Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Ekonominin gelişmesi için, kentsel yaşam kalitesi önemli”
19 Haziran 2019 Çarşamba 18:00

“Ekonominin gelişmesi için, kentsel yaşam kalitesi önemli”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde '3'üncü Antalya İş Dünyası - Yerel Yönetimler Zirvesi' gerçekleştirildi. ATSO Başkanı Davut Çetin; ekonominin gelişmesi için gerekli koşulların başında kentsel yaşam kalitesinin geldiğini

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde '3'üncü Antalya İş Dünyası - Yerel Yönetimler Zirvesi' gerçekleştirildi. ATSO Başkanı Davut Çetin; ekonominin gelişmesi için gerekli koşulların başında kentsel yaşam kalitesinin geldiğini belirterek kentin ekonomide ve diğer alanlarda başarılı olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerektiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkanları ile iş dünyasının bir araya geldiği '3' üncü Antalya İş Dünyası - Yerel Yönetimler Zirvesi', ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Konyaaltı Belediye Başkan Vekili Ali Özkayacan, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sarı ile birçok dernek ve oda başkanları katıldı.

100_0924.jpg

“BELEDİYELERİN GÜÇLÜ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Davut Çetin; ekonominin gelişmesi için gerekli koşulların başında kentsel yaşam kalitesinin geldiğini belirterek kentin ekonomide ve diğer alanlarda başarılı olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerektiğini söyledi. Çetin; “Antalya gibi büyük bir turizm bölgesinde belediyelerin güçlü olması çok önemli. Güçlü belediyelerin yanında güçlü bir sivil toplum olmalı ve ortak akıl ile kent birlikteliği sağlanmalıdır. Ümit ederim ki, bu toplantı bir başlangıç olur, oda ve borsalarımız, Sanayici ve İş Adamları Dernekleri (SİAD), Mimar ve Mühendis odalarımızın katılımlarıyla daha güçlü bir birlikteliği de gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.

 

“AMAÇ YEREL YÖNETİMLERE DESTEK OLMAK”

1 yıla yakın bir süredir SİAD’larla iş birliği yaptıklarını belirten Çetin, '3'üncü Antalya İş Dünyası - Yerel Yönetimler Zirvesi' için önemli kentsel ve sektörel konuları birlikte ele aldıklarını aktardı. Asıl hedeflerinin, önemli konularda ortak çalışma grupları kurarak sürekli bir iş birliğiyle koordinasyon sağlamak ve yerel yönetimlere destek olmak olduğunu kaydeden Çetin; “ATSO olarak Antalya vizyonuna tarihimiz boyunca katkı yapmış bir kuruluşuz. Biz, komitelerimiz ve meclisimizle dönem dönem, Antalya sorunları ve vizyonu konusunda çalışma yapıyoruz. SİAD’larımız da kentsel ve sektörel konularda bilgi birikimine sahipler. Böyle bir iş birliğiyle, belediyelerimizin sivil toplumdaki bilgi birikiminden yararlanmaları, Antalya’ya önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

“ANTALYA METROYA KAVUŞMALI”

Yaklaşık 30 yıldır konuşulan ama hala çözülemeyen birçok sorun olduğunu belirten Çetin; “Önemli bir sorunumuz, planlı büyüyen bir şehir olamamak. Nitekim, imar planlarımız, ulaştırma master planımız, kentsel dönüşüm master planımız bir türlü tamamlanamamakta. Trafik sorunu, raylı sistemin ağ şeklinde olması, toplu taşımanın verimli olması 25 yıllık bir konu. Bu alanda çok yatırım yapıldı, fakat yatırımlar Antalya’nın büyüme hızına yetişmiyor. Londra metrosu 1863’de yapıldı, İstanbul 1989’da, İzmir’de 2002’de metro yapıldı, Antalyalılar da artık metroya kavuşmalı” diye konuştu.

“KENT KÜLTÜRÜ VE ESTETİĞİ SORUNLARI DEVAM EDİYOR”

Diğer bir sorunun da Kaleiçi’nin ve tarihi eserlerin restorasyonu olduğunu söyleyen Çetin; “Kent kültürünü ve kent estetiğini devamlı konuşur ve şikayet ederiz. Turizmi 12 aya yaymayı, kent merkezine turist çekmeyi, Antalya’nın tanıtımını etkin bir şekilde yapmayı 25 yıldır konuşuyoruz. Turizm gelirinden belediyelerimizin pay alması ve tanıtım fonu oluşması, Ticarette planlama, toplu işyerleri kurma, ticarete disiplin getirme, AVM’lerden şikayet etme, Alışveriş caddelerinin olması, mahalle çarşıları kurulması devamlı söylediğimiz konular arasında” diyerek ortak akıl ve güç birliğiyle bu konularda yeni bir hamle yapması gerektiğini ifade etti.

100_0937.jpg

“ANTALYA DÜNYA’NIN DİJİTAL ŞİRKETLERİNİ ÇEKMELİ”

“Antalya 4.0 vizyonuyla önce akıllı kent, akıllı çevre yönetimi, akıllı yönetişim, akıllı ulaşım gibi alanlarda ilerleme sağlanmalı. Antalya açık veri merkezi için bütün kurumlar iş birliği yapmalıyız. Akıllı kent altyapısıyla dijital turizm ve dijital ticareti birleştirmeli, turizmde akıllı destinasyon yönetimi için gerekli altyapıyı kurmalıyız. Antalya’yı bilişim, tasarım, biyoteknoloji, sağlık turizmi, akıllı lojistik, kültür ve sanat alanlarında ortak stratejilerle geliştirmeliyiz. Dünyada başarılı kentler tarihi ve doğal zenginliklerine sahip çıkan, yaşam kalitesiyle dünyadan beşeri ve mali sermaye çeken kentlerdir” ifadelerini kullanan Çetin; Antalya’nın dünyanın dijital şirketlerini, yeteneklerini ve sanatçılarını çeken bir kent olması gerektiğini bunu için de çalışmalar, fuarlar ve festivallerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

“YENİ PROJELERLE TARIM SEKTÖRÜ DESTEKLENMELİ”

“Turizmde, tarımda, ticarette, inşaatta kalite ve markalaşmayla yüksek katma değer elde etmek önemli konularımızdan birisi. Marka kültürüne öncü olmak için bütün ilçelerimiz kent markalaşması çalışmaları yapmalı” diyen Çetin; “Büyükşehir belediyemiz artık kırsal alana da hizmet veriyor. Akıllı tarım, akıllı köy projeleriyle kırsal kesimi ve tarım sektörümüzü desteklemeliyiz” dedi.

“BİRLİKTE DÜNYAYLA REKABET EDELİM”

Antalya’da her belediye ve her kurumun ayrı ayrı kültür-sanat faaliyetleri yaptığını söyleyen Çetin; “Artık iş birliği yapmalı, güçlerimizi, bilgimizi birleştirmeliyiz. Birbirimizle yarışmayı bırakalım, birlikte dünyayla rekabet edelim. Antalya’nın ortak vizyonunu siyasi rekabetin üzerinde tutalım” şeklinde konuştu. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 6483 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim