Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hal’de saat düzenlemesi isteniyor
23 Mart 2020 Pazartesi 18:05

Hal’de saat düzenlemesi isteniyor

Antalya Toptancı Hali’nde gece 03.00 olan çalışma saati başlangıcının Koronavirüs tehlikesi nedeniyle sabah 07.00’ye alınmasını istediklerini belirten ANTKOMDER Başkanı Hasan Ali Yılmaz, bunun için imza toplamaya başladıklarını bildirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında pazarlarda gıda dışında satışların yasaklanması, yaş sebze ve meyve trafiğinin sağlanması için önem taşıyan toptancı hallerde çalışma saatleri değişikliğini gündeme getirdi. Antalya Toptancı Hali’ndeki komisyoncu ve tüccarlar gece saat 03.00’te başlayan çalışma saatinin çalışanların sağlığı için sabah saat 07.00 olarak değiştirilmesini istiyor. Konuyla ilgili anket düzenleyerek imza toplayan komisyoncu ve tüccarlar taleplerini Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Hal’in bağlı bulunduğu Kepez İlçe Kaymakamlığına iletmeye hazırlanıyor. Koronavirüs tehlikesinin arttığı bugünlerde çalışanların daha fazla dinlenmeye ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER) Başkanı Hasan Ali Yılmaz, saat düzenlemesinin çalışanların sağlığı için gerekli olduğunun altını çizdi.

 

İMZA TOPLANIYOR

Antalya Toptancı Hali’ndeki komisyoncular ile tüccarların ve çalışanların Koronavirüs tehlikesi nedeniyle çalışma saatlerinde düzenleme istediklerini kaydeden Yılmaz, “Hal’de gece saat 03.00’te çalışma başlıyor. İnsanlar gece saatinde uykularını yeterince alamamış olarak geliyor. Uzun çalışma süresinden dolayı çok yoruluyorlar. İnsanların gece hasta olma ihtimali daha yüksek. Vücut zayıf düşünce virüse yakalanma şansı daha yükseliyor. Bu kritik günlerde çalışanların vücutları zayıf düşmesin istiyoruz. Daha fazla dinlenebilmelerini sağlamak için çalışma saatlerinin sabah 07.00, akşam 19.00 olarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Komisyoncular ve tüccarlar yönetimi olarak bir araya geldik ve böyle bir karar aldık. Bununla ilgili imzalı anket yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Kaymakamlığı’na resmi başvurularımızı yaparak onaylarını alıp uygulamaya geçmek istiyoruz. Çalışma saatini bu hafta içerisinde 07.00’ye çekmenin hesabını yapıyoruz” şeklinde konuştu.    

988889_1607022539534955_513517011476187420_n.jpg

“TEMİZLİK MANYAĞI OLDUK”

Her yerde olduğu gibi Antalya Toptancı Hal’de de Koronavirüs tehlikesi nedeniyle bir tedirginlik yaşandığını belirten Yılmaz, “Halde, basın yayın organlarından edinilen bilgilerle bir bilinç oluştu. Haberlerdeki bilgiler son derece eğitici. Virüs nasıl ki bulaşıyorsa, insanlar arasında bilgi de öyle bulaşıyor. Herkes birbiriyle iletişim halinde ve birbirini bilgilendiriyor. Eskiden futbol gündem olurken, şimdiki gündem virüs ve virüse karşı nasıl hareket edileceği oluyor. Herkes sosyal mesafeye uymaya özen gösteriyor, dikkat ediyor. Eskisi kadar kalabalık ortamlar oluşturmamaya çalışıyoruz. Kolonya kullanımında patlama oldu. Sabunlar eskisine göre daha hızlı tüketiliyor. Tabiri caizse el yıkama, temizlik manyağı olduk. Fırsat buldukça elimizi, yüzümüzü en az 30 saniye yıkıyoruz. Bunları yapmak zorundayız. Bu ülkemizin bir sağlık savaşı. Başarılı şekilde bu savaştan çıkmamız gerekiyor” dedi.

 

“İHRACATTA NAKLİYE SORUNU VAR”

Koronavirüs dolayısıyla yaş meyve ve sebze ihracatında sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, “Bu kimseye suç bulabileceğimiz bir olay değil. Dünyada bir kriz var. Sonuçta sadece bizim ülkemizdeki bir hastalık değil. Küresel bir virüs. Her ülke virüsü önlemek için kendi önlemini alıyor. Hiçbir ülke karantina altına almadan ülkesine insan sokmuyor. İhracat TIR’ları buradan gidiyor. Yurt dışına çıkacağında şoföre 14 gün karantina var. Ancak, ihracatçı ihracatın yapıldığı ülkeden güvenebileceği birisini bulursa bizim şoför Türkiye’de kalıyor, sınırdan malları o ülkenin şoförü götürüyor. O artık TIR’ı geri getirir mi? Getirmez mi? belli değil. Bundan dolayı ihracatta nakliye sorunu var. Şuanda ihracata yurt dışında şoför bulabilen insanların malları gidiyor. Bu düzeni kurabilenler mallarını gönderiyor. Bu da riskli” açıklamasında bulundu.        

 

“FİYATLAR DÜŞTÜ”

Koronavirüs nedeniyle yurt dışında fiyatlar yükselirken Türkiye’deki üretim bölgelerinde fiyatların düştüğünü belirten Yılmaz, “Yurt dışında fiyat yükselirken bizde düşüyor. Çünkü, virüsten dolayı karantina var. Biz gönderemiyoruz, onlarda alamıyor. Bizde fiyatlar düşüyor ama yeterince mal gitmediği için onlarda pahalı yiyecek. Şuandaki satış fiyatları Mayıs ayındaki satış fiyatları seviyesine kadar düştü. Her yıl Mayıs-Haziran aylarında fiyatlar düşer. O seviyelere geldik. Fiyatların düşmesi çiftçi için sıkıntı. Bu fiyatlar çiftçiyi kurtarmaz. Böyle giderse çiftçi maliyetini karşılayamaz. İnşallah daha da düşmez” dedi. Yılmaz, meyve sebzenin ülke içindeki dağıtımında bir sıkıntı olmadığını da sözlerine ekledi.

 

“TARIMIN ÖNEMİNİ ANLAMAYANLAR DA ANLAMIŞ OLUR”

Son olarak tarımın her zaman önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, “Tarım biterse herkes aç kalır. Bizler tarımın öneminin her zaman farkındaydık. Virüsle birlikte tarımın önemini anlamayanlar da anlamış olur” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3293 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim