Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
15 Temmuz destanı resimlerle Cumhuriyet Meydanı’nda
10 Temmuz 2017 Pazartesi 17:32

15 Temmuz destanı resimlerle Cumhuriyet Meydanı’nda

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde İhlas Haber Ajansı tarafından çekilen fotoğraflar Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenmeye başlandı. 60 fotoğrafın yer aldığı sergi, o kara gecede Türk milletinin destansı direnişini gözler önüne seriyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından çekilen 60 fotoğrafın yer aldığı sergi, İHA ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı. Bugün sabah gerçekleşen açılışa Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İrfan Altıkardeş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Siyasi partilerden AK Parti ve CHP İl Başkanları katılmazken sadece MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy’un katılması dikkat çekti. Açılış öncesi protokol üyeleri bir müddet sohbet etti. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“DİĞER DARBELERDEN FARKLI OLARAK İŞGAL GİRİŞİMİYDİ”

15 Temmuz’un tarihi günlerden biri olduğunu vurgulayan Antalya Milletvekili Mustafa Köse, diğer darbelerden farklı olarak işgal girişimi olduğunu söyledi. “Milletin topyekun direnişine şahitlik ettik” diyen Köse, önceki darbelerin yönetime karşı yapılırken 15 Temmuz’un meclise, tüm partilere, milletin iradesine ve bizzat millete karşı yapıldığını ifade etti. O geceden kalan hatıraların resmediliyor ve gelecek nesillere aktarılıyor olmasının büyük bir başarı olduğunu kaydeden Köse, bir ve beraber olmanın, darbeye karşı duruş göstermenin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

“TÜRK BASINI BÜYÜK BİR İRADE GÖSTERDİ”

15 Temmuz gecesinde alçak bir darbe girişiminin yaşandığını dile getiren Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise, “O gece milletin muhteşem bir direnişi söz konusuydu. Milletin direnişi sayesinde Türkiye, 16 Temmuz sabahına bir demokrasi zaferiyle uyandı. İHA’nın o geceki fotoğraflarının direnişin sembol meydanlarından Cumhuriyet Meydanı’nda açılıyor olmasını önemsiyoruz. 15 Temmuz gecesinde çok büyük kahramanlıklar gösterildi ama Türk basını özeliyle, resmisiyle, yazılısıyla, görseliyle Türk demokrasisine sahip çıkma noktasında büyük bir irade gösterdi. Çok büyük bir görev icra etti” dedi.

“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

15 Temmuz destanını yıldönümünde çeşitli etkinliklerle hatırlatacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, “15 Temmuz, Türk milletinin yazdığı önemli destanlardan birisidir. Unutulmamalı, unutturulmamalıdır. Unutmadık ve unutmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önlenemez yükselişi her dönemde bir takım mahfilleri hep tedirgin ve rahatsız etmiş. Bu süreçte Türkiye’nin en büyük kazanımı demokrasi olmuştur. Türkiye’nin cumhuriyet tarihi boyunca hep demokrasisi ya kontrol altına alınmak istenmiş ya da müdahalelerle akamete uğratılmış. Halbuki gerçek demokrasi bu ülkenin kalkınmasının yegane sebebidir. O yüzden demokrasi üzerine her dönemde maalesef oyunlar oynanmış” diye konuştu.

“DEMOKRASİ OLMAZSA SİYASET OLMAZ”

Bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Binali Yıldırım’ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulundukları makamlarda olmalarının tamamen demokrasi kazanımlarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Türel, Demokrasiye el birliğiyle sahip çıkmak zorundayız. Demokrasiye sahip çıkmayı bugün hatırlayıp yarın unutamayız. O yüzden Yenikapı ruhu Türkiye üzerinde demokrasi oyunu oynamak isteyenlere güzel bir cevaptı. Bunu bu ülkenin geleceği için korumamız lazım. Demokrasi olmazsa siyaset olmaz. Siyaset olmazsa ülkenin halkın temsil ettiği bir çoğunlukla yönetilmesi imkanı kalmaz” ifadelerini kullandı.

“MEDYA DİMDİK AYAKTA DURDU”

15 Temmuz’da demokrasiye yapılmaya çalışılan darbe girişiminin bir işgal provası olduğunu da söyleyen Türel, demokrasinin akamete uğratılmak suretiyle ülkenin bölünüp, parçalanmaya ve farklı coğrafyalara kavuşturulmak istendiğini kaydetti. “Bu hesapları yapanlar bu milletin büyüklüğünü her zaman hatırlamakta zorlanıyorlar. Bu millet bunu en güzel şekilde hatırlatıyor” diyen Türel, şunları dile getirdi:

“15 Temmuz, tankların önüne yatan vatandaşlarımızla tecelli eden bir gündür. Medya kuruluşlarına yapılmaya çalışılan girişimlerde de medyanın dimdik ayakta durması, Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa davet eden konuşmasını canlı yayınlamaları oyunun bozulduğu an olmuştur.”

“BİR KEZ DAHA LANETLİYORUM”

Tarihi bir anda değerli bir gazetecilik örneği sergileyen İHA’yı kutlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, “Dünyada çok az ülke demokratik. Çok az ülke hukukun üstünlüğüyle yönetiliyor. Türkiye gibi çok özel bir coğrafyada yer alıyorsanız, çevreniz karışıksa sizin kurduğunuz düzene göz koyan ve sabote etmek isteyen yapılar hiç eksik olmuyor. Cumhuriyet tarihimiz boyunca da bunun değişik örneklerini yaşadık. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanları bir kez daha lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı temel üzerinde muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkacak şekilde demokrasisini, toplum düzenini en medeni ve uygar düzeye taşıyacaktır” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZIN CANI PAHASINA ÇEKTİĞİ KARELER”

Basın kuruluşlarının bazı dönemlerde zor görevleri olduğunu söyleyen İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İrfan Altıkardeş ise, bu zor görevlerden bir tanesinin de 15 Temmuz akşamı olduğunu kaydetti. O gecede İHA’nın bütün personelinin sahada olduğuna dikkat çeken Altıkardeş, bütün gelişmeleri anında duyurduklarını vurguladı. O gece devletin kurumlarının yanı sıra özel kuruluşlara da müdahaleler olduğuna işaret eden Altıkardeş, İHA’ya da müdahaleler olmasına rağmen canlı yayın araçlarının merkezden uzaklaşarak caddelerden hizmet verdiğini hatırlattı. 250 kişinin şehit, yaklaşık 2 bin 200 kişinin gazi olduğu o geceden mermiler altında çekilen fotoğrafların sergi haline getirildiğini belirten Altıkardeş, “Bu hafta 40 vilayette 50 sergi açıyoruz. Bu fotoğraflardan her biri arkadaşlarımızın canı pahasına çektiği kareler. O gecenin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması açısından bu sergiler çok önemli. Özellikle gençlerimiz bu sergiyi gezmeli” ifadelerini kullandı.    

SERGİ GEZİLDİ

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesilerek hep birlikte sergi gezildi. Sergi gezilirken İHA  Genel Müdür Yardımcısı İrfan Altıkardeş, Vali Karaloğlu ve diğer protokol üyelerine fotoğraflar hakkında bilgilendirme yaptı. Sergi 16 Temmuz'a kadar açık kalacak. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 977 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim