Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Teşkilatlar başsız kalmasın diye aday olmadım”
21 Mayıs 2018 Pazartesi 12:53

“Teşkilatlar başsız kalmasın diye aday olmadım”

İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, Genel Başkan Meral Akşener’in Antalya mitingi hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

 22 Mayıs’ta gerçekleşecek mitinge tüm Antalyalıları davet eden Sağır, neden milletvekili adayı olmadığı sorusuna; “ Seçimin baskın olması sebebiyle teşkilatları başsız bırakmanın bir başıbozukluğa neden olacağını, partime zarar vereceğini düşündüğüm için bir fedakârlık yapalım, bu mücadeleyi devam ettirelim diye aday olmadım. İşin özü bu” dedi.” yanıtını verdi. 

İYİ PARTİ KURUCULARI DA KATILDI


Parti il teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyelerinden Feridun Bahşi, Musa Ertugan, Fulya Yasemin, Başak Karataş ve Ayşegül Doğrucan katıldı.  Toplantının başında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Antalyalılara mesajını ileten Sağır, 22 Mayıs’ta gerçekleşecek mitingin, Konyaaltı Kent Meydanı’nda gerçekleştirileceğini söyledi.  Antalya’nın hem yerel hem de genel idareciler tarafından ihmal edildiğini öne süren Sağır, Akşener’in Antalyalılara gönderdiği mesajı okudu. İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır; “ Antalya’ya gelen turist sayısındaki azalma ve tarımsal ürün oranındaki düşüş, Antalya’nın iyi yönetilemediğinin en iyi göstergesidir. Antalya’nın sorunlarını da çözüm için ne yapılması gerektiğini de çok iyi biliyorum. İyi Parti iktidarıyla Antalya sahilleri turist dolacak, bereketli toprakları yeniden ekilip biçilecek. Bacasız sanayi dediğimiz ve milyonlarca insanın ekmek yediği sektöre adeta balta vuruldu. Havasıyla suyuyla tarihiyle gözbebeğimiz olan Antalya,  İyi Parti iktidarıyla yeniden hayat bulacak. Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk yüz gün içerisinde Antalyalılar farkı görecek. Tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen bir ülkenin bu hale gelmesi ne acı. Gübre ve mazot fiyatları, ürünlerin pazarda maliyeti karşılayamaması,  çiftçiyi toprağına küstürdü.  Antalya denince aklımıza ilk zeytin gelirdi, pamuk tarlaları gelirdi. Pazara gittiğimizde Antalya meyvesi ve sebzesi diye mahsullerin kalitesi belirtilirdi.  Şimdi biz üretemiyormuşuz gibi pazarlar ithal meyvelerle dolu. Çiftçi narenciye ve nar bahçelerindeki ağaçları sökmüş. Antalyalı hiç merak etmesin, tarlalarıyla barışmaya çok az zaman kaldı. Söz veriyorum, bu ülke yine kendi kendine yetecek. Daha fazla teşvik ve daha fazla ucuz kredi için seracılık yapanlar, İyi Parti iktidarını beklesin” diye konuştu. 

“OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEM, BASKIN BİR SEÇİM”


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 22 Mayıs’ta gerçekleştireceği mitingde, Antalya’nın ve Türkiye’nin genel sorunlarından bahsedeceğini dile getiren Sağır, Türkiye’nin olağanüstü bir seçim döneminden geçtiğine dikkat çekti. Bu seçimin baskın bir seçim olduğunu ifade eden Sağır; “Olağanüstü bir seçim dönemi geçiriyoruz, baskın bir seçim dönemini yaşıyoruz. Bu baskın seçimin baskın olmasını gerektiren şey,  iktidarın İyi Parti’nin yükselişi sebebiyle, ileride yapılacak bir seçimde kaybetme korkusuyladır. Seçimi geriye çekerek acaba bu akıbeti engelleyebilir miyizi düşündüler. Seçim sürecine girildikten sonra fotoğraf,  iktidarın akıbetinin geciktirilemeyeceği,  akıbetin yakın olduğu, 24 Haziran’da Türkiye’nin Ak Parti iktidarından kurtularak, derin bir nefes alacağını gösteriyor.  Antalya ölçeğinde gördüğümüz resim de şu; çok ciddi manada bir millet teveccühü var İyi Parti’ye yönelik. Çok kısa bir süre içerisinde kurulmuş olmasına rağmen, bir umut olma özelliği göstermiştir İyi Parti ve Genel Başkanımız” ifadelerini kullandı.

 

AKŞENER TEŞKİLAT AÇILIŞINA KATILMAYACAK 


Türkiye’de ilk Cumhurbaşkanlığı mitinginin, Meral Akşener’in Antalya mitingi olduğunu söyleyen Sağır, kendilerine tahsis edilen miting alanı ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Genel merkez mitinginin Antalya’da olacağını söylediğinde, izin almak için Antalya Valiliğine müracaat ettik. Seçim kanununa göre, seçim döneminde kullanılacak miting alanlarını seçim kurulumuz tespit ediyor ama bu tespit yapılamadı. Bu yüzden toplantı ve gösteri alanları içerisinde miting yapabileceğimiz söylendi, Önümüze seçenekler kondu. Önümüzde 3 tane seçenek vardı. Bunlardan bir tanesi Varyant’ın hemen yanındaki Şehitler Parkı’ydı, bir tanesi Aydın Kanza Parkı’ydı,  bir tanesi de Konyaaltı Kent Meydanı’ydı. Bunların içerisinde en büyük olanı tercih ettik. Seçme şansımız yoktu, olanı tercih ettik” diyen Sağır, şöyle devam etti: “Yıllarını siyasete vermiş biri olarak söyleyeyim, parti binalarının açılışı şeklindeki mitingler, bir mecburiyet yüzündendi. İyi Parti’nin kuruluşuna bile engel koyanlar, Seçime girmesine olmadık engel koyanlar, İyi Parti’nin milletle buluşması için her türlü engeli gösterdiler.  Bu engeli aşmanın bir tanesi il binası açılışları izine tabi değildi. Dolayısıyla mecburen kullanılan metottu. Başka türlü size miting izni vermiyorlardı. Konyaaltı Kent Meydanı olmasaydı, İl binası önündeki tarlada vatandaşlarımızı toplamak zorunda kalacaktı. İl binasını açma prensibimiz yoktu. Bizim için bir mecburiyetti.  Parti il binamıza ziyarette bulunursa genel başkanımız, bundan şeref duyarız”

“MİTİNGDE VEKİL ADAYLARI AÇIKLANMAYABİLİR”


22 Mayıs’ta yapılacak mitingde Antalya milletvekillerinin açıklanamayacağını da aktaran Sağır,  İyi Parti’nin Antalya’da kamuoyu araştırması yapmadığını söyledi. “Normal siyasi geleneklerimizde hiç birini uygulama şansı olmayan baskı ile karşı karşıyayız. Zaman çok dar, sıkışmış bir resim var. Ben de merak ediyorum. Miting olduğu gün milletvekili adaylarını tanıtacak mıyız, normalde tanıtmamız lazım. Buna vakit var mı, buna imkânımız olur mu, anlayışla karşılamanızı istiyoruz. İyi Parti il başkanıyım, bütün siyasi partilerin en demokratik hakkı olan kendi milletvekillerini belirleme haklarına saygı duyuyorum. Allah herkesin hak ettiği karşılığı vereceği bir seçim olsun. İyi Parti genel merkezi Türkiye’nin her tarafında anketler yaptırıyor ama biz parti il teşkilatı olarak herhangi bir anket yaptırmadık. Anketi yaptırmaya gerek olmaksızın veriler sahada da görülüyor. Aday taleplerinde, bürokratların istifa hadisesinde görülüyor.  Siyaseti en iyi koklayanlar, en üst bürokratlardır. Eğer gelecek görürlerse istifa eder aday olurlar. Genel müdür olurlar. Türkiye’de çok ciddi bir bürokrat istifası olmadı. Fotoğraf gayet iyi bizim açımızdan dedi. İyi Parti İl Başkanı Sağır,  milletvekili adaylığı başvurusunda bulunma niyeti olduğunu ancak ilk seçim döneminde partinin başsız kalmaması adına fedakârlık yaptığını da belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayı düşünmediğini, büyükşehir belediye başkanlığı konusunda genç isimlerin öne çıkacağını dile getiren Sağır; seçimlerden sonra İyi Parti’nin Antalya’da doğa tahribatlarına karşı özel çalışmalar yapacağının altını çizdi.  
TEŞKİLATLARI BAŞSIZ BIRAKMAMAK İÇİN ADAY OLMADIM”
Son olarak neden milletvekili adayı olmadığı sorusuna da yanıt veren İyi Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır; “Nizamettin Sağır milletvekili adayı olmadı acaba Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı olacak diye sorarsanız açık ve net söylüyorum,böyle bir niyetim ve beklentim yok. Niçin aday olmadım? İşin doğrusu, İyi Parti’de siyasete başladığımda eşimle değerlendirdiğimde, Büyükşehir Belediye Başkanlığını Antalya’daki zorlukları ciddi gayret gerektiriyor. Antalya bir ağırlama merkezi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı maalesef havalimanından ayrılamıyor. Vaktinin yarısını bakan karşılamakla geçiriyor. Bunu eleştirmek için söylemiyorum. Bunun verdiği zorluk ve yorgunluklar var. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne daha genç bir adayın seçilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Benim bu partiye girerken niyetim, milletvekili adayı olmaktı. Seçimin baskın olması sebebiyle teşkilatları başsız bırakmak, bir başıbozukluğun partime zarar vereceğini düşündüğüm için bir fedakârlık yapalım, bu mücadeleyi devam ettirelim diye aday olmadım. İşin özü bu” dedi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 
 

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim