Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Aksu Tapu Müdürlüğü personelle desteklenmeli”
15 Mart 2020 Pazar 17:07

“Aksu Tapu Müdürlüğü personelle desteklenmeli”

Çalkaya Bölgesi’nde yakın zamanda çap ve inşaat ruhsatı verilmeye başlanacağına dikkat çeken MEDU Yatırım Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Duran Celbiş, Aksu Tapu Müdürlüğü’ndeki yoğunluğun daha da artacağını belirterek, “Bekleme süresinin

Çalkaya Bölgesi’nde yakın zamanda çap ve inşaat ruhsatı verilmeye başlanacağına dikkat çeken MEDU Yatırım Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Duran Celbiş,  Aksu Tapu Müdürlüğü’ndeki yoğunluğun daha da artacağını belirterek, “Bekleme süresinin minimum ölçüde kalmasına çözüm olarak Tapu Müdürlüğü’nün personel olarak desteklenmesi gerekmekte” dedi.

 

   Son zamanlarda hızla gelişmekte olan Antalya’nın Aksu ilçesi, yatırımcıların da gözdesi halinde. Son zamanlardaki hızlı gelişim İlçe Tapu Müdürlüğü’ndeki yoğunluğun daha da artmasına neden oluyor. “Antalya ilimiz ve Aksu ilçemiz gelişmekte olan bölgelerimizdendir” diyen MEDU Yatırım Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Duran Celbiş, Aksu Tapu Müdürlüğü’ndeki yoğunluğa dikkat çekerek, yoğunluğun ilerleyen zamanlarda daha da artacağı öngörüsünde bulundu. Aksu’da Kentsel Proje Alanı ilan edilen Çalkaya Bölgesi’nde Mart ayı sonu veya Nisan ayı başından itibaren çap ve inşaat ruhsatı verilmeye başlanacağına işaret eden Celbiş, yoğunluğun önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması ve Aksu Tapu Müdürlüğü’nün personelle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

 

“SIRA YOĞUNLUĞUNDAN İŞLEMLER UZUYOR”

“Belediyelerimizin yeni planlamaları kentin vizyonunu ve misyonunu oluşturacak yeni projeler, yatırımlar derken tapu müdürlüklerinde önümüzdeki süreçlerde oluşabilecek yoğunluklara karşı dikkat çekmek istiyorum. Çünkü, vatandaşımızın tapu işlemlerinde bekleme süresi tapudaki sıra yoğunluğundan dolayı uzayabiliyor” diyen Celbiş, “Geçen haftalarda Aksu Tapu Müdürlüğü’nden satış işlemi için başvuruda bulunduk. Görevli memura işlemin tahmini bitim süresini sorduk. Tabii net bir bilgi alamadık. Sırası gelen işlemi bekletmiyoruz diye cevap aldık” açıklamasında bulundu.

0e5cd238-ba4b-4dc0-995f-0011835fae24.jpg

“PERSONEL SAYISINA GÖRE İŞLEMLER EN HIZLI ŞEKİLDE SONUÇLANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

İş ve işlemlerin TAKBİS programındaki başvuru sırasına göre devam ettiğini öğrendiklerini kaydeden Celbiş, “Müdürlükte vatandaşların işlemlerinin yanı sıra, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Aksu ilçesinin 16 Mahallesi'nde devam eden toplulaştırma çalışmalarının, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nce devam ettirilen Kuzey Çevre Yolu kamulaştırma işlerinin, TEDAŞ tarafından yapılan kamulaştırma ve irtifak hakkı tesislerinin, Hazine satışı yapılan ve vatandaşlarca 2B arazisi olarak bilinen taşınmazların satışına ve bu işlemlerin yanında diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca istenen işlemlerle ilgili çalışmaların devam ettirildiği, mevcut personel sayısına göre tüm bu iş ve işlemlerin en hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaya çalışıldığı söylemiştir” dedi.

 

“PERSONEL OLARAK DESTEKLENMELİ”

Aksu halkının ve bu bölgeye yatırım yapan birçok vatandaşın sorunlarına yönelik tamamlanan ve Kentsel Proje Alanı ilan edilen Çalkaya Bölgesi’nde Mart ayı sonu veya Nisan ayı başında çap ve inşaat ruhsatı verme işlemlerine başlanacağına dikkat çeken Celbiş, “Vatandaş açısından talep edilen işlemlerin karşılanabilmesi ve Aksu Tapu Müdürlüğü’ndeki bekleme süresinin minimum ölçüde kalmasına çözüm olarak Tapu Müdürlüğü’nün personel olarak desteklenmesiyle ilgili makamların bu konuda gerekli önlemleri alması gerekmekte” diye konuştu. (HABER: MUSTAFA YETGİN)

Bu haber toplam 2477 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim