Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“KEMDER bizim gözbebeğimiz”
20 Kasım 2017 Pazartesi 07:05

“KEMDER bizim gözbebeğimiz”

Yeni yerine taşınan Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’nin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Açılışa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “KEMDER bizim gözbebeğimizdir” dedi.

Yönetimi değiştikten sonra Kepez Belediyesi hizmet binası karşısındaki Dönmez Kardeşler İş Merkezi’ne taşınan Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği (KEMDER)’in yeni yerinin açılışı yapıldı. Dün öğleden sonra gerçekleştirilen açılışa Mehmet Ali Ünal başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye meclis üyeleri, Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, AOSB Başkanı Ali Bahar, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar ve ilçede faaliyet gösteren çok sayıda müteahhit katıldı.

mehmet-ali-unal.jpg

“ESKİ DERNEK BAŞKANIMIZIN ARAMIZDA OLMASINI İSTERDİK”

28 Ekim’de gerçekleştirilen demokratik bir seçimle yönetime layık görüldüklerini söyleyen KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, seçimden 1 gün sonra dernek binasının boşaltılması istenince derneği yeni yerine taşıdıklarını belirtti. Bu mutlu günde eski dernek başkanı Süleyman Akbıyık’ın da aralarında olmasını istediklerini kaydeden Ünal, tüm aramalarına rağmen Akbıyık’ın kendilerine cevap vermediğini söyledi.

20 GÜNDE 40 ÜYE KAYDI

Derneğin geride bırakılan 6 yılda toplam 134 üye sayısına ulaştığını bildiren Ünal, “Üye sayısının yıl ortalaması yaklaşık 22’dir. Biz göreve geldiğimiz 20 günde 40 üye kazandırdık. Daha önce 1.000 Lira olan üye aidatlarını 200 Liraya düşürdük. Daha fazla üye sayısına ulaşarak daha kuvvetli bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Yapı fuarlarına üyelerimizi ücretsiz götürmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 20 günlük görev süremizde bir asansör firmasıyla yaptığımız anlaşmayla üyelerimize ekstra yüzde 5 indirim kazandırmış bulunmaktayız. Bir banyo malzemesi üreticisiyle yaptığımız programla İstanbul’a teknik gezi planladık. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

“BÜRO ALMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Yeni hizmet yerinin kiralık olduğunu da belirten Ünal, derneğe kalıcı bir büro kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Görevi 3 yıllığına devraldıklarını hatırlatan Ünal, “Üyelerimizden aldığımız destekle 3 yıllık görev süremiz var ama biz derneğimize kalıcı bir büro kazandırmak için 3 yıl beklemeyeceğiz. En kısa sürede, 1 yıl içerisinde derneğimize büro almayı düşünüyoruz. Bunun için çalışmalara başladık” dedi.

“ARADIĞIMIZ İTTİFAKIN SAĞLANACAĞINA İNANIYORUM”

Geçen dönemde KEMDER’den istedikleri desteği göremediklerini belirterek bundan sonraki yönetimle işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş ise, “Bu işin Kepez’i, Muratpaşa’sı, Konyaaltı’sı olmaz. Bu işin Antalya’sı olur. Bugün Kepez’de inşaat yapanın yarın Konyaaltı, Muratpaşa’da inşaat yapmayacağını kim bilebilir? Bizim ortak paydamız müteahhitlik, ekmeğimizdir. Müteahhitlerin hak ve menfaatlerinin korunmasıdır. Antalya’yı 6360 sayılı yasa gereği Bütünşehir olarak görüyoruz. Müteahhitlerin yaşadığı sorunlar her ilçemizde eşittir. Bizim tarafımızdan da takip ediliyor. Sıkıntılar federasyona iletiliyor. Aradığımız birlik ve beraberliğin önümüzdeki günlerde yeni seçilmiş arkadaşlarla beraber daha iyi noktalara geleceğine, aradığımız ittifakın sağlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

deniz-karatas.jpg

“KEMDER BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

“Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği bizim gözbebeğimizdir” diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, şunları söyledi:

“Yeni yönetime başarılar diliyor, kendilerini kutluyorum. KEMDER kurulduğundan buyana müteahhitleri biraraya getirerek Kepez’in inşaat ve yapılaşmayla ilgili sorunlarıyla, şehirle ilgilenen önemli bir dernek. Bizim gözbebeğimizdir. İlçemiz için çok önemli bir kuruluş. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte, beraber çalışmaya, sorunlarımız üzerinde durmaya devam edeceğiz. Kepez’in müteahhitler derneği Kepez Müteahhitler Derneği’dir.”

“YILLIK RUHSAT SAYISI 3 BİNİ AŞTI”

Göreve geldiğindeki belediyenin yıllık iskan durumuyla ilgili bilgiler veren Tütüncü, “Yapı ruhsatı verme sayısı yaklaşık 1 yıl boyunca 800 civarındaydı. Şimdi geldiğimiz noktada 3000’leri aşmış durumda. Metrekare hesabına vurduğumuz zaman şimdi çok daha fazla metrekarede inşaatlar yapılıyor. Çünkü, daha geniş alanda imar uygulamaları tamamlandı. İmar ve şehirciliğin önündeki engeller kalktı. Ada bazında yapılaşmalarla ilgili çok ciddi bir hamle başladı” dedi.

AÇILIŞ DUALARLA YAPILDI

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde KEMDER’in yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Ardından hep birlikte ofisler gezildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_8598.jpg

Bu haber toplam 11005 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim