Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEV Antalya Şube ve AHİD, eğitim için birlikteliğe imza attı
05 Temmuz 2023 Çarşamba 01:03

TEV Antalya Şube ve AHİD, eğitim için birlikteliğe imza attı

Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) Antalya Şube arasında imzalanan protokol ile birçok üniversite öğrencisinin eğitim hayatına dokunmak için ilk adım atıldı.

 Akra Hotel’de AHİD Yönetim Kurulu’nun da katılımıyla gerçekleşen törende TEV Antalya Şube-AHİD Burs Fonu’nun açılması için imza atıldı.

TEV Antalya Şube Başkanı Arzu Aslan Kartal ve AHİD Başkanı Güldal Siğinç tarafından imzalanan protokolle, TEV Antalya Şube – AHİD Burs Fonu oluşturulacak. Yapılan burs başvuruları TEV Antalya Şube tarafından değerlendirilerek, AHİD Burs Fonu’ndan faydalanacak öğrenciler belirlenecek ve AHİD, burs fonu şartlarına uyan bu öğrencilerin üniversite eğitimleri boyunca destekçisi olacak. TEV Antalya Şube – AHİD Burs Fonu’ndan faydalanacak öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi (tercihen Halkla İlişkiler Bölümü) öğrencisi olması şartı bulunuyor.

İmza töreninde konuşan AHİD Başkanı Güldal Siğinç, “Antalya Halkla İlişkiler Derneği Yönetimi olarak, mesleğimizin Antalya’da hak ettiği değeri görmesini sağlamak adına ilk adımımızı atıyoruz. Halkla İlişkiler mesleği icracılarının nitelikli ve değerli bir eğitim görmeleri gereğine olan inancımızla, genç arkadaşlarımıza destek olmamız gerektiğine karar verdik. Bu karar doğrultusunda neler yapabileceğimizi değerlendirdik ve bir burs fonu oluşturabileceğimizi düşündük. Burs fonu içinde; öğrenci başvurularını değerlendirme konusunda titiz çalışmaları ile bilinen ve Türkiye’nin eğitim bursu konusunda en güvenilir ve köklü vakıflarından bir olan Türk Eğitim Vakfı ile birlikte çalışabileceğimiz konusunda fikir birliğine vardık. Konuyla ilgili Antalya Şube Başkanı Arzu Aslan Kartal ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, kendisinin son derece olumlu yaklaşım ve önerileriyle, tam olarak uyum sağladığımız bir protokol hazırladık. Bugün bu protokolü imzalamanın heyecanı içerisindeyiz.

AHİD Eğitim Fonu Açılıyor

Protokolle TEV Antalya Şube – AHİD Eğitim Bursu Fonu’nu açıyoruz. Ve bu fon sayesinde eğitim hayatları boyunca yalnız olmadıklarını, bu mesleğe gönül vermiş büyüklerinin arkalarında ve destekçileri olduğunu bilen gençlerimizin, başarıyla mezun olarak aramıza katılmalarını hayal ediyoruz. Böylece hem kardeşlerimize, hem mesleğimize hem de şehrimize katkı sağlamayı arzuluyoruz. Bu hayallerimizi gerçekleştirme yolunda yanımızda ve yardımcımız olan Türk Eğitim Vakfı Antalya Şube Başkanı Arzu Aslan Kartal nezdinde tüm TEV ailesine teşekkür etmek isterim.

Biz TEV Antalya Şube – AHİD Eğitim Burs Fonu için gerekli maddi desteği sağlamak adına tüm AHİD ailesi olarak var gücümüzle çalışacağız. Akademisyen ve uzman üyelerimizden oluşan Eğitim Komitemiz tarafından kurum ve kuruluşlara verilecek eğitimlerden elde edilen kazançların tamamına yakınını bu fona aktaracağız. Ayrıca bu fona bağış sağlayabilmek için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.

İnanıyorum ki; bizim küçük adımlarla çıktığımız bu yolda, koşarak ilerlememizi sağlamak adına, şehrimizin yüce gönüllü insanlarının da büyük katkıları olacaktır. Dernek olarak Antalya’yı kendi alanımızda ileri seviyelere taşımak için yapacağımız çalışmalardan ilki; bu eğitim fonu olacak. Mutlu, gururlu ve heyecanlıyız. Tüm Antalya’yı da bu heyecana katılmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEV Antalya Şube Başkanı Arzu Aslan Kartal ise; “Antalya Halkla İlişkiler Derneği’nin eğitime katkı sunan bu kıymetli adımlarına eşlik etmekten şahsen ve TEV Antalya Şubesi adına mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. TEV Antalya Şube - AHİD Eğitim Burs Fonu’nun Antalya’ya hayırlı olmasını diliyor, AHİD yönetimini ve tüm üyelerini, bir ülkenin ilerlemesinde en önemli temel taşlardan olan ‘eğitim’ konusundaki bu kıymetli girişimleri için kutluyorum.” dedi. İmza töreni fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 7866 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim