Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Ya hep ya hiç olacağız”
03 Ocak 2018 Çarşamba 07:00

“Ya hep ya hiç olacağız”

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, CHP Antalya İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 2019’un çok önemli olduğunu belirten Tuncer, “Ya hep ya hiç olacağız” diyerek birliktelik vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta sonu 7 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan Antalya il kongresi öncesi başkan adayları boy göstermeye başladı. Muratpaşa İlçesi eski başkanlarından Ahmet Kumbul’dan sonra CHP Antalya İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan isim halen Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı görevini yürütmekte olan Vahap Tuncer oldu. Tuncer adaylığını dün CHP Antalya il binası önünde açıkladı. Tuncer’e CHP eski il başkanlarından Ömer Melli, eski il başkan adaylarından Bahadır Manyaslıoğlu, Kepez eski ilçe başkanı Garip Erdoğan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi Meclis üyesi Songül Başkaya’nın yanı sıra partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi. AK Parti iktidarına yüklenen Tuncer, birlik beraberlik mesajları verdi.

“ERDEM, MANAVGAT’TA OLDUĞU İÇİN KATILMADI”

Açıklamada ilk sözü alarak 2019 yılına giden yolda 7 Ocak tarihinde sorumluluk almak isteyenlerin önemli bir süreçte görev talep ettiklerini söyleyen CHP İl Sekreteri Cengiz Gülebay, mevcut başkan Mustafa Erdem’in önceden planlanan programı nedeniyle Manavgat’ta olmasından dolayı katılamadığını belirtti.

AK PARTİ İKTİDARINA YÜKLENDİ

“Bugün 2019’da Türkiye’yi aydınlığa taşıyacak, adaletin, demokrasinin, özgürlüğün ve barışın bu kadim topraklarda hakim olacağı kutlu bir yürüyüşün ilk aşamasını gerçekleştiriyoruz” diyen Vahap Tuncer, AK Parti iktidarına yüklendi. Tuncer, “Bugün Türkiye, 15 yıllık AKP iktidarının sonunda yaşanan ekonomik ve siyasal krizler içerisinde bir bilinmezliğe doğru sürüklenmektedir. Türkiye’yi tek adam anlayışıyla yönetmeye kalkan bu iktidar, kendi iktidarı uğruna Türkiye’nin içte ve dışta birçok sıkıntıyla yüz yüze gelmesine sebep olmakta ve kendi iktidarından başka bir şey düşünmemektedir” dedi.

“GİTMEK İSTEMİYORLAR AMA GÖNDERECEĞİZ”

AK Parti’nin iktidarı bırakmak istemediğini dile getiren Tuncer, “AKP geldiği gibi gidecektir. Referandumda biz onlara hayır diyerek kapıyı gösterdik. İnatla bu kapıyı kapatmaya çalışıyorlar ama biz 2019’da göndereceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

“GELECEK ELLERİMİZDE”

“Bizim hedefimiz 2019’da Türkiye’yi aydınlığa kavuşturmak, laik, demokratik parlamenter sistemi yeniden kurmak” diyen Tuncer, “Gelecek ellerimizde. Gelecek halkın, bu ülkenin demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten, barıştan, emekten yana olan siz CHP’lilerin ellerindedir. 2019 sürecinde ülkesini seven, meseleye memleket meselesi, adalet meselesi, iş, ekmek, özgürlük meselesi, bu ülkenin her karış toprağında barışın hakim kılınması meselesi olarak bakan yol arkadaşlarımla ve sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza mücadele vereceğiz ve başaracağız. Gücümüz ve büyüklüğümüz tarihimizde saklıdır. Bizler tarihsel olarak Şeyh Bedreddinlerden, Pir Sultanlardan, dünyanın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’ten besleniyoruz” ifadelerini kullandı.

“YA HEP YA HİÇ OLACAĞIZ”

Tekrar tekrar 2019’un önemine dikkat çeken Tuncer, “Türkiye ‘Adalet’ yürüyüşüyle ayağa kalkabileceğini göstermiştir. Yapmamız gereken 2016’da kazandığımız deneyimlerle 2019’u çok daha güçlü örgütlemektir. 2019’da ya hep ya hiç olacağız. Hiç olmamak, demokrasimizi, özgürlükleri, adaleti, barışı bu topraklarda hakim kılmak için el birliğiyle mücadele etmemiz şart. Eğer başaramazsak bu kavramların hiçbirisinden bahsetmek mümkün olmayacak” dedi.

“ANTALYA’YA DOKUNMAYIN YETER”

Antalya ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Tuncer, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler her platformda ülkemize ve kentimize sahip çıkmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de sahip çıkmaya çalışacağız. Dünya kenti Antalya için yapılacak bir tek hizmet yeterlidir. Antalya’ya dokunmayın yeter. Antalya’nın doğal güzelliklerini iktidar yandaşlarına peşkeş çekmeyin yeter. Konyaaltı’ndaki 60 dönüm arazide rezidans ve turizm alanı yaratmak için denizi 750 metre içeri almayın, kıyılarımızı bozmayın yeter. Antalya’nın dağlarını, taşlarını maden ocağı adı altında talan etmeyin yeter. Bu kentin güzellikleri kendine yetiyor. Bu kentin güzellikleri tarımda, turizmde gizlidir. Ekonomisi tarıma, turizme bağlı. Siz bu kentin doğasını yok ettikçe geleceğimiz olan tarımı ve turizmi de yok ediyorsunuz. Doğası talan edilen, ranta kurban edilen bir kente izin vermeyeceğiz, vermemeliyiz. Doğal su kaynaklarımızın, ormanlarımızın Konyaaltı ve Lara gibi sahillerimizin, dağlarımızın, akarsularımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağız. Önümüzdeki süreçte sivil, meşru, militan ruhlu bir mücadeleyi hep birlikte yeniden kurgulayacağız. Bu kente sahip çıkma mücadelesini daha üst perdeden sürdüreceğiz.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ALACAĞIZ”

Büyükşehir Belediyesi’ni alacakları iddiasında da bulunan Tuncer, “Önümüzdeki dönemde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün yerel yönetimleri alarak cevap vereceğiz. Onlar artık bu kentte talan etmelerine olanak tanıyan yasal izinleri kolay kolay çıkaramayacaklar. Büyükşehir, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı, Aksu belediyelerinin yanı sıra, geçmişte kaybettiğimiz Gazipaşa, Akseki, Kaş, Kumluca, Korkuteli, Finike belediyeleri olmak üzere alacağımız bütün belediyelerle bu kentin doğal zenginliklerine hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

“ÖNÜME HANGİ SİYASİ İKBAL KONURSA KONSUN HEPSİNE HAYIR DİYECEĞİM”

Seçilmesi halinde belediye başkanlığı veya milletvekilliği için istifa etmeyeceğini kaydeden Tuncer, şunları dile getirdi:

“Birlikte, omuz omuza mücadeleye ihtiyaç var. Mesele CHP’nin iktidar olması meselesinden çıkmıştır. Kimin belediye başkanı, milletvekili, meclis üyesi, kimin kurultay delegesi olması meselesinden çıkmıştır. Mesele memleket, adalet, özgürlük, iş emek meselesidir. Önümüzdeki süreçte mücadeleyi bu kapsamda örgütlemek gerekir. Aklında milletvekilliği, belediye başkanlığı, meclis üyeliği olanlar bu süreçte yönetime talip olmasınlar. İl, ilçe başkanlıklarına talip olmasınlar. 2019’da önüme hangi siyasal ikbal konulursa konulsun bunların hepsine hayır diyeceğim. Ben bu kente hizmet etmek için aday oldum ve bu görevimi tamamlamadan da ayrılmayı düşünmüyorum.”

DESTEK İSTEYEREK PARTİLİLERLE KUCAKLAŞTI

Konuşmasının sonunda destek isteyen Tuncer, partililerle kucaklaştı. Tuncer slogan olarak ‘Demokrasi, özgürlük, barış ve adaleti bu topraklarda yeniden hakim kılacağız!’ ifadelerini kullanıyor. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_9037.jpg

Bu haber toplam 12511 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim