Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hedef 16 bin kursiyer
10 Mayıs 2019 Cuma 15:49

Hedef 16 bin kursiyer

Yaklaşık 60 bin nüfusa sahip ilçede 8 aylık süreçte açılan 410 kursta 10 binden fazla kursiyer sayısına ulaştıklarını bildiren Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canat Duru, yıl sonu hedeflerinin 16 bin kursiyer sayısına ulaşmak olduğunu söyledi.

Döşemealtı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canat Duru, açtıkları kursalar ve gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Kısa ve uzun dönemli kurslar açtıklarını belirten Duru, satışı pek fazla olmadığı için halı kursuna kursiyer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. Kursiyerlerin yaptıkları uğraşlar sayesinde Ramazan’ı daha rahat geçirdiklerini kaydeden Duru, hobi kurslarına ağırlık verdiklerini ve en revaçtaki kursun aşçı yardımcılığı olduğunu söyledi. Kursların ailelerin geçim kaynaklarına katkıda bulunduğunun da altını çizen Duru, kursiyerlerin 3-6 yaş arası çocuklarına kendilerinin baktığını ve yıl sonuna kadar 15-16 bin civarında kursiyer sayısına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

“HOBİ KURSLARINA AĞIRLIK VERİYORUZ”

Kurs merkezi ve çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Duru, “Merkez binamızda 12 dersliğimiz var. Bunun yanında farklı mahallelerdeki 17 kurs merkezimizde değişik konularda kurslar açıyoruz. Özellikle merkez binamızdaki aşçı yardımcısı kursumuz çok revaçta. Hobi kurslarımıza ağırlık veriyoruz. Özellikle keçe, kabak oymacılığı, resim kurslarımıza katılım çok oluyor. Bireysel düzeyde sergi açacak durumda olan resim kursiyerimiz var” dedi.

 

KISA VE UZUN DÖNEM KURSLAR VAR

Kısa ve uzun dönem olarak 2-3 bölüm halinde kurslar açtıklarını söyleyen Duru, şu bilgileri paylaştı:

“Eylül ayından Haziran’a kadar açtığımız uzun dönemli kurslarımız var. Birde kısa dönemli meslek kurslarımız ve yaz döneminde çocuklarımıza, gençlerimize yönelik açtığımız kurslar var. Bunlar genellikle sanat, spor ve müzik kursları. Bağlama, gitar, keman, futbol, hentbol, voleybol, judo, My tai gibi. Bu yıl My tai biraz revaçta. Yaz’ın yılık 2 bin öğrenciye değişik okullarda halk oyunları kursu veriyoruz. Döşemealtı Belediyesi, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile işbirliği yapıyoruz. Kur’an kurslarına engel olmamak için kursları genellikle öğleden sonra açıyoruz.”

 

“RAMAZAN’DA DEVAMSIZLIK GİBİ BİR SIKINTIMIZ YOK”

Kurs programlarında Ramazan ayına özel düzenleme yapmadıklarını belirten Duru, “Ramazan ayına özel bir düzenleme yapmadık. Kurslarımız normal şekilde devam ediyor. Kursiyerlerimiz devam etmez mi? diye bir endişemiz vardı ama kursiyerlerimiz buradaki uğraştan dolayı Ramazan’ı daha kolay geçirdiklerini söylüyor. Devam konusunda herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

 

“HALI KURSUNA KURSİYER BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Halı kursuna kursiyer bulmakta sıkıntı çektiklerini bildiren Duru, “Satışında sıkıntı yaşadığımız için halı kursuna kursiyer bulmakta sıkıntı çekiyoruz. 4-5 tane tezgahımız var. Sürekliliğini getiremiyoruz ama halıcılığı yaşatmak için kurslarımızı açıyoruz. Biraz pahalıya mal oluyor. Hemen kullanılmadığı ve satışının dışarıya olması gerektiği için satışı olmayınca, gelir getirmeyen bir şey pek fazla tercih edilmiyor. Sadece Döşemealtı Halısının desenlerinin yaşayabilmesi için süs ve aksesuar eşyalarına yerleştirmeye çalışıyoruz. Para kazanmak için değil de hobi için gelenler böyle parçalar yapıyor” ifadelerini kullandı.

 

GEÇİM KAYNAĞINA KATKI

Açıkları kursların ailelerin geçim kaynağına önemli bir katkı sunduğunu da kaydeden Duru, sözlerine şöyle devam etti:

“Mesela iğne oyası kursumuza katılan kursiyerlerimiz 1000’e yakın sipariş aldı. Sarraflara verilmek üzere tamamen iğne oyasından yapılmış hediyelik kese hazırlıyorlar. Öğretmenlerimiz aldığı bu siparişi adaletli olsun diye bütün kursiyerlere eşit olarak dağıttı. Her aileye bir girdisi olacak. Kursiyerlerin yaptığı el işlerinin, nakışların, el sanatlarının satışları oluyor. Bunun dışında ilçemizde ve il merkezinde açtığımız sergilerde satışlar yapılıyor. Bunun için kendilerine internet sitesi kuran ve iş yeri açan kursiyerlerimiz var. Birde belediyenin gösterdiği yerlerde el emeği ürünlerini satanlar bulunuyor. Bizde bunlardan memnuniyet duyuyoruz.”

 

“KURSİYERLERİN ÇOCUKLARINA BİZ BAKIYORUZ”

“Siz iş yapın çocuklarınıza biz bakalım” sloganıyla yollarına devam ettiklerini belirten Duru, kursiyerlerin tam gün 8 saat boyunca aldığı kurs boyunca 3-6 yaş grubu çocuklarına kendilerinin baktığını bildirdi. Bunun kursiyer sayılarını artırdığını kaydeden Duru, bildiği kadarıyla başka yerlerde böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi.

 

YIL SONU HEDEFİ 15 – 16 BİN KURSİYER

1 Eylül – 30 Nisan arasındaki 410 kursta 10 bin 135 kursiyer sayısına ulaştıklarını bildiren Duru, “Bu kursiyer sayısı, nüfus oranına bakınca Bakanlığımızın erişmek istediği oranın çok üstünde. Zaten 60 bin nüfusumuz var. Yıl sonunda hedefimiz 15-16 bin kursiyer sayısına ulaşmak” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim