Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MYO öğrencilerine Doğa Koruma ve Biyokaçakçılıkla Mücadele Eğitimi
22 Mart 2024 Cuma 14:16

MYO öğrencilerine Doğa Koruma ve Biyokaçakçılıkla Mücadele Eğitimi

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerine biyokaçakçılıkla mücadele ve doğa koruma eğitimi verdi.

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerine biyokaçakçılıkla mücadele ve doğa koruma eğitimi verdi. Akseki Şefliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, ormancılık ve orman ürünleri programı öğrencilerinden oluşan 45 kişilik grup, doğal yaşamın korunması ve biyokaçakçılıkla mücadele konularında bilgilendirildi.

akseki1.jpg

Öğrencilere, Orman Genel Müdürlüğü ve DKMP Şefliği'nin teşkilat yapısı ve faaliyetleri hakkında detaylı bir tanıtım yapıldı. Ardından, Şefliğin sorumluluk alanı içerisinde bulunan faun ve flora hakkında bilgiler verildi. Doğal yaşamın korunması, biyokaçakçılıkla mücadele ve yasa dışı avcılık konularında yapılan faaliyetler anlatılarak öğrencilere bilinçlendirme sağlandı.

Akseki DKMP Şefliği'nde bulunan trofeler öğrencilere gösterilerek, trofelerin nitelikleri ve ölçüm yöntemleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Şefliğin sorumluluk alanında yer alan Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası hakkında detaylı bilgi verildi. Saha yönetim ve gelişme planı tanıtılarak, öğrencilere saha haritası üzerinde alan sınıflandırması ve sınırları gösterildi.

akseki2.jpg

Etkinlik sonunda, öğrencilerin soruları cevaplandırılarak, katılımcılarla etkileşim sağlandı ve bilgi alışverişi yapıldı. Öğrenciler, doğal yaşamın korunması ve biyokaçakçılıkla mücadele konularında daha bilinçli bir şekilde hareket etme fırsatı buldular.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen bu eğitim, doğa koruma ve biyokaçakçılıkla mücadele konularında gençlerin farkındalığını artırmayı hedefliyor. DKMP Şube Müdürlüğü'nün bu tür etkinlikleri, gelecek nesillerin doğa ve çevre konularında daha duyarlı olmalarına katkı sağlıyor.Formun Üstü

*İSA KAVLAK

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim