Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kaynak var, niyet yok”
24 Mart 2024 Pazar 16:24

“Kaynak var, niyet yok”

Geçim sıkıntısı yaşayan ve 31 Mart seçimi öncesi istediğini alamayan emekliler, seslerini duyurmak için bir kez daha eylem yaptı. Disk Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Seracettin Saraç, “Dünün işçileri ve emekçileri, bugünün emeklileri olarak saraya biat

Geçim sıkıntısı yaşayan ve 31 Mart seçimi öncesi istediğini alamayan emekliler, seslerini duyurmak için bir kez daha eylem yaptı. Disk Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Seracettin Saraç, “Dünün işçileri ve emekçileri, bugünün emeklileri olarak saraya biat etmeyeceğiz. Emekliler haykırıyor; kaynak var, niyet yok” dedi.

 

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntı, son zamanlarda had safhaya ulaştı. Geçimlerini sağlamakta zorluk yaşayan emekliler, çeşitli zamanlarda eylemler gerçekleştirerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Disk Emekli Sen Antalya Şube üyesi emekliler, Attalos Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. “İnsanca yaşam ücreti istiyoruz”, “Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” yazılı pankart açan emekliler, “Birleşe birleşe kazanacağız, direne direne kazanacağız” şeklinde slogan attı. Üyeler adına açıklamayı yapan Disk Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Seracettin Saraç, “Kaynak var, fakat niyet yok. Barınmak için ekmeğinden, ekmek için sağlığından vazgeçmek zorunda bırakılan emekliler olarak sokakları da sandıkları da terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

img-4339.jpg

“HER MEVSİM SOKAKTAYIZ”

Emeklilerin neden alanlarda olduğuna dikkat çeken Saraç, “Milyonlarca emekli ve hak sahibinin sesi, sözü olma sorumluluğuyla bir kez daha buradayız. Kara kışta sokaktaydık, güneşin alnında sokaktaydık. Bugün de buradayız. Emeklileri yoksullukta, sefalette eşitleyenlere karşı her mevsim sokaktayız. ‘Emeklilere kaynak yok’ diyen, her seçim döneminde ise bizleri oy kaynağı olarak görenlere karşı yerel seçimlerde de sandıklardayız. ‘Kaynak var, niyet yok’ demek için buradayız. Ekonomi büyürken emekliyi yoksullaştıranlara karşı buradayız. Emekliye milli gelirden pay verilmemesine, açıklanan ve ertesi gün eskiyen enflasyon oranlarında yapılan sözde zamlara karşı buradayız. Bugün burada, yarın sandıklardayız” dedi.

8664e9ef-b7fc-463e-bde9-714d6ea776a0.jpg

“GERÇEĞİ HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

“Emeklilere yönelik hayata geçirilen ya da geçirilmeyen politikaların hangi tercihin, hangi aklın ürünü olduğunu gördüğümüz için buradayız” diyen Saraç, şöyle konuştu:

“İşçiden, emekçiden, emekliden alıp sermayeye aktarılan kaynakları haykırmak için buradayız. Harçlıktan farkı kalmayan 3 bin liralık bayram ikramiyesinin, Ramazan ayı boyunca, seçime yatırım yapmak için altın kaselerde sundukları iftar yemeklerinin kaçta kaçı olduğunu sormak için buradayız. Emekliler rüşvet değil, haklarını istiyor demek için buradayız. Açlığın pençesinden kurtulabilmek için çalışmak zorunda kalan, hem de güvencesiz ve kayıt dışı işlerde çalışmak zorunda kalan emekliler için buradayız. Yıllar boyunca çalışan, alın teri döken emeklilerin; tarlayı eken, çarkları döndüren, gemileri yüzdüren, tebeşirle birlikte sesini, madenlerde nefesini, atölyelerde ellerini tüketen ve bunca yorgunluğun sonunda bir oh diyemeyen emeklilerin gerçeğini haykırmak için buradayız. Çöken sosyal güvenlik sisteminin altında kalanın bizler olduğunu haykırmak için buradayız. Bugün burada, yarın sandıktayız.

 

“ÇEKTİRENLER BİR AVUÇ, BİZ ÇEKENLER MİLYONLARIZ”

Milyonlarca emeklinin yoksulluk çektiğine dikkat çeken Saraç, “Çektirenler bir avuç, biz çekenler ise milyonlarız. Bizlere çektiren bir avuç doymak bilmeze karşı yoksulluk ve açlık çeken milyonlarca emeklinin sesi olmak için buradayız. Biliyoruz, emeklileri sırtında yük olarak görenler, işçilere daha çok çalışın, daha az kazanın diyenlerdir. Emeklileri her gün biraz daha yoksullaştıranlar, öğrencilerin barınma hakkına göz dikenlerdir. Emeklilere sağlıkta katkı payı dayatanlar, sağlık sistemini özelleştirenler, eğitimi piyasalaştıranlardır. Emeklilere asgari ücretin altında aylıkları reva gören çift maaşlılar, halkın iradesiyle seçilmiş milletvekilini hapsedenlerdir. Emeklilerin sendikalaşmasını engellemeye çalışanlar, oy yoksa hizmet de yok diyenlerdir. Bu aklı tanıyor, bu zihniyetle inatla, umutla mücadele etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

c64d5d79-0e8e-41d9-9c95-e18e2693d974.jpg

“TALEPLERİMİZ AÇIK VE NET”

Son olarak emeklilerin taleplerinin açık ve net olduğunu vurgulayan Saraç, “Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, emekli aylıklarının enflasyona değil milli gelire endeksli olması, emekli bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret seviyesine çıkarılması hakkımızdır. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesi, sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılması ve sağlığın kamusallaştırılması, kendimizle ilgili tüm politikalarda karar alma mekanizmalarında yer almak, tüm bunların gerçek anlamda yaşama geçirilebilmesi için sendikalaşmak hakkımızdır. Tüm bunlar için kaynak var, fakat niyet yok. Barınmak için ekmeğinden, ekmek için sağlığından vazgeçmek zorunda bırakılan emekliler olarak sokakları da sandıkları da terk etmeyeceğiz. Evlerimizde karnımız tok, mahallemizde içimiz rahat yaşamak için ulaşılabilir, güvenli ve yaşanabilir kentler için, adil, eşit ve özgür bir ülke için mücadele etmeye, DİSK Emekli Sen’de birleşmeye devam edeceğiz. Dünün işçileri ve emekçileri, bugünün emeklileri olarak saraya biat etmeyeceğiz. Emekliler haykırıyor; kaynak var, niyet yok.” HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 894 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim