Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ormanlık Alanların Satıldığı İddiası
25 Haziran 2019 Salı 11:48

Ormanlık Alanların Satıldığı İddiası

ANTALYA'nın Kızıllı bölgesinde yaşayanlar, mahallelerindeki ormanlık alanların bilmedikleri kişiler tarafından talan edildikten sonra bu yerlerin satıldığını...

ANTALYA'nın Kızıllı bölgesinde yaşayanlar, mahallelerindeki ormanlık alanların bilmedikleri kişiler tarafından talan edildikten sonra bu yerlerin satıldığını ileri sürdü.

Kepez ilçesinde ormanlık alanda yer alan Kızıllı Mahallesi'nde yaşayanlar, mahallelerindeki yeşil alanların insan eliyle yok edildiğini savundu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün kadastro çalışmalarını sürdürdüğü mahallede yaşayanlar, tanımadıkları insanların ormanlık alanda önce yer açarak buraları zeytinliğe dönüştürdüğünü, daha sonra da yine bu bölgeleri başka yerlerden gelen vatandaşlara sattıklarını savundu.

YAPILARDA OTURAN SAYISI ÇOK AZ

Mahallenin eski muhtarı İsa Öztürk, kendi tapulu yerlerini temizlemeye çalıştıklarında ormancıların kendilerine ruhsat ve temizleme belgesi sorduğunu söyledi. Öztürk, "Bir kepçe getirip yerimizi temizlemeye çalıştığımızda ormancı gelip kepçeye el koyuyor. Ama bazı kişiler ormanı söküyor, bunlara ne yaptıkları belli değil. Hiçbirinin ruhsatı yok. Prefebrik ev getirip yerleştiriyorlar, fakat genelde burada oturmuyorlar. Zilyetine geçirdikleri bu yerleri ileride alabilir miyiz düşüncesiyle bunları yapıyorlar. 2015 yılından beri bu durum çok arttı. İmar affında bundan yararlanırız diye yer açanlar da oldu. Şikayet ediyoruz, tutanak tutuluyor ama gerisi gelmiyor" dedi.

KÖYÜMÜZÜN YARINI İÇİN TEDİRGİNİZ

Mahalle sakinlerinden Muammer Daldal da mahallelerinde birçok yerin talan olduğunu ileri sürdü. Daldal, "İsmini bilmediğimiz kişiler buralarda nasıl yer alıyor anlamıyoruz ve aldıkları yerleri birilerine satıyorlar. 50-100 dönüm yer açanlar var. Bundan mağduruz, tarlasının kenarından yer açanlara karşı değiliz. Adam hakkı olmadan çalıları sökerek orada yer açıp dönüm dönüm satıyor. Köyümüzün yarını için tedirginiz" diye konuştu.

MUHTAR: KADASTRODAN ÖNCE TALAN OLMUŞTU

Mahalle Muhtarı Arif Uğurlu ise söz konusu yerlerin hepsi için yasal işlem yapıldığını, adli sürecin devam ettiğini söyledi. Uğurlu, "Sayısını bilmiyorum ama bayağı bu tür yapı var. Ormanın kadastro çalışması devam ediyor. Kadastro çalışması yapılmadığı dönemlerde, "kadastro olacak" diye köyde talan olmuştu. Kadastro geldikten sonra bu yerlerin verilmediğini gördüler. Bu prefabrik yapılarda kısmen oturanlar var ama çoğu boş" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim