Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esmeray’dan NATO’ya kınama
27 Kasım 2017 Pazartesi 06:00

Esmeray’dan NATO’ya kınama

NATO skandalına tepki gösteren Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, NATO’yu kınadı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Norveç’te yapılan NATO tatbikatında düşman liderler arasında gösterilmesi skandalına tepkiler her geçen gün artarak devam ediyor. Her ne kadar özür dileseler de tepkiler dinmek bilmiyor. NATO’yu kınayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, Birleşmiş Milletler ve NATO’nun barış ve güvenliği getirmek için kurulduklarını hatırlatarak ‘Böyle mi getirecekler?’ sorusunu yöneltti.

“HRİSTİYAN OLSALARDI TÜM DÜNYA GİDERDİ”

Birleşmiş Milletler ve NATO’nun kuruluş amaçlarını yerine getiremediklerine işaret eden Esmeray, “Bu kuruluşlar barış ve güvenliği sağlamak için kurulmadılar mı? Birleşmiş Milletler, 2. Dünya Savaşı sonrası savaşın galipleri tarafından dünyaya, insanlığa, ülkelere, barışı, adaleti, güvenliği hakim kılmak, aynı zamanda ekonomik, toplumsal ve kültürel işbirliği oluşturmak için kuruldu. Bugün dünya bir kan gölü halinde. Birçok yerde kan ve gözyaşı var. Arakan’a heyet gönderecekti iptal oldu. İlk giden Türkiye’dir. Eğer oradakiler Hristiyan olsaydı tüm dünya giderdi” dedi.

“UNESCO NEMRUT DAĞI’NI KORUYOR AMA”

Birleşmiş Milletler çatısı altında 6 tane kurum oluşturulduğunu kaydederek bunlardan birisinin UNESCO olduğunu hatırlatan Esmeray, “UNESCO; eğitim, bilim ve kültür örgütü olarak Birleşmiş Milletler’in özel bir kurumu. Nemrut Dağı’nı korur ama dağın eteklerinde yaşayanlara zulüm eden bölücü terör örgütleri var. Mısır piramitlerini korur ama Cumhurbaşkanı bir diktatörle indirildi. Buna karşı gelenler öldürülüyor” diye konuştu.

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

NATO skandalının kabul edilemez olduğunu kaydeden Esmeray, “Böylesine büyük bir skandal kabul edilebilir değildir. Bunlar bizlere karşı düşmanlığın bir dışa vurumudur. Zihinlerinin arkasında yatanların bir göstergesidir. Özür dilemeleri yaptıklarını telafi etmeye yetmemektedir. Samimiyetlerinin ne kadar ciddi olduğunu görmüş olduk. NATO’yu kınıyorum. Bazı değerler vardır, bunların anlamını, önemini bilmeyebilirler belki ama ataları bizleri çok iyi tanır” dedi.

“BÜYÜYEN GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTENMİYOR”

Türkiye’nin dünya üzerinde yaşananları çok iyi okuması gerektiğini vurgulayan Esmeray, “Büyüyen, gelişen, güçlü bir Türkiye istenmiyor. Bundan dolayı oyun içinde oyun oynanıyor. FETÖ, PKK, DAEŞ, darbeler ve benzerleri boşuna değildir. Büyüyen, güçlenen Türkiye’nin önüne geçilmeye çalışılmasının, bizleri bölüp parçalayarak zenginlik kaynaklarımızda gözlerinin olmasının bir göstergesidir. Bugün terör örgütlerinin tek başlarına başarılı olmasının imkanı yoktur. Ülkemize karşı silah çeviren hainlerin Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler tarafından beslendikleri açıkça görülmektedir. Bir yandan Türkiye’deki terör örgütünün uzantısına silahlar verilirken diğer yandan ülkemize karşı tehditler savuran başka bir terör örgütünün korunarak tahliye edilmesi ne demektir. Tuttukları maşalarla bizleri diz çöktüreceklerini zannedenler gün gelecek yaptıklarına pişman olacaktır” şeklinde konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ”

Son olarak içteki ve dıştaki düşmanlara karşı birlik çağrısı yapan Esmeray, “Bugüne kadar birlik ve bütünlüğümüzü parçalamak isteyenlerin çeşitli oyunlarını hep birlikte gördük ve her defasında millet olarak en güzel cevabı verdik. Can verdik, kan verdik ama hiçbir zaman aman dilemedik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yine benzer oyunları oynamaya, hain planlar yapmaya devam edeceklerdir. Türkiye’nin bir Irak, Suriye veya Mısır’a döndürülmek istendiğinin farkındayız. Bunu önlemek ve huzurumuzu korumak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Oyuna gelmemeliyiz” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 10848 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim