Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yazı İşleri Müdürlüğü hakkımızdır
11 Haziran 2019 Salı 16:30

Yazı İşleri Müdürlüğü hakkımızdır

Büro Memurları Sendikası Antalya Şubesi, 30 Mayıs 2019 tarihinde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağında yer alan zabıt katiplerinin kurum içi görevde yükselme yoluyla kariyer elde ettikleri Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavının kaldırılmasına tepki

Büro Memurları Sendikası Antalya Şubesi, 30 Mayıs 2019 tarihinde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağında yer alan zabıt katiplerinin kurum içi görevde yükselme yoluyla kariyer elde ettikleri Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Büro Memurları Sendikası 30 Mayıs tarihinde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağında yer alan zabıt katipleri yerine dışarıdan hukuk mezunlarının atanmasına itiraz etmek ve seslerini duyurmak için tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Antalya adliyesi önünde toplanan Büro Memurları Sendikası Antalya Şubesi üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

“TECRÜBE EKSİKLİĞİ NEDENİYLE AKSAMALAR OLACAK”

Basın açıklamasını okuyan Büro Memur- Sen Antalya Şube Başkan Yardımcısı Nasuh Üzülmez 30 Mayıs 2019 tarihinde açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Taslağını hatırlatarak, “Taslakta; Adalet Bakanlığımızda zabıt katibi arkadaşlarımızın kurum içi görevde yükselme yoluyla elde edebildiği tek kariyer umudu olan Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavının kaldırılması öngörülmüş, yerine yazı işleri müdürlüğünün kariyer meslek olarak yapılandırılması, yazı işleri müdürlüğünün görevde yükselme usulü ile değil hukuk eğitimi almış olanların en başta sınavla girilebilen bir kariyer haline dönüştürüleceği ifade ediliyor. Adalet Bakanlığı personelleri olarak yapılan bu açıklamayı üzüntüyle karşıladık. Yapılması düşünülen düzenleme ile adliyelerde mesleki tecrübeye sahip, dosyaların tozunu yutan çalışanlarımızın emeklerinin göz ardı edilmesi, mesleki tecrübeye sahip olmayanların sınava tabi tutularak kurum dışından mahkeme birimlerine Yazı İşleri Müdürü atanması iş deneyimi konusunda tecrübe eksikliği nedeniyle aksamalara neden olacağı gibi personel arasında çalışma barışını ve huzurunu ortadan kaldıracaktır” şeklinde konuştu.

“SENDİKAMIZIN GÖRÜŞÜNÜN ALINMAMASI KABUL EDİLEMEZ”

“Çalışanların görüşünün alınmadığı Yargı Reformu Paketi eksik ve sakattır. Açıklanan Yargı Reformu Stratejisi paketi, hakkımız olan görevde yükselme sınavının elimizden alınmak istenmesi, Yazı İşleri Müdürlüğüne kurum dışından atama ile bugüne kadar hakkımız olan Yazı İşleri Müdürlüğüne ortakçı yapılmak istenmesi Yargı Reformu Stratejisine çalınan kara bir lekedir. Yargı Reformu Paketi hazırlanırken Adalet Bakanlığımız ile birlikte baroların ortak bir çalışma yürüttüğü kamuoyuna yansıyan açıklamalarla netlik kazandı” diyen Üzülmez; paket hazırlanırken, çalışmanın paydaşı olan adliye çalışanlarının ve Adalet Bakanlığı’nda yetkili sendika olan Büro Memurları Sendika’sının görüşünün alınmamasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

“BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI ADALET ÇALIŞANLARINDAN ÖZÜR DİLEMELİ”

“Adalet çalışanları olarak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın Yargı Reformu Paketini değerlendirirken yapmış olduğu açıklamada, dosyaların eksik olarak duruşmaya çıkmasının müsebbibi Yazı İşleri Müdürleriymiş gibi hedef gösterilmesi ve Yazı İşleri Müdürlüğüne hukuk mezunlarının atanması ile bu sorunların ortadan kalkacağını ifade etmesi, yargı çalışanlarımıza bir hakarettir. Barolar Birliği Başkanı, Yazı İşleri Müdürlerinin görevlerinden bihaberdir” diyen Üzülmez; yapılan açıklamayı şiddetle kınadıklarını ve Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adalet çalışanlarından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

“ZABIT KATİBİ ARKADAŞLARIMIZ DA YAPILACAK OLAN SINAVLA AVUKAT OLSUN”

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, hukuk mezunu olan avukatları adliyelere Yazı İşleri Müdürü olarak atanması için göstereceği çabayı avukatların maaş, özlük ve mesleki eğitimleri için harcamasının daha doğru olacağını söyleyen Üzülmez; “Madem her hukuk eğitimi almış olan kişi adliyelerde Yazı İşleri Müdürlüğü sınavına girebilecek, bu halde çoğunluğu lisans mezunu olan Zabıt Katibi arkadaşlarımızın da yapılacak olan sınavla avukat olmasının, hakim ve savcı yardımcısı olmasının da önü açılmalıdır. Bakanlığımızca uygulamaya konulan uzlaştırma işlemlerinde alınan sonuçlar göstermiştir ki, uzlaştırmacı olarak atanan adliye personelleri kurumsal bilgi birikimi ve tecrübesiyle uzlaştırmadaki başarı oranını artırmıştır. Bu veri dahi adliye personellerinin sorumluluk aldığında neleri başarabileceğinin apaçık kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

“DÜZENLEMEDEN VAZGEÇİLSİN”

Zabıt katiplerinin tek kariyer umudu olan Yazı İşleri Müdürlüğü sınavına, avukatların ya da diğer kurumlardan memurların atanmasını sağlayacak olan taslağın düzenlenmesinden vazgeçilmesini talep ettiklerini belirten Üzülmez; “Zabıt katibi arkadaşlarımızın görevde yükselme sınavı ile Yazı İşleri Müdürü olarak atanmasına ortakçı yapılması personelde artık Adalet Bakanlığı’ndan, diğer bakanlıklarımıza ve kurumlarımıza geçme isteği ve talebinde artışa neden olacak. Bunun önüne geçilmek isteniyorsa derhal çalışanlarımızın mali, özlük ve kariyer hakkı kesin olarak güvence altına alınmalı. Adalet çalışanları olarak haykırıyoruz, hakkımız olan görevde yükselme sınavı ile elde ettiğimiz Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı ile ilgili güncelleme yapılıncaya kadar basın açıklamalarımız ve eylemlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 4961 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim