Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ROBOT SOPHIA RÖPORTAJI ÖDÜL GETİRDİ
11 Şubat 2024 Pazar 23:39

ROBOT SOPHIA RÖPORTAJI ÖDÜL GETİRDİ

AGC 2023 Yılı Antalya Basın Ödülleri yarışmasında dereceye giren eserler düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.
 Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir başkanlığındaki yarışma jürisi 18 eseri ödüle layık buldu. InCity Dergisi İmtiyaz Sahibi Güldal Siğinç, dergide yayımlanmış “Robot Sophia” röportajıyla ödül almaya hak kazandı.
 
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan İdris Taş, “Birbirinden değerli, alanlarında uzman jüri üyelerimiz son derece titiz bir çalışma neticesinde, yılın gazetecilerini seçmişlerdir. Türk basınının en prestijli ödüllerinden olan Antalya Basın Ödülleri’nde 144 eser yarışmıştır. Yarışmamıza katılımın fazla olması  memnuniyet vericidir.” dedi. Ödül kazanan isimleri basın toplantısı sırasında öğreneceği için heyecanlı olduğunu ifade eden Başkan Taş, ödül alsın ya da almasın yarışmaya eserleriyle anlam katan meslektaşlarına teşekkür etti. 
   
 2023 AGC ANTALYA BASIN ÖDÜLLERİ JÜRİSİ
144 çalışmayı değerlendiren Jüri Başkanı; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Gn. Başkan Yrd. Sefa Özdemir olurken, diğer üyeler; Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Adem Altan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Türkiye Spor Yazarları Derneği Asbaşkanı Recep Çınar ve Burdur Gazetesi İmtiyaz Sahibi-Gazeteci Adnan Taraşlı’dan oluştu.
 
ROBOT SOPHIA RÖPORTAJI DİKKAT ÇEKTİ
Suudi Arabistan vatandaşı ve dünyanın ilk insansı robotu Sophia ile ilk Türkçe röportajı gerçekleştiren ilk Türk gazeteci olan InCity Dergisi İmtiyaz Sahibi Güldal Siğinç’in bu sıra dışı röportajı oldukça dikkat çekti. Ödül aldığının açıklanmasının ardından, bu röportajı gerçekleştirmesinde katkısı olan Hansel Robotics’e ve tüm Digiverse Deneyim Evreni ailesine teşekkürlerini sunan Siğinç, röportaja giderken yolda ‘Bu röportaj ödül alır’ dediğini ifade etti. Kendisi için de ilginç bir deneyim olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Güldal Siğinç; “Ben röportajı gerçekleştirmeden iki gün önce Sophia Türkçe bilmiyordu. İki gün içerisinde kendisine Türkçe dili yüklendi ve biz röportajımızı Türkçe olarak gerçekleştirdik. Beni zaman zaman güldüren, bazen uzun uzun düşündüren bir röportaj oldu bu. Ve ödül getirdiği için son derece mutluyum. Tüm Jüri üyelerine ve AGC yönetimine teşekkür eder, yarışmaya katılan ve ödül alan tüm kıymetli gazeteci arkadaşımı kutlarım” dedi. 
Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim