Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AGC 40. yılını kutladı
24 Mart 2024 Pazar 16:45

AGC 40. yılını kutladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 40. kuruluş yıldönümü, düzenlenen iftar programıyla kutlandı. Programda üyelikte 40 yılını dolduran gazeteciler plaketle onurlandırıldı.

14 Ocak 1984 tarihinde kurulan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle etkinlik gerçekleştirildi. DoubleTree by Hilton’da gerçekleştirilen iftarlı etkinlikte, üyelikte 40 yılını dolduran gazetecilere onur plaketi verildi. Seçimler nedeniyle siyasilerin davet edilmediği programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Antalya Valisi Hulusi Şahin onur konuğu olarak katıldı. Çok sayıda üyenin buluştuğu etkinlikte, AGC’nin çalışmaları kısa bir film ile anlatıldı.

img-0766.jpgimg-0766.jpg

“GÜCÜMÜZÜ KÖKLÜ GEÇMİŞİMİZDEN ALIYORUZ”

Cemiyetin kurucularına, eski başkanlarına ve yönetiminde görev alan herkese teşekkür eden AGC Başkanı İdris Taş, “Bugün aramızda olmayan, ebediyete uğurladığımız değerli meslek büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Cemiyetimizi 14 Ocak 1984’te kuran değerli meslek büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Cemiyetimiz gücünü köklü geçmişinden ve meslek ilkelerinden alır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı medeniyet yolunda ilerlemek, gazeteciliğin saygınlığını korumak, gece-gündüz demeden çalışmak bizim ve yol arkadaşlarımızın vazgeçilmezidir” dedi. Taş, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ile Türkiye’nin en büyük meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurucusu ve başkanlar kurulu üyesi olduğuna da dikkat çekti. Yönetim kurulu ile birlikte zor bir dönemde göreve geldiklerine işaret eden Taş, zorlu günlerin birlik ve beraberlik içerisinde aşıldığına dikkat çekti. Gerçekleştirdikleri çalışmaları da özetleyen Taş, AGC’nin bir tanıtım elçisi olduğunun da altını çizdi.

img-0760.jpg

“GAZETECİLERİN ANILARINI BİR SOLUKTA OKUDUM”

Yaklaşık 7 ay önce Antalya’da göreve başladığında kentteki gazetecilerin anılarından oluşan “Neler yaşadık neler!” isimli kitabın kendisine Cemiyet yönetimi tarafından hediye edildiğini ve bir solukta okuduğunu aktaran Antalya Valisi Hulusi Şahin ise, kitabın devamının gelmesini diledi. Gazetecilerin anı biriktirirken kaynak toplayarak mesleğin getirdiği arşiv kültürünü oluşturduklarına ve ülkenin gelişimine şahitlik ettiklerine dikkat çeken Şahin, kitapta yer alan bazı anılara işaret ederek, “Yakın Türk siyaset tarihinin gazetecilerin anılarında yer aldığını görüyoruz. Bunlar çok değerli” dedi.  

img-0773.jpg

“ÇOK GÜZEL ÖRNEKLER VERİYORSUNUZ”

Antalya’daki gazetecilerin kent ve Türkiye için iyi, güzel, doğru ne varsa desteklemekten biran bile geri durmadıklarına, yanlış ve hatalı bir şey varsa da en sert şekilde eleştirerek kamuoyunun önüne getirmekte tereddüt duymadıklarına dikkat çeken Antalya Valisi Hulusi Şahin ise, “Gerçekten gazetecilik bu değil midir? Bu açıdan çok değerli ve istisnai buluyorum. Antalyalı gazeteciler bu manada Türkiye’nin çoğu ilinden çok daha değerli bir hizmeti ifa ediyorlar. Sadece iyiyi yazarak gazeteci olunmayacağı gibi sadece karalayarak da gazeteci olunmaz. Gazeteciler doğrudan, iyiden ve ülkenin menfaatinden yana olanlardır. Bunun çok güzel örneklerini verdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum” diyerek nice 40 yıllar diledi.

img-0762.jpg

“ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

Gazeteciliğin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Sizler özverili çalışmalarla toplumun bilgiye erişim hakkını güvence altına alarak demokrasimizin sağlıklı işlemesi için önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Gazetecilik mesleğinin önemini her zaman en üst seviyede tutarak, toplumun haber alma hakkını korumak için çaba gösteriyorsunuz. 40 yıl boyunca şehrinizin sesi oldunuz. Haberleri objektif bir şekilde sunarak toplumun bilinçlenmesine büyük katkı sağladınız” diyerek AGC’nin 40. yılını kutladı.

img-0778.jpg

DUAYENLERE PLAKET

Konuşmaların ardından AGC Başkanı İdris Taş tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a günün anısına plaket ve gazetecilerin anılarından oluşan “Neler yaşadık neler!” isimli kitap hediye edildi. Daha sonra üyelikle 40 yılını dolduran duayen gazetecilere onur plaketi verildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-0787.jpgimg-0791.jpgimg-0793.jpgimg-0797.jpgimg-0804.jpgimg-0806.jpg

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim