Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONYSİAD adayları dinledi
21 Mart 2024 Perşembe 17:19

KONYSİAD adayları dinledi

KONYSİAD, Konyaaltı Belediye Meclisi’nde üyeleri olan CHP, AK Parti ve İYİ Parti Belediye Başkan adaylarını üyeleriyle buluşturdu.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD), Konyaaltı Belediye Meclisi’nde üyeleri olan partilerin adaylarını üyeleriyle buluşturdu. Şehir merkezindeki bir otelde gerçekleşen buluşmada, CHP Konyaaltı Belediye başkan adayı Cem Kotan, AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak ve İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Meryem Gökay Balkıç, iş insanlarına proje ve hedeflerini anlatarak kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı. İş insanları ise, belediye başkanlarından şeffaflık beklediklerinin altını çizdi.

img-0536.jpg

“DEMOKRASİ ADINA BİR ZENGİNLİK”

Dernek üyesi gazeteci Ali Buldu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, şimdiye kadar en fazla 3 adayla seçime gidilen Konyaaltı’da 21 tane Belediye Başkan adayı olduğuna işaret ederek, sayının fazla olmasının demokrasi adına bir zenginlik olduğunu söyledi. “Konyaaltı bizim evimiz ve yuvamız” diyen Kaplan,  tüm adaylara başarı diledi.

ilhami-kaplan-017.jpg

“KONYAALTI’NI HEP BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ”

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Cem Kotan, 30 yıldır Antalya’da olduğunu, 20 yıldır kent siyasetinin içerisinde yer aldığını ve 10 yıldır birebir belediyecilik tecrübesine sahip olduğunu kaydetti. Konyaaltı için hayalleri olduğunu belirterek, ilçeyi hep birlikte yönetmek istediklerini kaydeden Kotan, “Bu belki güzel bir slogan olabilir ama altının doldurulması gerekiyor. Bizler projelerimiz  ile bunun altını dolduracağız. Muhtarlarla birlikte 3 ayda bir toplanmak istiyoruz. Her muhtar kendi mahallesinin sorunlarını anlatacak ve 3 ay sonra bir araya geldiğimizde bu sorunların çözümünü konuşacağız. STK’lar ile alakalı da belediye meclisimizde komisyonlar oluşturacağız” şeklinde konuştu.

cem-kotan-002.jpg

“TÜRKİYE’YE SOSYAL BELEDİYECİLİK KAVRAMI YERLEŞTİ”

AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde de bulunan Kotan, “Türkiye’ye bir sosyal belediyecilik kavramı yerleşti. Bu AKP iktidarından sonra yerleşti. AKP’nin 20 yıllık iktidarında toplumsal olarak olması gerekenlerden sadece temel hizmetlere doğru çekilmesiyle başlayan boşluğu, sosyal demokrat belediyeciler doldurmaya başladı” diyerek ihtiyaçlardan dolayı belediyelerin kreşler, yurtlar ve aşevleri açmaya başladığına dikkat çekti. “İyi bir bütçe ile çok iyi sosyal projeler yapmamız lazım” diyen Kotan, “Temel belediyecilik hizmetlerini elbette yapacağız ama artık iktidarın sunamadığı hizmetlerin pek çoğunu belediyeler sunmaya çalışıyor. AK Parti belediyeleri de bunu yapmaya çalışıyor. Yapmak zorundalar. Çünkü, artık temel ihtiyaç ama bunun böyle olmaması gerekiyor. Biz destek olmalıyız ama şuanda devletin okullarını bile belediyeler tamir etmeye, boyamaya başlıyorsa burada büyük bir sorun var. Belediyelere gelen bütçe bunlar için gelmiyor” dedi.  

img-0617.jpg

“ÖNCELİKLE BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”

Konyaaltı’nda doğup büyüdüğünü belirten AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Durali Kolpak ise, 2 dönemdir belediyede meclis üyeliği yaptığına dikkat çekti ve seçilmesi halinde hayatının geçtiği ilçeye çok güzel projeler yapacağını söyledi. İsim vermeden mevcut Başkan Semih Esen’e yönelik eleştirilerde bulunan Kolpak, “Öncelikle belediyeyi toparlamamız lazım. Hiç proje üretmeyen, vatandaşa dokunmayan, vatandaşın sorununu çözmeyen ve halkla buluşmayan bir belediye başkanı var. Ben asla böyle bir belediye başkanı olmayacağım. Halkın içinde, sorunları çözen bir belediye başkanı olmak istiyorum. Konyaaltı’nın iki yüzü var. Kırsalı ve geri kalmış bölgelerini  hizmetle buluşturacağız” açıklamasında bulundu.

durali-kolpak.jpg

“BÖYLE BİR BELEDİYECİLİK OLMAZ”

Eleştirilerini yatırımlar ve personel alımları üzerinden sürdürün Kolpak, “Yıllardır var ama gün geçtikçe daha kötü duruma geldi. Yaklaşık 40 trilyon liralık gayrimenkul satıldı. Bunun akabinde bankalara borçlandılar. Ben katılmadım ama son mecliste 70 milyon liralık borçlanma geçirilmiş. Bu paralarla ne yapıyorsunuz, hangi yatırımları yaptınız, hangi hizmetleri yaptınız, bu paralar nereye gitti? Bunları sormamız lazım. Kaynaklar bir yerde bertaraf oluyor. Böyle bir belediyecilik olmaz. Harcama çok ama yatırım yok. Konyaaltı Belediyesi’nde 800 personel vardı. Yılbaşında sorduğumuzda 1700’e çıkmış. Duyduğuma göre şimdi personel sayısı 2 bini geçmiş durumda. Bu kadar personel almanın bir anlamı yok. Öncelikle bu insanlara istihdam yaratacak alanlar yaratılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

meryem-gokay-balkic-001.jpg

“PROJELERİMİZİN HEPSİ HAYATA GEÇİREBİLİR VE ÇÖZÜM ODAKLI”

Konyaaltı’nda doğup büyüdüğünü belirten İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Meryem Gökay Balkıç ise, belediyede meclis üyeliği yaptığına da işaret ederek ilçenin sorunlarını çok iyi bildiğinin altını çizdi. Bütün projelerinin hayata geçirilebilir olduğunu kaydeden Balkıç, “Hayata geçirilmesi mümkün olmayan projelerle işimiz olmadı. Hepsi hayata geçirebilir ve çözüm odaklı projeler. Lansmanda 30 proje açıkladım ama aslında çok daha fazlası var. Kolaylık sağlayan, sorunlara birlikte çözüm üreten bir belediye olacağız. Birlikte hareket ederek ve sağduyulu çalışarak belediyeyi yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

img-0636.jpg

“LİDERLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Tek tek projelerini açıklayan Balkıç, ilçede üniversite bulunduğuna işaret ederek, “Bizim Konyaaltı’nda lider gençler yetiştirmemiz gerekiyor. En büyük sıkıntımız bu. İş insanlarımızla birlikte öğrencilerimize projeler hazırlayacak liderler yetiştireceğiz. Üniversite öğrencileri için bir merkez oluşturacağız. Bu merkezde iş insanlarımızla birlikte lider öğrenciler yetiştirmek için neler yapabiliriz? Onun yollarını arayacağız. Çünkü biz, liderler yetiştirmek istiyoruz” dedi.   

img-0564.jpg

ATATÜRK’ÜN İMZALARINDAN OLUŞAN PLAKET HEDİYE EDİLDİ

Konuşmalarının ardından başkan adaylarına günün anısına Mustafa Kemal Atatürk’ün imzalarından oluşan plaket hediye edildi. Plaketler KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, geçen dönem Başkanı Av. Bora Terzioğlu, Başkan Yardımcıları Hanefi Demir ve Cihan Taşkın tarafından takdim edildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-0603.jpg

Bu haber toplam 1000 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim