Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanal V yeni hizmet binasında
22 Haziran 2018 Cuma 23:33

Kanal V yeni hizmet binasında

Antalya’nın yerel televizyon Kanalı Kanal V’nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.
 Açılış törenine;  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın, Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı. 
 
“ANTALYA’NIN TARAFINDAYIZ”
 
Törende ilk konuşmayı Kanal V Yönetim Kurulu Başkanı Okan Kaya yaptı. Antalya’da 27 yıllık geçmişi olan Kanal V’nin iletişim çınarı olduğunu dile getiren Kaya,  Kanal V’yi satın aldıktan sonra güçlerine güç kattıklarını söyledi. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Antalya’nın tarafında olduklarını vurgulayan Kaya; “Aktüel olarak 19 yıl önce başladığımız maratonumuzda 1.5 yıl önce Antalya’nın tek televizyonu, 27 yıllık iletişim çınarı Kanal V ile gücümüze güç kattık.  Haberlerinde objektifliği, programlarında kaliteyi ön planda tutan, tarafsız olma gayreti ile değil; aksine Antalya’nın, bölgemizin ve ülkemizin yanında tarafız demekten onur duyan, teknolojik alt yapısı ile ülkemizdeki yerel kanalların gıpta ettiği kanalımızı yaşatıyoruz. Büyük hedeflere koşan ülkemizin, dışarıya açılan pencerecesi konumundaki güzel şehrimiz için bizler tarafız. Her sektörde adım adım ilerleyen, Antalya’nın marka çabasına tarafız. Antalya’nın dertleri için, sevinçleri için varız. Antalya’nın gözü kulağı ve sesi olmak için varız. Bugün çok mutluyum. Antalya’yı bizlere emanet ettiğine inandığım, bizden sonraki nesillere de en güzel şekilde taşıyabilmek, sorunlarını ve dertlerini en aza indirebilmek, sorunlarını ve seslerini duyurabilmek gibi ulvi bir görevin parçasıyız. Babam Necati Kaya’dan gururlar aldığım vatan sevdamı, Antalya aşkımı, ticari ahlakımı çocuklarıma ve torunlarıma devredebilmek en büyük hayalimdir” ifadelerini kullandı. 
 
“YEREL BASINA YENİ BİR SOLUK”
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de açılış töreninde kısa bir konuşma yaptı. Gazeteci bir belediye başkanı olarak açılışta bulunduğu için mutlu olduğunu söyleyen Türel, Kanal V’nin yerel basına farklı bir soluk getirdiğinin altını çizdi.  “Basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokratik toplumların en önemli etkin gücüdür. Antalya’da 20 seneyi aşkın süredir sözlü ve görsel medyada hizmet veren ilk adı VİP TV’ydi sonra adı Kanal V oldu.  Antalya yerel basınına yeni bir soluk getirdi. Çalışan arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu benim geçmişte mesleğe yeni başladıklarında birlikte mesai yaptığım arkadaşlarım. Şimdi onları üst düzeyde görüyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Uğur Törer, mesleğe E TV’de seneler önce birlikte başlamış bir kardeşimizdir.  Arkadaşlarımızın bu başarılı kanalı yürütüyor olması bizim için de bir kazançtır. Çünkü basın siyasetin vazgeçilmezidir. Bizim yapmış olduğumuz bütün çalışmaların, hem tenkiti hem de takdiri basın tarafından yapılmalıdır. Bu tenkit ve takdirlerin en önemlisi objektif olmasıdır. Objektik kriterler içerisinde tarafsız basını her zaman en büyük kazancımız olarak görüyoruz.” ifadelerini kullanan Türel,  kanalın yönetici ve kadrosuna yayın hayatında başarılar diledi. 
 
ANTALYA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR MARKASI
 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu da açılışta konuşma yaptı. Yerel basına şehrin dinamiklerinin katkı vermesi gerektiğine dikkat çeken Karaloğlu, Kanal V yeni hizmet binasının Antalya’ya hayırlı olmasını diledi. Antalya’nın önemli bir şehir markası olduğunu, buna katkı sağlayan en önemli unsurun yerel medya olduğuna vurgu yapan Karaloğlu; “Antalya’da yerleşik tek televizyonumuz olan Kanal V’nin yeni hizmet binası hayırlı olsun. Antalya önemli bir şehir markasıdır. Antalya önemli bir şehir markası olurken, yolda Antalya’ya yardımcı olan kuruluşlar var. Bunların başında yerel medya dediğimiz görsel ve yazılı basının katkısı var. Şehirdeki yerel basın yayın kuruluşlarının güçlü olması, şehrin gücünü ifade eder. Antalya’da yerleşik bir televizyon olarak kanal v’de, bu yeni hizmet bina, alt yapı ve teknolojisiyle yerel olmasına rağmen ulusal televizyonlar kalitesinde yayın yapan bir televizyona dönüşüyor. Okan Beyler ve kardeşleri bu televizyonun alınma sürecini biliyorum. Bizimle zaman zaman istişare ediyorlar. Bir televizyonu korumak, satın almak, belki en kolay kısmı. Bu televizyonu bu şehrin markasını büyütecek bir kanala dönüştürmek için gece gündüz çalıştıklarının ben şahidiyim. Biz kent olarak tam destek verebildik mi, tam yapabildik diyemeyeceğim. Kentte belediyelerimiz ticari işletmelerimizden daha fazla duyarlı davranıyor olabilirler. Ticari kuruluşlarımızın bu kanala sahip çıkmasını arzu ediyorum. Bu kanalın gerçek sahibi Antalya’dır, Antalyalılardır. Ekmeğini bu şehirden kazanan herkesin kanala sahip çıkması lazım... Yerel diye bir şey kalmadı. Dünyanın her noktasından seyredilebilen bir kanal, sadece kanalın merkezi yerel. Bu şehir dünyaya açık bir şehir,  bizi dünyaya açacak en büyük penceremiz Kanal V olabilir. Biz bu kanala sahip çıkalım” diye konuştu.  
 
YEREL BASIN TARAFSIZ VE GÜÇLÜ OLMALI
 
Açılışta son konuşmayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Siyasette ilk girdiğinde yerel televizyon kanallarının varlığı sayesinde tecrübe kazandıklarını söyleyen Çavuşoğlu, Antalya medyasını çok yakından takip ettiğini vurguladı. “Kanal V, daha önce Kanal VİP’ti. Biz ilk siyasete girdiğimiz zaman yerel medyada tecrübe kazandık. O zaman E TV vardı, Akdeniz TV vardı, Kanal Vip, Manavgat’ta Klâs, Alanya’da da Kanal A ve ATV vardı. İlk çıktığımızda televizyon kanallarına büyük bir heyecan duyardık. Söyleyeceklerimizi ezberlemeye çalışırdık. Siyaset bir tecrübedir. Bu aşamaları geçen arkadaşlarımız da var,  siyasete yeni giren heyecanlı arkadaşlarımız da var. Bugünkü açılış, ilçe başkanlarımız ve adaylarımız bakımından da mola oldu” diyen Çavuşoğlu, tüm siyasi partilere seçimlerde başarılar diledi.  Antalya’dan yayın yapan Kanal V televizyonunun başarısına değinen Çavuşoğlu, basının tarafsız ve güçlü olmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. Çavuşoğlu; “Antalya özeti sadece Antalya’da bulunan ulusal medyanın temsilcileri değil, Antalya’daki tüm Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm televizyonlardan bilgileri alıyor öyle güne başlıyoruz. Bir bakıyoruz bir haber çıkıyor Sn. Valimizi ilgilendiriyorsa onunla irtibata geçiyor, büyükşehir belediyemiz ise onlarla temasa geçiyoruz, doğru bilgileri alıyoruz. Basının tarafsız ve güçlü olması önemli. Yerel medyanın özellikle kendi imkânlarıyla ayaklarının üzerinde durması önemli. Yerel medyanın sıkıntılarını dinledik. Yerel medyada kendi ayakları üzerinde durması demek yerel sahiplenme ile olur.  Yerel sahiplenme eğitim için de önemli, sağlık için de önemlidir. Bir şehrin önemli değerleri için yerel sahiplenme şarttır. Bu Antalyaspor ve Alanyaspor için de gereklidir. Aksi takdirde dökme su ile değirmen döndürmeye benzer. Yerel medyanın ekonomik özgürlüğü de çok önemlidir.  İnşallah Kanal V, tarafsız ve objektif bilgileri tüm dünyaya ulaştırır” ifadelerini kullandı. 
 
ANTALYA SAĞLIK TURİZMİNDEN DE PARA KAZANACAK
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Antalya’nın hem turizm hem de alternatif turizm şehri olduğunu söyledi.  Aylar önce düzenlenen Hestourex Fuarı ile ilgili bilgiler de aktaran Çavuşoğlu;
 “Antalya’mız sağlık turizminde beşincilikten 2’nciliğe düştü. Bu yıl 165 ülkeden 5 bin 200 alım heyetini getirdik. 5 bin 200 alım heyeti, tedavi için Antalya’ya hasta getirecek. Spor ve alternatif turizm için turist getirecek. Geçen sene 7,5 milyar dolar Türkiye para kazandı.  Hedefimiz, 2023’te 50 milyar turizm gelirinin yanında 50 milyar dolar da sağlık turizminden gelir elde etmektir. Sağlık turizminde İstanbul’u geçerek,  sağlık turizminde Antalya’yı merkez yapmaktır. Bunu sürdüreceğiz, gelecek yıl daha etkin yapacağız.  Antalya sağlık turizminden para kazanmaya devam edecek” sözleriyle konuşmasını tamamladı.  (Haber: Eyüp KOÇAK)
 
Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim