Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Portakal Çiçeği Kavşağı’nda düzenleme
11 Eylül 2017 Pazartesi 17:23

Portakal Çiçeği Kavşağı’nda düzenleme

Bazı cadde ve kavşaklarda köklü değişikliklerin yapıldığı Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında, Antalya’daki en işlek 4 caddeyi birbirine bağlayan Portakal Çiçeği Kavşağı’nda da düzenlemeye gidildi. Çalışmalar çerçevesinde dönel olmaktan çıkarılan kavş

Bazı cadde ve kavşaklarda köklü değişikliklerin yapıldığı Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında, Antalya’daki en işlek 4 caddeyi birbirine bağlayan Portakal Çiçeği Kavşağı’nda da düzenlemeye gidildi. Çalışmalar çerçevesinde dönel olmaktan çıkarılan kavşağın orta kısmı genişletilirken, caddelerin orta refüjlerinin kavşağa doğru uzatılmasıyla yanlardan kısmen daraltıldı. 

 

Antalya’nın şehir merkezindeki bazı cadde ve kavşaklarda köklü değişikliklere neden olan Ulaşım Ana Planı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bazı caddelerin yol kenarlarında yeni düzenlemeler yapılarak cepler oluşturuluyor. Bazı kavşaklarda ise sola dönüşler, U dönüşleri veya direkt geçişler kaldırılıyor. Kavşaklara çıkan bazı caddelerin ortalarına damla şeklinde üçgen adacıklar konularak yön ayrımı yapılıyor. Çalışmaların genellikle sağa dönüşleri ve direkt geçişleri rahatlatmaya yönelik olarak sürdürüldüğü gözlemleniyor.

DÖNEL OLMAKTAN ÇIKARILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen Ulaşım Ana Planı çalışmaları, Antalya’nın en işlek dört caddesinden Portakal Çiçeği, Burhanettin Onat, Metin Kasapoğlu ve Tevfik Işık Caddelerini birbirine bağlayan Sampi Kavşağı olarak da bilinen Portakal Çiçeği Kavşağı’nda sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında kavşağın ortasındaki göbek kaldırılarak, dönel olmaktan çıkarıldı. Kavşağı oluşturan caddelerin ortasındaki refüjlerin uç kısımları ise daraltılarak, kavşağa doğru uzatıldı. Böylece, ortası genişletilen kavşağın kenarları kısmen daraltılmış oldu.

TEVFİK IŞIK CADDESİ’NE ADA

Tevfik Işık Caddesi’nin kavşağa çıkan kısmının ortasına ise üçgen ada kondu. Konulan ada nedeniyle Tevfik Işık Caddesi’nden Portakal Çiçeği Caddesi’ne ve Metin Kasapoğlu Caddesi’ne geçişin yönleri ayrılmış oldu. Tevfik Işık Caddesi’nden gelerek Portakal Çiçeği Caddesi’ne geçmek isteyenler üçgen adanın yanında trafik ışığının yanmasını beklerken Metin Kasapoğlu Caddesi’ne dönmek isteyenler kontrollü bir şekilde sağa dönüşü gerçekleştirebilecek.

U DÖNÜŞLERİ YASAKLANIYOR

Kavşakta daha önceden orta göbek etrafından yapılan U dönüşlerinin ise yasak olacağı belirtilirken, özellikle sağa dönüşlerin rahatlatılacağı ifade edildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 4184 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim