Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Letonyalı Öğrencilere Gemi Eğitimi
18 Aralık 2018 Salı 15:08

Letonyalı Öğrencilere Gemi Eğitimi

ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde denizcilik alanında eğitimin verildiği Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Letonya'daki bir kolejin öğrencilerine...

ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde denizcilik alanında eğitimin verildiği Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Letonya'daki bir kolejin öğrencilerine gemi mekaniği ve su güvenliği alanında eğitim verecek.

Denizcilik ve yat yapımı alanlarında Türkiye'nin en önemli okullarından Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği projeleriyle hem öğretmen ve öğrencilerine Avrupa ülkelerinde eğitim fırsatı sunuyor, hem de Avrupa'da bazı ülkelerden öğrencilerin eğitimine ev sahipliği yapıyor. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayan okul, 2013-2014 döneminden itibaren de her yıl AB Erasmus projeleri kapsamında yeni projeler üretiyor.

Son olarak geçen yıl "Avrupa Standartlarında Denizcilik" adlı Erasmus Plus projesi için nisan ve haziran aylarında 20 öğrenci ve 5 öğretmeni Letonya ve İspanya'da eğitimler alan okulun, 2018 yılında ise "Fettah Tamince Denizcileri Avrupa'ya Yelken Açıyor" adlı projesi kabul edildi. Bu kapsamda 20 öğrenci ve 4 öğretmen Letonya ve Romanya'da eğitim alacak.

Lise, Letonya'da bulunan Liepaja Marine College adlı denizcilik lisesinin "Meslek Öğrencilerinin Gemi Mekaniği ve Su Güvenliği Stajı" adlı Erasmus Plus projesine de ev sahipliği yapacak. Misafir öğrencilere, su üzerinde kaza/acil durumlar söz konusu olduğunda güvenlik ve hayatta kalma konusunda teorik bilgi ve pratik beceriler kazanmak, gemide güvenlik ekipmanı kullanımı, güvenlik koridorları, kurtarma tekneleri ve cankurtaran botları, ayrıca motorlu tekneler ve küçük yelkenli tekneler ile yelken deneyimi kazanmaları konularında eğitim verilecek.

Akdeniz'de gerçek hayattaki gemi kazalarını simüle ederek eğitim oturumları ve konferanslar düzenleneceğini belirten Okul Müdürü İbrahim duran, Letonyalı öğrenci ve öğretmenlere iki hafta süresince Antalya'nın kültürel, tarihi ve turistik değerlerinin de tanıtılacağını söyledi. Okul olarak Avrupa standartlarında denizcilik eğitimi verebilecek fiziki kapasite, donanım ve alan öğretmenlerine sahip olduklarını dile getiren Duran, "Ülkemizin denizcilik eğitiminde geldiği noktanın Avrupa ülkelerinde görülebilmesi adına önemli bir başarıya imza attığımızı düşünüyoruz. Bu ev sahipliğimiz sonrası önümüzdeki yıllarda çok daha fazla okul ve kurumun mesleki eğitim projelerine ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim