Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Döviz esnafı olumsuz etkiledi
12 Eylül 2018 Çarşamba 01:01

Döviz esnafı olumsuz etkiledi

Turist sayısında yaşanan artışın Antalya esnafına yansımadığını dile getiren İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, döviz kurlarındaki dalgalanmaların da kiralarını dövizle ödeyen esnafı olumsuz etkilediğini ifade etti.
Turizm ve ekonomi ile ilgili yapılan değerlendirmelerde turizm esnafının unutulduğunu dile getiren İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, turist sayısında artış olsa da esnafın son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunların katlanarak arttığını söyledi. Kiralarını dövizle ödeyen sektörler ile ilgili yapılacak çalışmalara turizm esnafının da dahil edilmesi gerektiğini belirten Dr. Çokal, “Zamanında müdahale edilmezse sezon sonu geldiğinde hem esnaf hem de mülk sahipleri büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilir” uyarısında bulundu. 
 
“TURİZM, TURİST SAYISI İLE ÖLÇÜLEMEZ”
 
Turizminin yolunda olmasının, turist sayısı ile ölçülmemesi gerektiğini dile getiren Dr. Çokal, her şey dâhil sistemi nedeni ile ziyaretçi sayısında ki artışın esnafa aynı oran da yansımadığını ifade etti. Esnafın döviz kurlarında yaşanan artıştan çok olumsuz etkilendiğini belirten Dr. Tuba Vural Çokal “Dolar ve Euro’daki yaşanan dalgalanmalar, tamamen dışa bağımlı bir ülke haline getirildiğimiz için hayatın her alanını olumsuz etkiledi. Bundan esnaf da payını aldı. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar turizm esnafının nerede ise tamamı kiralarını dövizle ödüyor. Bu da kiralarının 2 katına yakın artması demek. Sezon devam ettiği için bir şekilde idare ediyorlar ama birkaç ay sonra ciddi sorunlar doğacaktır. Esnaf kiralarını ödeyemeyecek iş yeri sahipleri de kira gelirlerinden olacaktır. Bu nedenle bir an önce turizm esnafı ile ilgili de düzenlemeler yapılmalıdır” dedi. 
 
Dr. Çokal sözlerini şöyle sürdürdü: “ Çeşitli sektörlerle ilgili kur sabitleme ya da Türk lirası ile kira ödeme için çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Bununla ilgili basına da yansıyanlar oldu. Bu çalışmalara iş yeri sahiplerini de mağdur etmeden turizm esnafı da etkilenmeli.”
Bu haber toplam 4100 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim