Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sümer’e Anavatan desteği
25 Mart 2024 Pazartesi 17:51

Sümer’e Anavatan desteği

Anavatan Partisi’nin Kepez Belediye Başkan adayı Alihan Kansu, adaylıktan çekildi. Kansu, Genel Merkez’in de onayı ile Kepez’de Cumhur İttifakı’nın adayı Rıza Sümer’i destekleyeceklerini bildirdi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine doğru süreç hızla ilerlerken, heyecan da doruğa ulaştı. Son düzlüğe girdiğimiz şu günlerde herkes yaşadığı mahallede, ilçede veya şehirde hangi adayların kazanacağını merakla beklerken, adaylar çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Antalya’nın sonucu en çok merak edilen ilçelerinden Kepez’de, seçimin kaderini belirleyebilecek bir gelişme yaşandı. Kepez Belediye Başkan adaylığından çekilen Anavatan Partisi’nden Alihan Kansu, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili avukat Rıza Sümer’i destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Kansu, kararı uzun istişareler sonucunda aldıklarına dikkat çekti.

 

KOPUZ’UN ADAYLIĞI, GENEL MERKEZ’DEN GERİ ÇEKİLDİ

Daha önceden Anavatan Partisi’nden Kepez Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Murat Kopuz’un adaylığının Genel Merkez tarafından geri çekildiğini açıklayan Kansu, bu gelişme üzerine kendisinin Kepez Belediye Başkan adayı olduğunu hatırlattı.

 

“ŞEHRİMİZİN ÇIKARLARINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK”

Son süreçte yeni bir karar aldıklarına işaret ederek, “Parti içerisinde yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, ilçemizin çıkarlarını en iyi şekilde savunabilmek adına AK Parti’nin Kepez Belediye Başkan adayı avukat Rıza Sümer’i desteklemek üzere Anavatan Partisi Kepez İlçe Belediye Başkanlığı adaylığından çekildim” diyen Kansu, “Bu kararı alırken, şehrimizin birlik ve beraberliğinin yanı sıra Kepez’in genel refahı da göz önünde bulunduruldu. Şehrimizin çıkarlarını gözeterek, birlik içinde hareket etme isteğiyle aldığımız bir karar. Bu süreçte bizlere kucak açan tüm dost, arkadaş ve Kepezli hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Almış olduğumuz bu kararın Kepezimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BENZER PROJELERİMİZ VARDI, HER ŞEY KEPEZ İÇİN”

Adaylık sürecinde kendilerinin de Kepez için projeler hazırladıklarına dikkat çeken ve AK Parti adayı Rıza Sümer’in projelerinin kendi projelerine yakın olduğunu söyleyen Kansu, “İlçemizdeki kadınlarımıza, esnaflarımıza, emeklilerimize, gençlerimize yönelik projeleri dikkatimizi çekti. Bizim projelerimiz arasında da benzerleri vardı. Kendisiyle de görüşerek desteklerimizi açıkladık. Biz desteğimizi gizli değil açık açık ortaya koyuyoruz. Her şey Kepez için. Baktığınız zaman Kepez şahlanmış vaziyette. Şimdi bunu biraz daha şahlandırma zamanı. Bu olmazsa şahlanma biter” şeklinde konuştu.

 

TÜTÜNCÜ’NİN HİZMETLERİNE ÖVGÜ

AK Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün, 15 yıllık Kepez Belediye Başkanlığı dönemi boyunca ilçede çok güzel hizmetlere imza attığını belirten Kansu, “İlçemizin bazı kesimlerinde çok, bazı kesimlerinde az çalıştı ama neticede çalıştı. Biz buna bakıyoruz” diyerek hizmetlerden örnekler verdi.

img-0808.jpg

“BIÇAK SIRTI BİR YARIŞ VAR, SONUCU BELİRLEYEN PARTİ OLABİLİRİZ”

Hem Kepez’de hem de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bıçak sırtı bir seçim yarışı olduğuna dikkat çeken Kansu, bir oyun bile çok değerli olduğunu söyledi. Anavatan Partisi’nin Kepez ve Antalya genelindeki oy potansiyeli ile gerçekleştirdikleri çalışmalara da dikkat çeken Kansu, seçim sonucunu belirleyebilecek bir parti olduklarını kaydetti.

 

“AHMET ÖZAL, BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ OLACAKTI”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na neden aday çıkarmadıklarını sorduğumuz Kansu, Kurucu Genel Başkan Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın adaylığının son da gerçekleşmediğini bildirdi. Görüşmeler yaptıkları Özal’ın rahatsızlığından dolayı adaylığın gerçekleşmediğini açıklayan Kansu, “Sıcak bakmıştı ama rahatsızlığı nüksettiği için vazgeçildi. Özal’ın adaylığı çok güzel olacaktı. Çok üzerinde durduk ama olmadı. Aynı şekilde Alanya’da da eski başkanımız Hasan Sipahioğlu ile çalışacaktık. O da aynı şekilde rahatsızlığından dolayı olmadı” dedi.

 

GELECEK PARTİSİ’NE SİTEM; “KEPEZ’DE İTTİFAKI BOZDUKLARINDAN HABERİMİZ BİLE OLMADI”

Gelecek Partisi ile yaptıkları seçim işbirliğini sorduğumuz Kansu, “Gelecek Partisi ile hem Kepez’de hem de Alanya’da dirsek temasımız vardı. Ancak, Alanya’da Genel Merkez destekli Adem Murat Yücel’i destekleme kararı aldılar. Oradaki ittifak bozulunca Kepez’deki ittifak da bozulmak zorunda kaldı. Duyduğumuza göre Kepez’de CHP’yi destekliyorlarmış. Bunu biz dışarıdan duyduk. Burada hem dirsek temasındayız hem de bina olarak komşuyuz ama telefon ederek ‘Biz ittifakı Alanya’da bozduk. Burada da bozmamız gerekiyor. CHP’yi destekliyoruz’ diye bilgi vermediler. İttifakı Kepez’de de bozduklarından haberimiz bile olmadı. Bize görüştükleri yerlerden haber geldi. Biz birlikte olduğumuzu düşünüyoruz ama CHP’yi destekleme kararı almışlar, haberimiz yok” şeklinde konuştu. Kansu, Gelecek Partisi ile yaptıkları bütün anlaşmalara kendilerinin harfiyen uyduklarını da vurguladı.

 

“ŞEFFAFLIK VE DÜRÜSTLÜK VURGUSU”

Siyasette şeffaflık ve dürüstlük vurgusu da yapan Kansu, “Siyaset şeffaf ve düzgün yapılırsa çok güzel bir şey ama arka tarafta pazarlık veya başka bir şey dönüyorsa bu siyaseti kirletiyor. Sadece siyaseti değil, insanın kendisini de kirletiyor. Bizde elimizden geldiğince şeffaf olmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“İL BAŞKANLIĞINA DEVAM EDECEĞİM”

Kendisinin Kültür ve Çevre Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu da hatırlatan Kansu, bundan sonraki süreçte Anavatan Partisi Antalya İl Başkanlığı görevine devam etmeyi düşündüğünü de bildirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim