Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇGD: “Meslektaşlarımızın yanındayız”, Karacan: “Çok üzgünüm”
21 Mart 2024 Perşembe 14:10

ÇGD: “Meslektaşlarımızın yanındayız”, Karacan: “Çok üzgünüm”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Antalya programında gazetecilere yapılan saygısızlıktan sonra ÇGD Akdeniz Şubesi, “Gazetecilere yapılan bu saygısızlığı kabul etmiyoruz” dedi. İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ise, üzüntülerini bildirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Antalya programında gazetecilere yapılan saygısızlıkla ilgili haberimizden sonra Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi’nden, “Gazetecilere yapılan bu saygısızlığı kabul etmiyoruz” açıklaması geldi. Telefonla arayan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ise, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Karacan, saygısızlık yapılan gazetecilerin gönlünü tek tek çiçek göndererek aldı.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları için Antalya’ya gelmiş ve organize edilen iftar programında gazetecilere saygısızlık yapılmıştı. Bu saygısızlığı bizde gazetemizde “Akşener’in programında gazetecilere saygısızlık” başlığıyla okurlarımıza aktarmıştık. Söz konusu haberimizden sonra telefonla arayan İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, yaşananlardan çok geç haberinin olduğunu bildirdi. Çok basit bir şekilde çözülebilecek sorunun görevli gençlerin tecrübesizliğinden kaynaklandığına ve büyüdüğüne işaret eden Karacan, yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü iletti.

untitled-1-copy-209.jpg

ÖZÜR DİLEYEREK ÇİÇEK GÖNDERDİ

Yaşananlardan dolayı özür dileyen Karacan, saygısızlık yapılan gazetecileri tek tek telefonla aradı ve çiçek göndererek gönüllerini aldı.

db4e28fe-605f-4c7f-b0c6-3f8e4bf22409.jpg

“GAZETECİLERE YAPILAN BU SAYGISIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ”

Öte yandan, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, “Gazetecilere yapılan bu saygısızlığı kabul etmiyoruz” dedi. Yaşananların hatırlatıldığı ÇGD Akdeniz Şubesi’nin açıklamasında, “İYİ Parti yetkililerine basın toplantılarında gazetecilerin “ihmal edilebilir unsurlar” olmadığını hatırlatırız. Gazeteciler basın toplantılarının asli unsurudur. Gazetecileri almadığınız salonlarda basın toplantısı yapmanıza gerek yoktur. Bu tür saygısız tutumların Türkiye’de basını kontrol etmek ve gerçeği dile getiren gazetecileri susturmak için elinden geleni yapan baskıcı iktidar anlayışının uzantısı olduğunun da farkındayız. Ancak gazeteciler onurlarını nasıl koruyacaklarını bilirler. Karşılaştıkları saygısız tutum sonrasında birlik ve dayanışma içinde salonu terk eden meslektaşlarımızın yanındayız” ifadelerine yer verildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim