Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Büyükşehir’e aday çıkaracağız”
09 Ocak 2019 Çarşamba 17:12

“Büyükşehir’e aday çıkaracağız”

Gazetemizi ziyaret eden Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, Antalya Büyükşehir’de ve ilçelerde aday çıkaracaklarını bildirdi. Sürpriz adayların olacağını kaydeden Türkmendağ, Faruk Kurtoğlu’nun Alanya adayı olarak açıklanacağını belirtti.

Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Rıza Türkmendağ, İl Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yılmaz ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Yerel seçim çalışmaları ve ülke siyaseti hakkındaki düşüncelerini paylaşan Türkmendağ, basın camiasının yaşadığı sorunları yakından bildiğini de kaydetti. Yerelde Büyükşehir Belediyesi dahil Antalya’nın bütün ilçelerinde aday çıkaracaklarını bildiren Türkmendağ, Alanya adayının Faruk Kurtoğlu olduğunu bildirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Yetgin ise, Türkmendağ ve ekibine çalışmalarında başarı diledi.

sam_4924.jpg

‘’BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARACAĞIZ, ALANYA ADAYI FARUK KURTOĞLU’’

Seçim çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Türkmendağ, “Özellikle örgütümüzün kuvvetli olduğu ilçelerde iddialı bir şekilde seçimlere gireceğiz. Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Serik, Elmalı, Kaş, Kumluca ve Muratpaşa’da güçlüyüz. Son süreçte milli hassasiyetlerin yüksek olduğu ilçelerde oylarımız arttı ama sosyal demokratların etkili olduğu ilçelerde düştü. Mesela Kepez’de oylarımız arttı. Büyükşehir ve 19 ilçede aday çıkaracağız ama belki birkaç ilçede sadece meclis üyesiyle seçimlere girebiliriz. Adaylarımız bölgenin yerlisi ve tanınan isimleri olacak. Büyükşehir’de kafamızda ki aday belli ve bir hafta içerisinde açıklanacak. Cuma günü Alanya’da ilçe eski başkanımız Yüksek Kimya Mühendisi Faruk Kurtoğlu’nu aday olarak açıklayacağız. Muratpaşa ve Konyaaltı’nda sürpriz adaylarımız olabilir” diye konuştu.    

 

‘’İTTİFAK TEKLİFLERİNE AÇIĞIZ’’

“İttifak olur mu olmaz mı? Türkiye’deki gelişmeler ne getirir bilmiyoruz” diyen Türkmendağ, ittifaklara kendilerini kapatmadıklarını, ilkeleri doğrultusunda hareket edildiği takdirde ittifak tekliflerini düşüneceklerini söyledi. Asla gizli ittifakların içerisine girmeyeceklerinin altını çizen Türkmendağ, “Vatan Partisi ittifak yapacak olsa bunu gizlemeyiz. HDP - CHP ittifakı açık ama bunu dile getiremiyorlar gizli yapılıyor. Biz gizli saklı işlere girmeyiz. Kamuoyu ile paylaşırız” dedi.

 

‘’KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR’’

‘’3 tane kırmızı çizgimiz var. Kırmızı çizgilerimiz gerçekleştiği zaman ittifak konusunda pazarlık yapmayız’’ diyen Türkmendağ, “Kırmızı çizgilerimizden birisi HDP meselesi. HDP’nin kapatılmasını savunuyoruz. Bunun Türkiye açısından zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. İttifak yapacağımız kuvvetler burada tavır almalı. HDP, PKK’nın yasal uzantısıdır. Genel merkezimiz 3. kez HDP’nin kapatılması için başvuru yaptı’’ ifadelerini dile getirdi. Diğer bir kırmızı çizgilerinin FETÖ konusu olduğunu belirten Türkmendağ, FETÖ konusunun üzerine kararlılıkla gidilerek eksik şeylerin araştırılması gerektiğini söyledi. Son kırmızı çizgilerinin komşu ülkelerle barış ve Suriye meselesi olduğunu kaydeden Türkmendağ, Suriye’de gerçekleştirilen operasyonları desteklediklerini ve bölgesel işbirlikleri konusunda partilerin görüş birliğine varması gerektiğini dile getirdi.

 

“ESAD TÜRKİYE’Yİ KURTARDI”

‘’Esad’a düşmanlık yapmak Türkiye’ye düşmanlık yapmaktır. Esad direnmeseydi başarısız olsaydı onu düşürebilselerdi sıra Türkiye’deydi. Esad Türkiye’yi kurtardı” diyen Türkmendağ, “Maalesef milliyetçilik, halkçılık, Atatürkçülük adına konuşanların hiçbiri bunu göremiyor. Esad’ı diktatör ilan etmek kolay. Esad diktatörse bırakalım Suriye halkı düşünsün’’ ifadelerini kullandı.

 

“AKP VE MHP KOALİSYONU VAR”

Vatan Partisi’nin 50 yıldır aynı çizgide olduğunu ve emperyalizme karşı durduklarını vurgulayan Türkmendağ, “Yıllardır Amerikan Emperyalizmi’nin karşısındayız. Bundan sonra da her zaman emperyalizme karşı duruşumuzu göstereceğiz. Yılar önce iktidara, milli seferberlik koalisyonu kuralım çağrısında bulunduk. Bu bugün kısmen de olsa MHP ile yapıldı. Koalisyon hükümeti olduğu belli. Kabul etsek de etmesek de bugün ülkeyi AKP ve MHP yönetiyor. Bence tek başına iktidar demek doğru değil, bir AKP-MHP koalisyonu var. Bu CHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi gibi Türkiye’den yana olan bütün kuvvetleri de dahil edilerek yapılsaydı, birçok sorunu daha kolay aşardık” diye konuştu.

 

“30-40 YIL ÖNCEKİ KAFALARLA SİYASET YAPAMAYIZ”

Son olarak Çin ticaretinden Türkiye’nin pay almasının da önemli olduğunun altını çizen Türkmendağ, “Çin dünyanın parlayan yıldızı. Bugün Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı. 200 milyon insanının turizm amaçlı çeşitli ülkelere çıkması için projeler hazırlıyorlar. Çinli turistler sadece deniz, kum, güneş için gelmez. Bizim bunların çoğunluğunu Türkiye’ye çekerek Kış sezonunu da doldurup turizmi 12 aya yayma şansımız var. Bizim Çin’e karşı kışkırtmalara dikkatli olmamız gerekiyor. Rusya da önemli bir ticaret ortağımız. Siz 30-40 yıl öncesi Amerika’nın bize pompaladığı kafalarla siyaset yaparsanız yanlış olur” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ / AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 7205 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim