Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Öğretmenler filyasyonda görevlendirilmesin”
21 Ekim 2020 Çarşamba 13:03

“Öğretmenler filyasyonda görevlendirilmesin”

Yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlatıldığına ve canlı derslerin devam ettiğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitimcilerin iş yüklerinin arttığını belirterek filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinde

Yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlatıldığına ve canlı derslerin devam ettiğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitimcilerin iş yüklerinin arttığını belirterek filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinde görevlendirilmemesini istedi.

 

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi tarafından filyasyon ekiplerinde görevlendirilen öğretmenler ve okul idarecileri için Antalya Valiliği’ne verilmek üzere dilekçe hazırlandı. Filyasyon ekiplerinde görev yapan eğitimcilerin kendi imkanlarıyla bu görevi yerine getirmeye çalıştıklarına dikkat çekilen dilekçede, araç kullanmayı bilmeyen eğitimcilerin düşünülerek bu görevlerin eğitim çalışanlarından alınması ve zorunlu olarak görev verilenlere de araç tahsis edilmesi istendi. Yüz yüze eğitimin kademeli olarak başladığına ve canlı derslerin devam ettiğine işaret edilen dilekçede eğitimcilerin artan iş yükünün altı çizildi. Milli Eğitim Temel Kanunu ile İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun ilgili maddeleri de hatırlatılarak, kanun maddeleri de göz önünde bulundurularak öğretmenlerin ve okul idarecilerinin filyasyon, mahalle denetim ekiplerinde görevlendirilmemesi istendi.

 

“ÖĞRETMENLERİN İŞ YOĞUNLUKLARI ARTTI”

Salgın süresince öğretmenlerin gerek Vefa Destek Gruplarında sağlıklarını riske ederek gönüllü olarak yer alarak, gerekse farklı görevlerde canla başla çalışarak, sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini belirten Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Öyle ki öğretmenlerimiz belediyelerin ya da muhtarlıkların yapmaları gereken işlerde görevlendirilmiş, hatta otogarlarda kimlik kontrolü dahi yapmıştır. Son olarak salgın sebebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan filyasyon ve benzeri ekiplerde kaymakamlıklar ve valilikler tarafından öğretmenlere hasta kontrolü, maske dağıtımı gibi görevler verilmiştir. Öğretmenlerimizin asli görevleri arasında yer almayan bu tür uygulamalar gönüllülük esasına göre olmalıdır. Öğretmenlerimiz bu pandemi sürecinde gerek yüz yüze eğitimle gerekse online platformlar üzerinden öğrencilerine canlı ders vererek görevlerini yerine getirmekte. Mesleklerinin gereklerini yerine getiren öğretmenlerimizin iş yoğunlukları, başka görevleri beraber yapmalarına imkan vermiyor” dedi. Covid-19 salgını sebebiyle kurulan filyasyon ve benzeri ekiplerde öğretmenlere re’sen görev verilmemesi ve bu görevlendirmelerin gönüllülük esasına dayalı olması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın Valiliklere talimat gönderilmesi konusunda Türk Eğitim Sen Genel Merkezi’nin talepte bulunduğunu hatırlatan Öztürk, filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinde öğretmenlerle okul idarecilerinin görevlendirilmemesini istedi.

 

“KENDİ İMKANLARIYLA GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Öğretmenlerle diğer okul idarecilerinin filyasyon ekiplerinde kendi imkanlarıyla görevleri yerine getirmeye çalıştığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından hazırlanan dilekçede ise “Tüm Dünyayı etkisi alan Covid-19’un ülkemizde de görülmesiyle birlikte eğitim çalışanları üzerine düşen sorumlulukları alarak Vefa Sosyal Destek gruplarında gönüllü olarak görev almışlardır. Korona virüsün ülkemizde yayılmasıyla birlikte evden tedavi gören hastaları ve temaslıları yerinde tespit amacıyla ekip oluşturulmuştur. Bu ekiplere okul müdürleri, okul müdür yardımcıları ve öğretmenler dahil edilmiştir. Filyasyon ekiplerinde görev yapan eğitimciler kendi imkanlarıyla bu görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar” denildi. İmkanı olmayan, araç kullanmayı bilmeyen eğitimcilerin düşünülerek bu görevlerin eğitim çalışanlarından alınması ve zorunlu olarak görev verilenlere de araç tahsis edilmesi istendi.

 

ÖĞRETMEN VE İDARECİLERİN FİLYASYON GÖREVİNE ZAMAN AYIRAMAYACAKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Eğitimcilerin iş yükünün arttığına dikkat çekilen dilekçede, okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla, okul idarecilerinin iş yüklerinin artması ve öğretmenlerin yüz 100 derslerinin başlaması, yüz yüze dersi olmayan öğretmenlerinde çeşitli online platformlardan canlı ders gerçekleştirmesi ve okul idarecilerinin bu canlı dersleri takibinden dolayı filyasyon görevlerine zaman ayıramayacaklarına, bu işin sağlıklı olmayacağına dikkat çekildi.

 

ÖĞRETMENLERİN VE OKUL İDARECİLERİNİN GÖREVLENDİRİLMEMESİ İSTENDİ

Öğretmenin görev tanımında 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun öğretmenlik başlıklı 43/1 maddesindeki ‘Öğretmenlik, Devletin eğitim-öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir’ ve 12 Ocak 1961 tarih 10705 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 44. maddesindeki ‘Öğretmenler kanunlarla kendilerine verilen işlerden başka meslek dışı herhangi bir görevle yükümlü tutulamazlar’ ifadelerine dikkat çekilen dilekçede, kanun maddelerinin göz önünde bulundurulması istendi. Eğitim ve öğretimin ilkokullarda, özel eğitim okullarında, ortaokulların 8. sınıflarında, meslek liselerinin bütün sınıf düzeyinde ve liselerin 12. sınıflarında eğitimin yüz yüze başlayacak olmasından dolayı öğretmenlerin ve okul idarecilerinin filyasyon, mahalle denetim ekiplerinde görevlendirilmemesi istendi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2331 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim