Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Motosiklet korteji düzenleniyor
22 Eylül 2017 Cuma 17:29

Motosiklet korteji düzenleniyor

Pusatlar Motosiklet Grubu, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün desteğiyle Minicitiy otoparkından Cumhuriyet Meydanı’na kadar motosiklet korteji düzenleyecek. “Motosikletleri Fark Edin” temalı kortejde, kask takmanın önemine de dikkat çekilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Haziran ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı bakımından 995 bin 799 taşıtla İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4’üncü sırada yer alan Antalya, motosiklet sayısında ise 265 bin 829 motosikletle İstanbul’dan sonra ikinci sırada. 81 İl içerisinde en fazla motosiklet sayısına sahip ikinci il konumundaki Antalya’da, motosiklet kullanmak tahmin edildiği kadar kolay değil. Gerek motosiklet kullanıcılarının gerekse diğer araç sürücülerinin dikkatsizliği nedeniyle birçok kaza meydana geliyor. Bu kazalarda genellikle en ağır zararı motosikletliler görürken zaman zaman ölümler de gerçekleşiyor.

KORTEJ PAZAR GÜNÜ

Bu noktada hem motosiklet kullanıcılarının hem de diğer araç sürücülerinin çok dikkatli olmaları büyük önem taşıyor. 2015 yılında Antalya’da kurulan Pusatlar Motosiklet Grubu, bu konuda farkındalık yaratmak adına önemli bir organizasyon düzenleyecek. Sosyal medya üzerinden de örgütlenen grup üyeleri, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğiyle 24 Eylül Pazar günü “Motosikletleri Fark Edin” korteji gerçekleştirecek.

MİNİCİTİY OTOPARKINDAN CUMHURİYET MEYDANI’NA

Pazar günü 13.00 ila 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek kortej, Konyaaltı’ndaki taşınan Minicitiy otoparkından başlayacak. Saat 13.00’da harekete geçen kortej, Dumlupınar Bulvarını takip ederek Antalyaspor Kavşağı’ndan Sakıp Sabancı Bulvarı’na, Falez Kavşağı’ndan Konyaaltı ve Cumhuriyet Caddelerine ulaşacak. Kortej, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Kortej öncesinde ve sonrasında ise çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK VERİYOR

Motosikletliler konusunda farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen korteje Antalya Emniyet Müdürlüğü de destek veriyor. Diğer bazı kurum ve kuruluşların da katılarak destek vermesi beklenen kortejde araç sürücülerinden trafikte motosikletlilerin de var olduğunu fark etmeleri istenirken, motosiklet sürücülerinden de kasklarını takmaları ve trafik kurallarına uymaları istenecek.

“BİR İLK”

Antalya’nın motosiklet kullanımında zirvede olduğunu belirten Pusatlar Motosiklet Grubu’nun Başkanı Kamil Arslan, trafikte farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı. Motosiklet kortejlerinin özel günlerde oluşturulduğunu ancak özel bir gün haricinde gerçekleştirilecek kortejin bir ilk olduğunu belirten Arslan, “Daha önceden özel günlerde yapılan kortejler vardı ama bizim yaptığımız bir ilk. Geçtiğimiz yıl en önemli amacımıza uygun olarak farkındalık yaratmak adına kortej düzenlemeye karar verdik. Bir hafta gibi kısa bir sürede görev dağılımı yaparak çok güzel bir kortej gerçekleştirdik ve farkındalık yaratmak adına her yıl düzenlemeye karar verdik. Bu yıl daha kapsamlı bir kortej olacak. Emniyetimiz de bize destek veriyor. Kaskın, motosikletin önemini, trafikte fark edilmek istediğimizi aktaracağız” dedi.

HERKES DAVETLİ

Son olarak bütün motosiklet sürücülerini ve Antalyalıları korteje katılmaya davet eden Arslan, “Antalya, motosiklet kullanımına çok uygun bir kent. Neredeyse 12 ay boyunca burada motosiklet kullanmak mümkün. Zaten motosiklet sayısında mega kent İstanbul’u takip ediyor olmamız da bunun göstergesi. Ancak, motosiklet konusunda hem motosikletleri kullananların hem de diğer araç sürücülerinin uyması gereken kurallar ve birbirlerine göstermesi gereken hoşgörü var. Gelin bunu herkese gösterelim” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 6182 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim