Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Masal tadında Babalar Günü
20 Haziran 2017 Salı 11:03

Masal tadında Babalar Günü

MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, Bir El Bir Hayat Grubu'yla Babalar Günü'nü masallarla kutladı.

MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, Bir El Bir Hayat Grubu'yla Babalar Günü'nü masallarla kutladı. Gecede, Öykü Tekşen ve çocukların süper kahramanları babalar sahneye çıktı ve büyürken dinledikleri masalları çocuklarına anlattı.

Bir El Bir Hayat Grubu, yaklaşık 3 yıl önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kuruldu. Amacı hastalıkları nedeniyle Antalya'ya taşınmak zorunda kalan ve maddi imkanları kısıtlı ailelere gıda, giyecek gibi yardımlar gerçekleşmek. Bu hedefle yola çıkan grup kısa sürede büyüdü ve gönülleri aracığıyla Erzincan'dan Bitlis'e, Van, Muş ve Kastamonu'ya köy okuluna giysi ve kırtasiye yardımı yaptı.

Grubun yardım faaliyetleri desteklerle her geçen gün genişlerken, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de düzenlenen iftar programında gönüllüler, grubunun yardım elinin uzandığı aileler ve Engelsiz Kafe'nin özel aileleri buluştu.

Adalya Vakfı Yönetim Kurulu'nun da katıldığı iftar için sofralar imece usulü kuruldu. Yaklaşık 750 kişinin katıldığı iftardaki tüm yemekler Adalya Vakfı'nın destekleriyle gönüllerin evlerinde hazırlandı. Masalar ve sandalyeler gönüller tarafından Engelsiz Kafe'nin bahçesine yerleştirildi, yemekleri dağıtmak için yine gönüllüler seferber oldu.

Açılan oruçların ardından Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan, yaptığı konuşmada, son yıllarda düzenlenen iftar programlarıyla aynı zamanda "birlik, beraberlik ve dayanışma" demek olan Ramazan ayının ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Kotan, "Bizim burada düzenlediğimizi iftar programı masal tadına oldu" dedi.

Babalar Günü'nde düzenlenen iftarda konuşmaların ardından Öykü Tekşen ve çocukların süper kahramanları babalar sahneye çıktı ve büyürken dinledikleri masalları bu kez çocukları için anlattı. Anlatılan masalları Sevcan Ören de işaret diline çevirdi.

FOTOĞRAFLI

Masal tadında Babalar Günü

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim