Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memur Sen ayaklandı
26 Nisan 2019 Cuma 17:10

Memur Sen ayaklandı

Memur Senliler, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra başkanı değişen belediyelerde üyelerin istifaya zorlandığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Memur Senliler, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra başkanı değişen belediyelerde üyelerin istifaya zorlandığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. El değiştiren belediyelerde 4 bin 910 üyelerinin baskıyla istifa ettirildiğini iddia eden Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Baskının hesabını sorarız. Yargıda da meydanda da sorarız” dedi.

 

Memur Sen Genel Merkezi tarafından, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra başkanı değişen belediyelerde üyelerinin zorla istifa ettirilerek başka sendikalara üye yapıldıkları gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem düzenlendi. Cuma Namazı’ndan sonra Muratpaşa Camii’nden belediye binası önüne kadar alkış ve düdüklerle yürüyen Memur Sen’e bağlı sendika üyeleri ve temsilciler, “Antalya Büyükşehir’de sendikal zorbalığa hayır, sendikal baskılar suçtur, baskı ve yıldırmalara boyun eğmeyeceğiz, sendikamdan istifa etmeyeceğim” yazılı pankart taşıdı. Çeşitli dövizlerinde taşındığı eylemde, “Memur Sen nerede biz oradayız, özgürlüğe aşığız baskılara karşıyız, baskılara dur de, baskılar bizi yıldıramaz, Bem Bir Sen üyesi yalnız değildir, bahar dediniz kara kış getirdiniz” şeklinde sloganlar atıldı. Bu sırada Tuzla Belediyesi’nde çalışırken Memur Sen’in kendisine sahip çıkmadığı gerekçesiyle bir kişi eylemcilere tepki gösterirken, polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem sonunda, açılan pankart ve dövizlerle birlikte istifa dilekçeleri yakıldı. Eylemin ardından ateşi söndüren belediye çalışanları çöpleri alarak alanı temizledi.

sam_7414.jpg

“ÜYELERİMİZ İSTİFA ETTİRİLİYOR”

Eylemde ilk açıklamayı Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR SEN)’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM BİR SEN) Genel Başkanı Levent Uslu yaptı. Uslu, “31 Mart öncesi emekçinin, memurun, işçinin yanında olanlar sonrasında gerçek yüzlerini göstermişlerdir. Bu siyaset, sendikacılık değildir. Bunların ki tam anlamıyla politika. Üyelerimiz istifa ettiriliyor” dedi.

sam_7426.jpg

“BASKILAR ADETA KIYIMA DÖNÜŞTÜ”

Uslu’dan sonra söz alan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Maalesef milletin emanet ettiği iradenin geldiğimiz noktada millete baskı aracına dönüştürüldüğüne şahit oluyoruz. Belediyelerin gücünü arkasına alarak belediye emekçilerinin sendikalarından istifaya zorlandığı, yandaş sendikalara geçmeleri için tehdit edildiği bu baskıların adeta kıyıma dönüştürüldüğü karanlık günleri yaşıyoruz” diye konuştu.

sam_7489.jpg

“İSTİFA ETTİRİLEN ÜYE SAYIMIZ 4 BİN 910”

Seçimden sonraki ilk 15 günde 2 bin 950 üyelerinin baskıyla istifa ettirildiğini iddia eden Yalçın, “26 Nisan itibariyle el değiştiren belediyelerde istifa ettirilen üye sayımız 4 bin 910’a ulaştı. Sadece Antalya’da bin 350 üyemiz istifa ettirildi. Üyelerimize ekmekleri üzerinden şantaj yapılıyor. Biz bu zulümü, baskı ve şiddeti sadece emekçilerimiz ve emek örgütlerimize değil millet iradesine, ülkenin huzur ve barışına yönelmiş bir tehdit olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

sam_7501.jpg

“HESABINI SORARIZ”

Daha önce “Parti ve belediye başkanları ya kendi isim ve güçlerini kullanarak emekçilere baskı yapanlara dur diyecekler ya da bunun siyasi, hukuki, ahlaki ve sosyal maliyetine katlanacaklar” dediklerini hatırlatan Yalçın, şunları söyledi:

“Görüyoruz ki iyi niyetli ve yapıcı uyarılarımız bir karşılık bulmamış. Yaşananlar Memur Sen’e ve temsil ettiği değerlere karşı sistematik bir operasyondur. Bu operasyonu yürütenlerin, demokrasi ve özgürlük söylemlerinin hiçbir gerçekliğinin olmadığı ortada. Biz bu ülkede sendikal örgütlenmeyi, ideoloji taşeronu olarak kullananlara inat, sendikacılığın medeniyet hamili olarak nasıl omuzlanacağını gösterdik. Biz baskının, şantajın hesabını sorarız. Yargıda da sorarız, meydanda da sorarız. Başta üyelerimize baskı yapan sendikalar, belediye başkanları ve bağlı oldukları siyasi partiler ile hak ve hukuku korumakla mükellef yetkililer olmak üzere tüm kesimleri sorumlu davranmaya ve sorumluluk almaya çağırıyoruz.”

sam_7518-001.jpg

ATEŞİ BELEDİYE ÇALIŞANLARI SÖNDÜRDÜ

Memur Senliler açıklamanın ardından açtıkları pankartın üzerine ellerindeki dövizleri ve istifa dilekçelerini atarak yaktı. Eylemciler alandan olaysız şekilde ayrılırken yanan ateşi belediye çalışanları söndürdü ve alanı temizledi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3034 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim