Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Medikal sektörüne gözünüzü çevirin”
13 Kasım 2019 Çarşamba 17:08

“Medikal sektörüne gözünüzü çevirin”

Medikal cihaz üretiminin Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu söyleyen Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, girişimcilere “Bu sektöre gözünüzü çevirin” diye seslendi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 15. olağan üye toplantısı şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. İş insanlarının konuşmacı konuğu Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton oldu. Toplantının başlangıcında bir konuşma gerçekleştiren Iroman yarışmasında ikinci olan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, mutluluğunu paylaşarak gelecek yıl Yeni Zelanda’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini bildirdi. Ardından 19-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Tenis Turnuvası sponsorlarına plaket takdimi yapıldı. Yeni üyelere ise ANSİAD Başkanı Akın Akıncı tarafından rozet takılırken, katılım belgeleri Leyla Alaton tarafından verildi.

sam_1362.jpg

“ANTALYA’YI ÇOK SEVİYORUM”

İş insanlarıyla tecrübelerini paylaşarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Antalya’yı çok sevdiğini dile getirerek burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Turizmin beşiği olmasına rağmen Antalya’da sanayiyle ilgilenen bir çok kişiyle tanıştığını belirten Alaton, “Antalya bizim için önemli” dedi.

sam_1371.jpg

“MEDİKAL CİHAZ ÜRETİMİ TÜRKİYENİN PARLAYAN YILDIZI”

Babasının başlattığı medikal cihaz üretiminin Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını söyleyen Alaton, “Bu dalda birçok şirket olacak. Çünkü, artık yerli ve milli üretimin ne kadar önemli, dışa bağımlılığın bize ne kadar pahalıya mal olduğunu idrak etmiş bulunuyoruz. Bence bir araya da gelinebilinir, kolektif olarak da yapılabilinir. İlle de herkesin bir şeyi büyütmesine gerek yok. Özellikle medikal alandaki genç girişimcilere fon var. Para bulabiliyorlar. Üniversitelerde bu tür girişimciler destekleniyor. Bu sektöre gözünüzü çevirin” diyerek tavsiyede bulundu.

sam_1367.jpg

“YERLİ VE MİLLİ ÜRÜNLERE ÖZLEM VAR”

Yerli ve milli ürünlere büyük bir özlem olduğunun altını çizen Alaton, “Ben her şeyin yerli ve millisini soruyorum. Böyle duyarlılık ve farkındalıklar bizim başını çektiğimiz şeyler olmalı. Biz yerli ve milli konusunda İtalya’da fabrika satın aldık. Oradaki teknolojiyi buraya taşıdık ve burada daha fazla büyüdük” dedi.

 

“HÜKÜMET DUYARLI”

Yerli ve milli konusunda duyarlı bir hükümet politikası olduğuna işaret eden Alaton, verilen teşviklere dikkat çekerek, “Hükümetin son derece duyarlı olduğunu düşünüyorum. En azından anlamış vaziyetteler. Emar makinalarının da Türkiye’de yapılması isteniyor. Bugün medikal sektörünün yüzde 90’ı ithal” diye konuştu.

sam_1381.jpg

AİLE ŞİRKETİNDE TECRÜBEYE DİKKAT ÇEKTİ

Aile şirketlerinde iyice tecrübe edinilmesi gerektiğine dikkat çeken Alaton, şunları dile getirdi:

“Aile şirketine lafınız dinleneceği zaman ve dinlenecekse girin, orada bir süs bebeği gibi oturacağınıza. Zor bir iş. İlk jenerasyon olarak emek veriyorsunuz, büyütüyorsunuz ve birden bire ‘şöyle mi yapsak acaba?’ diyen çocuğunuz var. Hayatın boyunca emek vermişsin, ben daha iyi bilirim diye düşünüyorsun ve bir çatışma başlıyor. Aile işi olunca evde devam ediyor. Anne ortada kalıyor. Bütün bunlara izin vermemek için çok çalışma var. Aile anayasaları yazılıyor, yabancı ortaklıklarla işler büyütülüyor veyahut çocuklara ayrı iş kuruluyor. Zannediyorum işin yapısına bağlı olarak ikinci jenerasyonun dışarıda iyice pişmesi, öğrenmesi belki sonra yönetim kurulu üyesi olarak işe girmesi daha iyi olur. Yeni jenerasyon bizim gibi çok çalışalım, paraları biriktirelim, binalar alalım ama hayatı ıskalayalım değil. Zaten ekmek elden su gölden. Bizler gibi işin esiri olma niyetinde değiller. Bence en büyük mutluluk çocuğunu mutlu görmek.”

 

“İŞ DÜNYASINDA KADIN DAHA FAZLA OLMALI”

İş dünyasında kadınların daha fazla olması gerektiğine dikkat çeken Alaton, “Sürekli kadın daha fazla olmalı diye düşündüm ve bunu söyledim. Çünkü, masaya biz başka bir şey erkek başka bir şey getiriyor. Başka düşünüyor başka türlü konuşuyoruz. Başka türlü anlıyoruz. O da zenginlik getiriyor. En azından olay tek taraflı kalmıyor, çok farklı perspektifler getiriyor. Değişik yollardan sorunları hallettiğimizi düşünüyorum. İkna yeteneğimiz çok iyi. Sanki görev hastasıyız. Değişik bir sorumluluk duygumuz var” ifadelerini kullandı.

 

“MUTLUYUM”

Babasının başarısında annesinin rolünün çok büyük olduğuna dikkat çeken Alaton, annesinin babasına çok büyük destek verdiği düşüncesinde olduğunu açıkladı. Mutlu birisi olduğunu belirten Alaton, “Hayatın anlamını bulmak, bütün yaptıklarınıza ışık tutuyor. Hayatın anlamını bulmak lazım. Ben buldum ve çok mutluyum” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1939 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim