Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“SP olmaması gereken yerde duruyor”
03 Ekim 2019 Perşembe 17:00

“SP olmaması gereken yerde duruyor”

Cumhur İttifakı’nın karşısında yer alan Millet İttifakı’nı destekleyen Saadet Partisi’yle ilgili konuşan AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, “Maalesef bazı liderler bazen tabanlarını değişik yere ya satıyor ya da başka çıkarlar uğruna pazar

Cumhur İttifakı’nın karşısında yer alan Millet İttifakı’nı destekleyen Saadet Partisi’yle ilgili konuşan AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, “Maalesef bazı liderler bazen tabanlarını değişik yere ya satıyor ya da başka çıkarlar uğruna pazarlıyor. Saadet Partisi’ni de öyle düşünüyorum. Kesinlikle olmaması gereken yerde durduklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in babası İlyas Sönmez ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Dün ilçe binasında gerçekleşen toplantıda Bayraktar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Çankaya Mahallesi’ndeki bir sokağa şehit isminin verilmesiyle ilgili karara şerh koyan Kepez Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İlhan’ı eleştiren Bayraktar, o şerhin İlhan’ın iç dünyasını yansıttığını söyledi. İl Başkanlığına adaylık gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Bayraktar, Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir yatırımını bulamadığını da kaydetti. Millet İttifakını destekleyen Saadet Partisi’ni de eleştiren Bayraktar, SP’nin olmaması gereken yerde durduğunu dile getirdi. Şehit Sönmez’in babası İlyas Sönmez ise, Başkan Hakan Tütüncü, Bahattin Bayraktar ve CHP’den istifa eden İYİ Partili meclis üyelerine teşekkür etti. 

sam_0155.jpg

“VAN HDP İL BİNASI ÖNÜNDE DE EYLEMLER BAŞLAYACAK”

Pazartesi günü gerçekleştirilen meclis toplantısında ismi Kepez İlçesi Çankaya Mahallesi’ndeki bir sokağa verilen Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in babası İlyas Sönmez, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’a teşekkür etti. Vanlı olduklarını hatırlatan şehit babası Sönmez, şunları dile getirdi:

“Beni Van’dan çok sayıda kişi aradı. ‘Nasıl böyle bir şey yaparsınız?’ diyerek HDP İl binasına gidip istifa etmişler. Bir milletvekili çıkmış ‘Gönül isterdi Kürtler Hristiyan olsun’ diyor. Müslüman insan Hristiyan olur mu? Kendin Hristiyansan Müslümanı nasıl Hristiyanlığa davet edersin? O malum insan Diyarbakır’daki il binasına şerh koyarak kaçırılan çocukları ailelerine teslim etse daha iyi olmaz mıydı? Önce o annelerin sözlerini dinlemeleri lazım. Van’daki il binasında da oturma eylemi başlayacak. CHP, HDP ile arasına mesafe koymuyor. İkisi biraraya geliyor, açıklamaları aynı.”

sam_0168.jpg

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Oğlunun isminin verilmesi kararına CHP’li meclis üyesi Mustafa İlhan’ın şerh koymasından sonra CHP’den istifa eden İYİ Partili meclis üyelerine de teşekkür eden şehit babası Sönmez, “Kepez Belediyesi İYİ Parti Meclis üyelerine, istifa ederek CHP’den ayrıldıkları ve ‘Şehitlerimiz bizim kırmızı çizgimiz’ dedikleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“O ŞERH İÇ DÜNYALARINI YANSITIYOR”

Kepez İlçesi Çankaya Mahallesi’ndeki sokağa Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez isminin verilmesiyle ilgili İsim Tespit Komisyonu kararına CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İlhan’ın koyduğu şerhin kabul edilemez olduğunu kaydeden AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ise, “O şerh, onların iç dünyasını yansıtan bir şerhti. Önce şerh düşüp MHP İlçe Başkanı’nın basın açıklamasından sonra gelen tepkiler nedeniyle mecliste günah çıkarırcasına oy birliği noktasında oy kullandı. İnsan iç dünyasında, cibiliyetinde ne varsa onu yansıtır” şeklinde konuştu.

 

“PSİKOLOJİLERİ ŞEHİTLERDEN BOZULUYOR”

“Biz askere giderken en büyük arzumuz şehit olmaktır” diyen Bayraktar, “Şehit olduğumuzda hem bu dünyamızı hem de Ahiretimizi kurtarıyoruz. En önemlisi sevdiklerimize şefaatçi olabiliyoruz. Şehitlerimizin önemi söz konusuyken CHP’li meclis üyesi çıkıp ‘Bu sıfat milletin psikolojisini bozacaktır’ şeklinde şerh düşüyor. Demek ki cibiliyeti bozuk olanların psikolojisi şehitlerden bozuluyor” dedi.

sam_0172.jpg

“ŞEHİTLER MÜZESİNİ YAKIN ZAMANDA AÇACAĞIZ”

Şehitler üzerinden siyaset yapan değil, şehitleri gerçek manada sahiplenen bir parti olduklarını vurgulayan Bayraktar, şehitlerin hatıralarını gelecek nesillere aktarmak için Dokuma Park içerisinde kurulan Şehitler Müzesi’ni yakın zamanda açacaklarını kaydetti.

 

“TÜRKİYE İNSANLIKTA SON KALE”

Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Bayraktar, şunları dile getirdi:

“Bu memleket Kıbrıs savaşından sonra ekmeğe muhtaç duruma düşmüştü. Bugün Kıbrıs savaşının en az 100 katı maddi ve manevi savaş yapıyoruz. Memleketimizin, milletimizin, bayrağımızın, ezanımızın ilelebet devam etmesi için evlatlarımız şehit olurken, topyekün mücadele verirken birisinin şehitlere laf atması bizi hayretler içinde bıraktı. Amerika, İsrail ve devamındaki bütün şer odaklarına rağmen ay yıldızlı bayrağın altında mutlu olan, ezan sesinden huzur bulan, sağcısı solcusu, doğlusu batılısı, güneylisi kuzeylisi hep birlikte güçlü bir Türkiye için yolumuza devam etmek zorundayız. Türkiye insanlıkta son kaledir. Türkiye güçlü olursa dünyanın geleceğinde söz sahibi olur. Bugün AB, Amerika ve İsrail, 2023 yılına giderken eskisi gibi koalisyonlarla boğuşan, İMF’nin kapısında para isteyen bir Türkiye olsun istiyor. İnanıyorum ki 2023 yılında güçlü bir ülke olarak masaya oturacağız. Kazan kazan modeliyle hem ülkemizi hem de bölgemizi daha güçlü bir şekilde temsil edeceğiz.”

 

“EKONOMİK KRİZ ÜLKEYİ DİZAYN ETMEK İÇİN”

Ülkede yaşanan ekonomik krize dikkat çeken Bayraktar, “Bu kriz Türkiye’yi dizayn etmek için. Türkiye’ye bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu aziz millet peynir, ekmek yer ama bağımsızlığımız söz konusuyla yaşanan süreçleri hep birlikte atlatmayı bilir. Biz bu krizi atlattığımızda bölgede ve dünyada biranda çeyrek asır büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Sıkıntılar şafağın sökeceği zifiri karanlığa kadar yaklaşmıştır. Şafak yakındır. Şafak sökecek ve dünya gündemine yön vereceğiz” diye konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler salonunda yaptığı konuşmanın herkesin takdirini topladığını kaydeden Bayraktar, “Aziz milletimizin gönlünden geçenleri bütün dünyanın gözü önünde, zulmü, zalimliği yapanların önünde haykırdı. Cumhurbaşkanımızla bir kez daha gurur duyduk” dedi.

 

“MÜLKİYET PROBLEMLERİNİ ÇÖZDÜK”

Kepez’de parti olarak Belediye Başkanlığını 4’ncü kez kazandıklarını hatırlatan Bayraktar, “4 dönemdir milletimize hizmetkarlık yapmaya devam ediyoruz. 3 dönemdir Hakan Tütüncü ile hizmet yapıyoruz. Hakan Başkan’ın 3 dönem üst üste kazanması hizmetlerimizin karşılık bulduğunu gösteriyor. Milletimize ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kepez çok karmaşık bir ilçe. Mülkiyet problemleri en karmaşık ilçe. 1 metrekarenin içerisinde Vakıf, Hazine, 2B, tapu iptal problemleri vardı. Artık ilçemizdekiler mülkiyetlerle ilgili konuşmuyor. Çünkü biz, yüzde 90 olan problemi yüzde 10’lara kadar düşürdük. Önümüzdeki sürece 123 projeyle devam edeceğiz ve ne söz verdiysek gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.   

 

“NE ALDANAN NE DE ALDATAN OLACAĞIZ”

“Ne aldanan ne de aldatan olacağız” diyen Bayraktar, “Millete doğruları söyleyeceğiz. Yapamıyorsak bunu yapamıyoruz dememiz lazım. Yapabiliyorsak da elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız” açıklaması yaptı.

sam_0174.jpg

“BÜYÜKŞEHİR’İN YATIRIMINI BULAMIYORUZ”

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bayraktar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir yatırımını göremediklerini dile getirdi ve “Suya yaptıkları zammı buluyoruz ama yatırımlarını bulamıyoruz” dedi.

 

“ERKEN SEÇİM ÖNGÖRMÜYORUM”

Herhangi bir erken seçim öngörmediğini belirten Bayraktar, AK Parti döneminde seçimlerin genellikle zamanında yapıldığını ve önümüzdeki seçimlerin yine zamanında yapılacağını söyledi.

 

“DELEGE ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

MHP ve İYİ Parti’de yaşanan il başkanları değişiklikleri hatırlatılarak AK Parti’deki durumlar sorulan Bayraktar, “Görev yapanlara teşekkür ediyor, seçilenlere de hayırlı olsun diyoruz. Bizim kongre sürecimiz var. 1 Ekim itibariyle delege çalışmaları başladı. İlçe kongre takvimi henüz belirlenmedi. Kongrelerde sandıktan çıkan neticeye göre sonuçları hep beraber göreceğiz. Bizim İl Başkanımız İbrahim Ethem Taş. Başkanımızın başkanlığında hep beraber bu süreci yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“ŞURAYA, BURAYA ADAYIM DİYE BİR DÜŞÜNCEM YOK”

İl Başkanlığına aday olup olmayacağı sorulan Bayraktar, daha önce meclis üyeliği için Kepez ilçe başkanlığından ayrıldığını ve o dönemde büyük söz konuşarak tekrar ilçe başkanlığına dönmeyeceğini söylemesine rağmen Aralık ayında ilçe başkanlığına yeniden dönmek zorunda kaldığını hatırlattı. “Siyasette ben şu olacağım diye yola çıkarsanız tam tersi olabilirsiniz. Ya da ben şunu olmayacağım diye yola çıkarsanız yine tam tersi olabilirsiniz” diyen Bayraktar, “Bizim ne olacağımızı Allan bilir. Biz yarın sabah görevimizi bırakacağımızı bilsek bile sabaha kadar halkımız için ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Hiç şuraya, buraya adayım diye bir düşüncem söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

 

“STRATEJİK HATALAR YAPTIK”

Yerel seçimlerde bazı ilçelerin kaybedilmesine rağmen başarısız olmadıklarını dile getiren Bayraktar, “Antalya’da en güçlü partilerden birisiyiz. Başarısız değiliz ama az başarılıyız. Daha iyi olmak için ne yapabiliriz ya da eksiklerimiz nelerdir kendi içimizde konuştuk. Eksiklerimiz, yaptığımız stratejik hatalar var. Şapkamızı önümüze aldık. Hatalarımızı gidermek için çalışıyoruz” dedi.   

 

“MİLLET NE İSTİYORSA ONUN YAPILMASI LAZIM”

Yeni sistemdeki yüzde 50+1 uygulaması hatırlatılan Bayraktar, milletin eğiliminin alınması ve millet ne istiyorsa onun yapılması gerektiğini söyledi. Bir başarı elde edilecekse kolay olmaması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, çıtanın yüksek olması gerektiğinin altını çizdi.

 

“SAADET PARTİSİ OLMAMASI GEREKEN YERDE”

Son olarak Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’nın karşısında yer alan Millet İttifakı’na desteği hatırlatılan Bayraktar, “Maalesef bazı liderler bazen tabanlarını değişik yere ya satıyor ya da başka çıkarlar uğruna pazarlıyor diye düşünüyorum. Saadet Partisi’ni de öyle düşünüyorum. Kesinlikle olmaması gereken yerde durduklarını düşünüyorum. Rabbim hidayet verirse inşallah doğru tarafa geçerler” dedi. Bayraktar, sık sık basın toplantısı düzenlemek istediğini de belirtti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim