Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İyi Parti’yi engellemek istiyorlar”
20 Nisan 2018 Cuma 17:21

“İyi Parti’yi engellemek istiyorlar”

Erken seçim kararını değerlendiren Muratpaşa Belediyesi’nin İyi Partili Meclis Üyesi Mustafa Taşbaş, birinci sebebin İyi Parti’nin seçimlere girmesini engellemek, ikincisinin ise ekonomi olduğunu söyledi.

Muratpaşa Belediyesi’nin İyi Partili Meclis Üyesi Mustafa Taşbaş, erken seçim kararını değerlendirdi. İyi Parti’nin seçimlere girmesi engellenmek isteniyorsa domino etkisi yapacağını söyleyen Taşbaş, ekonomik göstergelerin de iyi olmadığını ifade etti. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin istediği erken seçimlerin kendisi açısından hüsranla sonuçlandığını dile getiren Taşbaş, MHP’nin milletvekili sayısının azalacağını da ileri sürdü.

“DOMİNO ETKİSİ YAPAR”

İyi Parti’nin engellenmeye çalışılmasının partiye ve Akşener’e olan teveccühü artıracağını dile getiren Taşbaş, “Aslında bu bir erken seçim değil, baskın seçim. En büyük nedenlerden biri, Meral Akşener liderliğindeki İyi Parti’nin seçimlere girmesini engellemek olarak görülüyor ama gördüğümüz kadarıyla toplumda İyi Parti ve Akşener’e karşı büyük bir teveccüh var. Eğer bu sebeple erken seçim kararı alındıysa bunun domino etkisi yapacağını ve bu teveccühün daha da artacağını düşünüyoruz. Şuanda öyle görülüyor” dedi.

“İKİNCİ SEBEP EKONOMİ”

Erken seçim kararı alınmasının ikinci sebebinin de ekonomi olduğunu ileri süren Taşbaş, “Ekonomik göstergeler iyi değil. Ekonomik belirsizliklerin üzerini örte örte artık mızrak çuvala sığmaz hale geldi. Emeklilerin, asgari ücretlilerin durumu çok kötü. Banka kredi borçları altında eziliyorlar. Tarım bitmiş durumda. Çiftçilerin hali kötü. Bunların üzerini iktidar ne kadar da örtmeye çalışsa da artık örtemez hale geldi. O yüzden erken seçim kararı alındığını görüyorum. Artık duvara tosladılar. Erken seçimle bir 4-5 yıllık daha zaman kazanabilir miyiz? Onun hesabını yapıyorlar” dedi.

“BAHÇELİ NE ZAMAN ERKEN SEÇİM İSTESE HÜSRANLA SONUÇLANIYOR”

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne zaman bir erken seçim istese kendisi açısından hüsranla sonuçlanıyor” diyen Taşbaş, “Bunu 2002 seçimlerinde gördük. Keşke 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP ile Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye’yi yönetme adına ciddi bir koalisyon kurabilselerdi. Fakat beceremediler. Halkın büyük bir çoğunluğu tarafından istense de hangi sebeplerle bu koalisyonu kurmadılar bilemiyoruz elbette” ifadelerini kullandı.

“MHP’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISININ AZALACAĞINI DÜNÜŞÜYORUM”

Cumhur İttifak Kanunu’na göre MHP’nin her durumda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edileceğini söyleyen Taşbaş, “Yüzde 10 barajının altında kalsa bile kanun icabı barajı geçmiş sayılacak ama milletvekili sayısında önemli bir azalış olacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ”

“İyi Parti çok iyi bir şekilde TBMM’ye girecek” diyen Taşbaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde milletvekillerinin ne kadar etkili olacağının uygulamada görüleceğini söyledi. Önemli olanın Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu vurgulayan Taşbaş, kim seçilirse seçilsin Türkiye’nin düzlüğe çıkmasını diledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim