Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Durgun’dan MHP’ye davet
13 Kasım 2019 Çarşamba 17:17

Durgun’dan MHP’ye davet

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin küskünlere yönelik çağrısını hatırlatan MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, “Vatanın bölünmez bütünlüğünde buluştuğumuz her bir Antalyalıyı MHP’de siyaset geliştirmeye davet ediyoruz” dedi.

MHP Antalya İl Başkanı Ziraat Mühendisi Hilmi Durgun, tanışma ve değerlendirme toplantısı düzenleyerek Antalyalı gazetecilerle buluştu. 18 Eylül’de İl Başkanlığına atanarak 28 Eylül’de görevi Mustafa Aksoy’dan devraldığını hatırlatan Durgun, çalışma sistemini oturttuktan sonra gelen talepler üzerine gazetecilerle toplantı düzenlemek istediklerini belirtti. Genel ve yerel politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Durgun, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.  

 

“TÜRKİYE’DE OYNANMAK İSTENEN OYUNLARIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL MHP”

MHP’nin Türkiye’de oynanmak istenen oyunların önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Durgun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin değiştirilmek istenmesinin de oyunun bir parçası olduğuna işaret etti. Emperyalist güçler ve işbirlikçilerinin MHP Genel Başkanlığında bir değişiklik yapamayınca darbe girişiminde bulunduklarını söyleyen Durgun, bu süreçten sonra Türk siyasetinin farklı bir yöne doğru evrildiğini kaydetti.

 

“BEKA MESELESİ HAREKATLARLA ANLAŞILDI”

Suriye’deki terör odaklarına karşı yapılan harekatlarla Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sürekli dile getirdiği ‘Beka’ meselesinin daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Durgun, “Fırat Kalkanı Harekatı’yla Güney sınırımızdaki İdlib’de kontrol ele alınmıştır. Zeytin Dalı Harekatı’yla sınırımızın güneyindeki güvenli olmayan bölgelerde yaşayanların güvenliği sağlanmıştır. Güvenli bölgeler tesis edilmiştir. Emperyalistlerin 100 yıldır planladığı sözde Kürdistan, daha doğru ifadeyle büyük İsrail projesi için mücadele ettikleri, onların barış koridoru dediği, bizim beka koridoru olarak adlandırdığımız bölgede Barış Pınarı Harekatı yapıldı. Barış Pınarı’yla güney sınırlarımızın tamamına yakınında güvenli alan tesis edildi. Beka meselesinin anlaşılması ülkemiz adına çok önemli” dedi. Emperyalist güçlerin ülkemize yönelik saldırılarının bitmediğini de dile getiren Durgun, “Bizler, üzerimize düşen görevi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin çizdiği istikamet üzere milli birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzü korumak, bunun için de 82 milyon vatandaşımıza partimizin politikalarını, liderimizin öngörülerini anlatmakla mükellefiz” diye konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Kazanımlar göz önünde bulundurulduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikada aldığı kararların Ankara merkezli ve milli olduğu kanaatinde olduklarını belirten Durgun, “Bu kararlara devam ettiği müddetçe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her daim yanındayız” ifadelerini kullandı.

sam_1391.jpg

“AK PARTİ’YLE 179 KONUDA HEMFİKİR DEĞİLİZ”

Partinin iç politikalarıyla ilgili de değerlendirme yaparak, MHP’nin Cumhur İttifakı’nda yer almasının nedenlerini anlatan Durgun, ittifakın protokolle gerçekleştirildiğinin altını çizdi. İttifak ortağı AK Parti’yle aynı düşünmedikleri konuların olduğunu kaydeden Durgun, “1 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk meclis oturumu başlamıştır. MHP olarak o tarihten bu tarihe kadar yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanımız ve O’nun belirlediği Bakanlar Kurulu’na yürütmeyle alakalı yaklaşık 179 tane konuda kanun teklifi sunduk. İttifakını protokolle bağlayan, protokolünde de ülke bakası ana maddesi olan MHP, Cumhur İttifakı yaptığı hükümetle 179 konuda hemfikir olmadığını en üst makamdan ifade ediyor. EYT, 3600 ek gösterge, uzman çavuşların durumu, 5 yıllık şartlı ceza indirimi gibi buna benzer 179 maddede Cumhurbaşkanımız ve Bakanlar Kurulumuzla hemfikir değiliz” diyerek KAMU-SEN tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen 2020 yılı bütçe görüşmeleri protestolarını hatırlattı. Cumhur İttifakı’nın oy kaygısı olmadan sadece ülke adına yapıldığını vurgulayan Durgun, “İçerideki meselelerde yürütmeyle alakalı hususlarda MHP, kararlı ve tutumlu bir şekilde itirazlarını en büyük makam olan TBMM’den Türk milleti adına var gücüyle yapmakta. Bu konuda milletimiz rahat olsun” şeklinde konuştu.

 

“2023’E LİDER OLARAK GİRME YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

2023 lider ülke Türkiye vizyonunu 1992 yılında Devlet Bahçeli’nin çizdiğini belirten Durgun, Türkiye’nin 2023’e lider olarak girme yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.  

 

“İLÇE İSTİŞARE TOPLANTILARI 15 GÜN İÇİNDE BİTECEK”

Antalya’daki çalışmalarını anlatarak İl Başkanlığı’na atandıktan sonra oluşturdukları İl Yönetim Divanı’yla birlikte ilçe ziyaretlerine başladıklarını bildiren Durgun, Batı ilçelerinden başladıkları ziyaretleri bitiremediklerini kaydetti. Batı’da 7, merkezde Konyaaltı, Kepez ilçelerine gittiklerini dile getiren Durgun, 9 ilçede istişare toplantıları yaptıklarını söyleyerek ilçe ziyaretlerinin devam edeceğini ifade etti. Durgun, ilçe istişare toplantılarını 15 gün içinde bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

 

“ATATÜRK’ÜN HİÇ YAYINLANMAMIŞ FOTOĞRAF VE BELGELERİNİ SERGİLEDİK”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ‘Atatürk, Cumhur ve Cumhuriyet’ konulu fotoğraf sergisi açtıklarını hatırlatan Durgun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraf ve belgelerini sergilediklerini dile getirdi. Durgun, Atatürk’ün bozkut heykelleri yapma talimatı verdiği belgenin de bulunduğu serginin Antalya siyasetinde ilk olduğunu söyledi.

 

“AR-GE ÇALIŞMALARIYLA GÜNDEME GELECEĞİZ”

Siyasi çalışmaların dışında Ar-ge çalışmalarına önem verdiklerini dile getiren Durgun, “Bundan sonra Ar-ge çalışmalarımızla gündeme geleceğiz. Detaylarını daha sonra paylaşacağımız Ar-ge projelerimiz var. Bundan sonra MHP’yi hem siyasi hem de eğitim konusunda çalışmalarla göreceksiniz” şeklinde konuştu. Ülkenin önünde yaklaşık 3 buçuk yıl seçim görünmediğine dikkat çeken Durgun, parti politikalarını da en güzel şekilde anlatacaklarını kaydetti.

 

“BAHÇELİ’NİN SAĞLIĞI YERİNDE”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Durgun, geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sağlığının yerinde olduğunu bildirdi. Bahçeli’nin Antalya’ya selam yolladığını kaydeden Durgun, Yörük Türkmen şehri Antalya’da MHP’nin güçlendirilmesi talimatını verdiğini söyledi.

 

MHP’DE SİYASET GELİŞTİRME DAVETİ

1999 yılında Antalya’nın Ankara’ya 9 milletvekili gönderdiği dönemde MHP’nin 3 milletvekili çıkardığını, 4’ncü vekili de az bir farkla kaybettiğini hatırlatan Durgun, süreç içerisinde bazı kaçışlar gerçekleştiğini söyledi. Genel Başkan Bahçeli’nin 9 Şubat’ta partinin 50. yıl kutlamalarında yaptığı çağrıyı hatırlatan Durgun, “Vatanın bölünmez bütünlüğünde buluştuğumuz her bir Antalyalıyı MHP’de siyaset geliştirmeye davet ediyoruz” diyerek kan kaybını telafi etmeye çalıştıklarının altını çizdi.

 

“PARTİYE DÖNÜŞLER VAR”

Partiye geri dönüşlerin olduğunu da bildiren Durgun, ilçe gezilerinde partiye yükselen ilgiyi gördüklerini dile getirdi.

 

BÖCEK’E ZAM ELEŞTİRİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in zam yapmayacağını ifade etmesine rağmen toplu ulaşım ve suda zam yaptığını söyleyen Durgun, “Verdiği sözün bir kısmını gerçekleştirmemiş olarak algılanmakta. Uzun vadeli projelerini yaptığı zaman hep beraber değerlendireceğiz ama suya, tramvaya zam yapmayacağız gibi ifadelerin aksini gerçekleştirdi. Bu konuda kendisini eleştiriyoruz” dedi.

 

“2020 KONGRE YILI OLACAK”

Tüzük gereği il ve ilçe başkanlarının 3 yılda bir seçildiğini belirten Durgun, “İlçe teşkilatlarımızın kongrelerini 2017 yılında yapmıştık. Muhtemelen 2020 yılı partimiz için kongre yılı olacak. MYK toplantımız gerçekleşmediğinden dolayı kongre takvimiyle alakalı bir tarih bize ulaşmadı. Ulaştığı zaman ilçe ve il kongresi takvimini bildireceğiz” açıklamasında bulundu. Ekip çalışmasına önem verdiğini söyleyen Durgun, daha yeni atandığını hatırlatarak, yapacakları istişareler sonrasında kongrede aday olup olmayacağına karar vereceğini kaydetti.

sam_1397.jpg

“LİYAKATA ÖNEM VERDİK”

İl yönetimini oluştururken liyakata önem verdiklerini de vurgulayan Durgun, yönetimde yer alan isimlerin parti geçmişi olan kişilerden oluştuğuna dikkat çekti.

 

TOPLANTIYA KATILANLAR

MHP Antalya Teşkilatının tanışma ve değerlendirme toplantısına İl Başkanı Hilmi Durgun’un yanı sıra, İl Sekreteri Onur Temel, İl Muhasibi Mustafa Kemal Çörekçi, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna, Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Caner Savuroğlu, Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Suat Akgül, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ariten, Kamu Kurum ve Belediye İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Kelleli, Sosyal Politikalar ve Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Metin, İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bekir Dulkadir ile Sosyal ve Siyasi Protokol İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Ateş katıldı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim