Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalyalı Miniklerden Yaşlılara Anlamlı Ziyaret
20 Mart 2019 Çarşamba 14:08

Antalyalı Miniklerden Yaşlılara Anlamlı Ziyaret

ANTALYA'da Yaşlılar Haftası dolayısıyla her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında ziyaretçi akınına uğrayan Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi, minik...

ANTALYA'da Yaşlılar Haftası dolayısıyla her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında ziyaretçi akınına uğrayan Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi, minik öğrencilere ve öğretmenlerine ev sahipliği yaptı.

Her yıl Yaşlılar Haftası'nda çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi'nin bu yılki konuk okulu Neşe ve Çocuk Dünyası oldu. Yaşlıların büyük mutlulukla karşıladığı minikler, Yaşlı Evi'ne adım atar atmaz kendi el becerileriyle hazırladıkları çiçekleri büyüklerine uzattı. Duygulanan yaşlı bireyler, öğrencilere tek tek sarılarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

'ÇOCUKLARI GÖRÜNCE, TORUNLARINI GÖRMÜŞ GİBİ OLUYORLAR'

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Fener Yaşlı Evi Birim Sorumlusu Semra Yılmaz, "Çocuklarımızla, gençlerimizle sosyal sorumluluk projeleri kapsamında her zaman buluşturuyoruz yaşlılarımızı. Çocukları görünce daha mutlu oluyorlar, kaynaşıyorlar. Çocuklar, yaşlıları görünce onların büyüklüğünün tadına varıyor. "Biz de bu yaşlara gelebilir miyiz?" diye düşünüyorlar. Yaşlıları, babaanne-anneanne gibi görüyorlar. Onlar da çocukları görünce torunlarını görmüş gibi oluyorlar. Her yaş grubu için kaynaşmak zaten insanı rahatlatır. Bir yanda geçmişi görürken, bir yanda da geleceği görüyorsun. Yaşlı evlerimizin kapısı her daim, herkese açık" açıklamasında bulundu.

'BİZLER DE İLERİDE YAŞLANACAĞIZ'

Sadece Yaşlılar Haftası'nda değil, her zaman yaşlı evlerini ziyaret ettiklerini belirten kreş müdürü Neşe Ulusoy ise "Her sene, her zaman yaşlı evlerini ziyaret ediyoruz. Büyüklerimizi sadece özel günlerde değil, sürekli ziyaret etmemiz gerekir. Çocuklarımızı da bu anlamda bilinçlendiriyoruz. Burası, yaşlıların sosyal aktivitelerinin devam ettiği çok güzel bir ortam. "Yaşlandıkça çocuklaşıyoruz" diyoruz ya? Çocukların onlarla burada bir bütün olması, hem onlar açısından bir mutluluk, hem de bizim açımızdan çok büyük bir gurur. Sonuçta bizler de ileride yaşlanacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim