Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversitede Geleceğin İnterneti Konuşuldu
24 Nisan 2019 Çarşamba 14:13

Üniversitede Geleceğin İnterneti Konuşuldu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından Türkiye'de internetin kullanılmaya başlamasının 25. yıldönümü ve İnternet Haftası...

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından Türkiye'de internetin kullanılmaya başlamasının 25. yıldönümü ve İnternet Haftası dolayısıyla "Nesnelerin İnterneti" temalı konferans düzenlendi.

AÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, Türk Telekom Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Yüksel Demircioğlu, AÜ Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fırat Yücel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Fırat Yücel, günümüzde internetin çok hızlı büyüdüğünü ifade ederek 2020 senesine kadar dünyadaki internete bağlı cihaz sayısının, dünya nüfusunun 3 katına çıkmasının beklendiğini söyledi.

Yeni teknolojilerin internet üzerinden nesnelerin kontrolüne yönelik olarak geliştirildiğini belirten Dr. Yücel, "Nesnelerin İnterneti adını verdiğimiz bu yeni kavram ile birçok durumun bilgisine algılayıcılar (sensörler) yardımıyla ulaşarak, bazı nesneleri ya da cihazları gerekirse internet üzerinden kontrol edebilmekteyiz. Akıllı evler, akıllı şehirler, insansız üretim tesisleri, akıllı uzaktan algılama gibi çalışmaların birçoğu, bizlere, internet üzerinden takip edilebilir ve yönetilebilir bir çözüm olanağı sunmaktadır. Bu örneklerde, terimlerin başında geçen "akıllı" etiketi, aslında yapay zekânın günümüzde internet tabanlı bilgi teknolojilerinde ne denli yer aldığını ifade etmektedir" diye konuştu.

Türk Telekom CEO danışmanı Yücel Bağrıaçık ise gelecekte bilişimin ekonomiye nasıl yön vereceği ve nesnelerin interneti çözümlerinden bahsetti. Veri bilimi uzmanı Doç. Dr. Şadi Evren Şeker yapay zekânın gelecekte hayatımıza etkisi ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Bilişim uzmanları Emrah Kozan ve Raifhan Aydın ise tasarımcının kariyer yolculuğu ve yeni nesil yazılım konularında sunumlarını yaptı.

Konferans, konuşmacılara plaket takdimi ve hediye çekilişiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim