Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Cezalar tahsil edilecek”
16 Ekim 2020 Cuma 17:10

“Cezalar tahsil edilecek”

Antalya’da Korona virüs kurallarına uymayanlara Mart ayından bu yana 15 milyon liraya yakın ceza kesildiğini bildiren Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kurallara uymamanın uyanları üzdüğünün altını çizerek, “Biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz ama kesilen ceza

Antalya’da Korona virüs kurallarına uymayanlara Mart ayından bu yana 15 milyon liraya yakın ceza kesildiğini bildiren Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kurallara uymamanın uyanları üzdüğünün altını çizerek, “Biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz ama kesilen cezalar tahsil edilecek” dedi. Virüsü bulaştırmanın vicdani sorumluluğunun ağır olduğuna da dikkat çeken Vali Yazıcı, herkesten kurallara uymasını istedi.

 

İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde dün Türkiye genelinde “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla Korona virüs denetimi yapıldı. Antalya’daki denetim kentin en kalabalık caddelerinden Işıklar Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Denetime Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Haşimişcan Mahalle Muhtarı Halil Ay katıldı. Denetimde Korona virüs kurallarına uyulup uyulmadığını ve esnafların virüse karşı aldıkları tedbirleri denetleyen Vali Yazıcı, bir taksi durağındaki çay içme teklifini de geri çevirmedi. Denetimden sonra gazetecilere açıklamada bulunarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Vali Yazıcı, Korona virüs kurallarına uymayanlara kesilen cezaların tahsilatına başlanacağını bildirdi. Virüsü bulaştırmanın vicdanen ağır olduğuna da dikkat çeken Yazıcı, gençleri kurallara uyma konusunda uyardı.

sam_4652.jpg

“ANTALYA’DA DÜŞÜŞE GEÇTİ”

Denetimlerin sürekli olarak devam ettiğini bildiren Vali Yazıcı, “Covid-19 vakalarının azaltılması ve kontrol altına alınması için şehrimizin her noktasında tüm ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Şükürler olsun ki Antalya’da Eylül ayındaki yükselişten sonra tekrar düşüşe geçti. Aşı ile ilgili çalışmaları takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede aşı ve ilaç bulunurda bu virüsten başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya kurtulur” şeklinde konuştu.

sam_4683.jpg

“HENÜZ BİTMEDİ”

Antalya’da sürecin iyi yönetildiğini kaydeden Vali Yazıcı, “Hemşehrilerime teşekkür ediyorum ama lütfen aynı hassasiyetle devam edelim. Henüz bitmedi. Biran önce bitmesini arzu ediyoruz ama devam ediyor” diyerek maske-mesafe ve hijyen uyarısında bulundu.

 

ESNAFLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Denetimde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığına dikkat çeken Vali Yazıcı,  esnaflara teşekkür ederek, “Hepsinin titiz bir şekilde çalıştıklarını gördük. Aynı titizlikle devam ederek tüm hemşehrilerimin dikkatli olmasını istiyorum. Basit kurallara dikkat edersek vaka sayıları azalacaktır. Bir dünya şehri olan Antalya’ya da güven içerisinde dışarıdan misafirlerimiz gelmeye devam edecektir” dedi.

sam_4669.jpg

“CEZALARIN TAHSİLATINA BAŞLANACAK”

Korona virüs kurallarını ihlal edenlere cezaların uygulanmaya devam ettiğini bildiren Yazıcı, “Vergi Dairesi müdürlüklerimiz tahsilatla ilgili özel olarak Ankara’dan talimatlandırıldı. Cezaya maruz kalanların tahsilatları yapılacak. Kimsenin ceza almasını istemiyoruz ama ceza kesilenlerin tahsilatlarına başlanacak. Çünkü, kurallara uymamak, kurallara uyan insanları üzüyor. Bizi de üzüyor” diye konuştu. Vali Yazıcı, Korona virüs ile ilgili Antalya’da Mart ayından bu yana kadar 15 milyon liraya yakın ceza kesildiğini de belirtti.

sam_4673.jpg

“İHBARLAR TAKİBİ KOLAYLAŞTIRDI”

İhbar hattına, yanlış uygulamalar veya kurallara uymayanlarla ilgili ihbarlar geldiğini kaydeden Yazıcı, “İzolasyona uymayan ya da karantinada evde kalması gereken kişilerle ilgili ilk başta rakamlar biraz düşüktü. İhbarlar arttıkça denetimlerimiz de arttırıldı ve izolasyona uyma oranımız giderek yükseldi. Vaka sayıları düşünce izolasyondaki kişi sayısı da düştü ama ihbar hatlarının iyi çalışması takibi kolaylaştırdı. 1100 tane filyasyon ekibimiz var. Bu ekiplerin takibi daha da kolaylaştı. Bizim izolasyon takibiyle olumlu sonuç alma oranımız da yükseldi” açıklamasında bulundu.

   

“GENCİ YA DA YAŞLISI YOK, HERKES KURALLARA UYMALI”

Bir esnafın genellikle gençlerin kurallara uymadığını dile getirdiği hatırlatılan Vali Yazıcı, “Herkesin kurallara uyması gerekiyor. Genci ya da yaşlısı yok. Bu hastalık herkes için tehlikeli. Kendisi için olmasa bile bulaştırma ihtimalinden dolayı tehlikeli ki bu vicdanen çok daha kötü bir durum. O nedenle çok dikkatli olunması lazım” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1902 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim