Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet Atay’ın hayali yarım kaldı
19 Ocak 2019 Cumartesi 00:49

Mehmet Atay’ın hayali yarım kaldı

İyi Parti’den Kepez Belediye Başkan Adayı olmak için kolları sıvayan Kepez Eski Belediye Başkanı Mehmet Atay, umduğunu bulamadı.

Dr. Murat Dinç’in Kepez Belediye Başkan adayı olmasıyla başkanlık hayalleri yarıda kalan Atay, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

31 Mart yerel seçimlerinde İyi Parti adayı olamamasının sebebini,  “İYİ Parti Kepez Belediye Başkan adaylığı müracaatım, Millet İttifakı’nın CHP yönünde karar kılmasından dolayı gerçekleşmemiştir. Bu süreçte beni arayan, benden manevi desteklerini esirgemeyen, tanıyan, tanımayan tüm; eş, dost ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. Beni onurlandırdınız, Allah da sizleri onurlandırsın. Hepinize sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım” sözleriyle aktaran Atay, kimseye kırgın olmadığının da altını çizdi.

BAŞKANLIK HAYALİ YARIM KALDI

Eski Ak Partili Mesut Kocagöz’ün Kepez adaylığının tehlikeye girmesi, Dr. Murat Dinç isminin tekrar gündeme gelmesini, “Her gün yeni bir umut, yeni bir başlangıçtır. Hele bir görelim, gün doğmadan neler doğar” ifadeleriyle değerlendiren Mehmet Atay;  Kepez sevdalısı olarak yola çıktığını açıklamış, makam ve mevki peşinde olmadığını söylemişti.  “Hayatım boyunca hiç makam, mevki düşkünü olmadım. Bundan sonra da Allah böyle bir hırs ve düşünce nasip etmesin. Ben bir KEPEZ sevdalısı olarak yeniden yola çıktım ve İyi Parti’den belediye başkanı adaylık müracaatını yaptım. Yola çıkarken ittifak beklentisi içinde olmadığım için aday olmam halinde ittifaksız da seçimin alınabileceğini söyledim. Hâlâ o düşüncedeyim. Bana görev verilirse Kepez seçmeninin desteği ile seçimi kazanıp, kaldığımız yerden hizmete başlayacağım. Ben aday olursam Kepez kazanacak, Kepez'de yaşayan halkımız kazanacak, beni aday gösteren parti kazanacak. Şayet aday gösterilmez isem çocuklarım kazanacak, ailem beni kazanacak. Aday gösterenden de göstermeyenden de Allah razı olsun” sözleriyle yola çıkan Atay’ın başkanlık hevesi yarım kaldı.

CHP KEPEZ’İ ALDI, CHP’Yİ VERDİ

CHP’nin Kepez’de hangi adayı çıkaracağı soruları dün yanıt buldu.  CHP Parti Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinde ittifak adayı olarak Dr. Murat Dinç’i seçti.  Kepez’in kırmızıçizgileri olduğunu her toplantıda dile getiren İyi Parti, Kepez’e karşılık Aksu’yu aldı. Adaylığı geri çekilen İsa Yıldırım, sosyal medyadan karara tepki gösterdi.  31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olduğunu açıklayan Yıldırım, uzunca bir süre dillendiren iddialara gülüp geçmiş, ‘Zora beylerin borcu vardır! Biz bu oyunu bozarız” ifadeleriyle iddiaların oyun olduğunu öne sürmüştü. Ancak dün CHP parti meclisi İsa Yıldırım’ın Aksu’daki adaylığını geri çekti. Kararın hakkaniyetli bir karar olmadığını öne süren İsa Yıldırım’ın DSP’den seçime gireceği tahmin ediliyor.

İYİ PARTİ ADAYI ARSLAN MI OLACAK?

İsa Yıldırım’ın adaylığının geri çekilmesi Aksu’da da bomba etkisi yarattı. İsa Yıldırım taraftarları, sosyal medya üzerinden karara tepkilerini dile getirdiler. İsa Yıldırım’ı sonuna kadar desteklediklerini söyleyen seçmenler, kararın Ak Parti’ye yarayacağını öne sürdüler. Cumhuriyet Halk Partililerle birlikte son sürat seçim çalışmalarını yürüten İsa Yıldırım, alınan karar sonrası sessizliğe gömüldü.  İyi Parti’nin Aksu’da göstereceği adayın Durmuş Ali Arslan olması bekleniyor. (Haber: Eyüp Koçak)

 

 

 

Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim