Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALKÜ ve Ticaret Bakanlığı sağlık turizmi alanında iş birliği yapacak
18 Ocak 2024 Perşembe 12:48

ALKÜ ve Ticaret Bakanlığı sağlık turizmi alanında iş birliği yapacak

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Ticaret Bakanlığı arasında sağlık turizmi alanında eğitim faaliyetlerini kapsayan bir protokol imzalandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Ticaret Bakanlığı arasında sağlık turizmi alanında eğitim faaliyetlerini kapsayan bir protokol imzalandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Ticaret Bakanlığı arasında sağlık turizmini geliştirmeye yönelik "Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü" imzalandı. Ticaret Bakanlığında gerçekleşen törende imzalar, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez tarafından atıldı. Ülkede faaliyet gösteren sağlık kurumları ve sağlık turizmi aracı kuruluşlarının istihdam ettiği personele yönelik sunulacak sağlık turizmi eğitimine ilişkin usul ve esasları kapsayan protokol çerçevesinde ALKÜ, eğitim alan kurum ve kişilere sertifika verecek kurumlar arasına dahil oldu. Protokol kapsamında gerçekleşecek faaliyetler, ALKÜ Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATUMER) Müdürü ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu koordinatörlüğünde yürütülecek. Sağlık turizmi eğitimleri ise sağlık turizmi lisansüstü programlarında ders veren, sektörde tecrübeli akademisyenlerden oluşan kadroyla gerçekleştirilecek.

"ALKÜ'de sağlık turizmine nitelikli personel yetiştirilecek"

ALKÜ'nün aldığı yetki sayesinde Türkiye geneline hizmet verebileceğini açıklayan Rektör Türkdoğan, "ALKÜ ile Ticaret Bakanlığı arasında önemli bir protokol imzalandı. "Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü" kapsamında Türkiye'de faaliyet gösteren sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi aracı kuruluşlarında istihdam edilen personel, iş geliştirme uzmanları ve yöneticilere yönelik çok yönlü bir eğitim programı gerçekleştirilecek. Bu protokol sayesinde sağlık turizminin multidisipliner yapısını geniş bir perspektifle ele alarak sektörde faaliyet gösteren ve gösterecek olan profesyonellerin bilgi ve beceri düzeylerini artırmayı hedefliyoruz. Sağlık turizmi alanında çalışan ya da çalışmayı düşünen kişilere; temel sağlık turizmi bilgisinin yanı sıra sağlık turizminde teşvik yönetimi, stratejik iş yönetimi, sigorta, pazarlama yöntemleri, seyahat, hasta ilişkileri, iletişim ve insan kaynakları yönetimi gibi sağlık turizmi sürecinin doğrudan tamamlayıcısı olan sektöre özgü konuların bilgisini de derinlemesine vereceğiz. Bu faaliyeteler sırasında önemli bir bilgi birikimi de oluşmuş olacak. Bu anlamda sağlık turizmi çalışanlarının yetkinliklerini artırmış olacağız. Bizlere bu anlamda destek olan Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat'a, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez'e teşekkür ederim" diye konuştu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim