Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tapular, vatandaşın ayağına geldi!
12 Kasım 2018 Pazartesi 21:02

Tapular, vatandaşın ayağına geldi!

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, ilçede 70 yıldır çözülemeyen tapu sorununu tarihe gömdü.

  Yaptığı ev ziyaretleriyle tapuları sahiplerine teslime eden Başkan Ramazan Çalık, “İlçemizde vatandaşlarımızın uzun yıllar beklediği tapu sorununu nihayet çözüme kavuşturduk.   Bu sorun yaklaşık 70 yıllık bir sorundu.  Şimdi yaptığımız ev ziyaretleriyle onlara haklarını teslim ediyoruz” diye konuştu.

 

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ SERİK”

Göreve geldikleri günden bu yana ilçenin kanayan pek çok sorununa el attıklarını söyleyen Başkan Ramazan Çalık, “Geleceğimize yaşanabilir bir çevre, yaşanabilir bir ilçe bırakmak için, göreve gelir gelmez kolları sıvadık.  Alt yapı sorunundan sosyal donatılara kadar pek çok hizmeti Serik’e kazandırdık. Sadece seçim zamanı değil, her zaman vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Onların sorunlarıyla yakından ilgilendik. Vatandaşın ayağına giderek, yaşadıkları sıkıntıları birebir onlardan dinledik ve bu sorunların çözümü noktasında çabaları ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

“VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK”

 Ekibi ile birlikte vatandaşları evinde ziyaret eden Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık,  tapuları kendi elleriyle vatandaşlara teslim eti.  Tapu dağıtımlarını bir şölen havasında gerçekleştirdiklerini aktaran başkan Ramazan Çalık,  “Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olan tapu sorununu çözüme kavuşturmak için, vatandaşlarımıza söz vermiştik. Şimdi bu sözü yerine getirmiş olmanın, tapu sorununu tarihe gömmenin mutluluğunu yaşıyoruz.   4 yıllık çalışmalarımızın sonucunda,  ilçemizin imar yönünden gelişmesi için 70 yıllık tapu sorununu tarihe gömerek hamt olsun halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk”  dedi.

 BAŞKANDAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

2018 Serik Festivalleri kapsamında, vatandaşlara hayalini kurdukları tapuların müjdesini verdiklerini aktaran Başkan Ramazan Çalık, “Bu sorun yaklaşık 22 Bin kişiyi ilgilendiren büyük bir sorundu.   Bizler içinde onlar içinde mutlu bir gün. Vatandaşlarımız bu mahallemize yerleşeli 60,70 yıl olmuş ancak, bu mahallemizde bir imar uygulaması olmamış. Biz 2014’te Belediye Başkanı olduktan sonra ilçemizin gelişip güzelleşmesi ve imar yönünden, önündeki en büyük engel olan mülkiyet sorunu ortadan kaldırmak için çaba sarf ettik. Kör düğüm olmuş bu meselenin çözümünde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah’ımıza şükürler olsun ki halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik. Vatandaşlarımıza tapuları hayırlı uğurlu olsun. Tüm tapuların bir anda çıkarılması ve dağıtılmasının imkânı yok. Tüm ekiplerimiz çalışıyor ve tapular çıkarılıyor. Bizde hak sahiplerine tapularını kendi ellerimizle teslim ediyoruz” diye konuştu.

 

 

70 YILDIR KİMSE İLGİLENMEMİŞTİ

Serik ilçesine bağlı Orta Mahallesi’nde yaşayan ve uzun yıllar tapu bekleyen vatandaşlar,  Başkan Ramazan Çalık’a tapu konusunda gösterdiği ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. Bu köklü sorunun çözüme kavuşmasıyla rahatladıklarını dile getiren Bedelci; “1954’den bugüne iktidara gelenler tarafından tapu sorununun çözülmesi için sözler almıştık, fakat bir türlü sonuç alamamıştık. Hakkımız olan tapuları bu kadar yıl sonra alacağımıza inanmıyorduk. Çok zor zamanlar geçirdik. 70 yıldır bizle kimse ilgilenmedi. Belediye başkanımız Ramazan Çalık göreve geldiğinde bu konunun çözümü için bizlere söz vermişti. Ne yalan söyleyeyim başkana inanıp güveniyorduk fakat yıllardır çözülemeyen bir problemin bu kadar kısa bir sürede çözüleceğine ihtimal vermiyorduk. Allah emeği geçenlerden razı olsun yıllar sonra evlerimizde huzur içinde oturuyoruz”  diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim