Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Yarıyıl tatili iyi değerlendirilmeli”
23 Ocak 2021 Cumartesi 16:30

“Yarıyıl tatili iyi değerlendirilmeli”

Yüz yüze eğitimin önemine dikkat çekerek 15 Şubat sonrasında yüz yüze eğitime başlayabilmek için yarıyıl tatilinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Bu süreçte eğitim çalışanlarımızın tam

 

Yüz yüze eğitimin önemine dikkat çekerek 15 Şubat sonrasında yüz yüze eğitime başlayabilmek için yarıyıl tatilinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Bu süreçte eğitim çalışanlarımızın tamamı mutlaka aşılanmalıdır. Öğretmenlerimizin öğrencilerimizle yüz yüze eğitime geçmelerinin sağlanması devletimizin öncelikli görevi olmalıdır” dedi.

 

Covid-19 (Koronavirüs) salgını nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine, ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendi. Böylece 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini değerlendirerek, yarı yıl tatilinin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Türk Eğitim-Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, uzaktan eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek yüz yüze eğitimin önemine vurgu yaptı. Öztürk, ikinci yarı yılda eğitim-öğretimin yüz yüze başlayabilmesi için öğretmenlerin tatilde aşılanması gerektiğini belirtti.

 

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Koronavirüs salgınında fedakârca görevlerinin başında olan, zor koşullara rağmen görevlerini canla, başla yürüten tüm eğitim çalışanlarına teşekkür eden Öztürk, salgın sürecinde hastalığa yenik düşerek, hayatını kaybeden eğitim çalışanlarını da rahmetle andı. Salgınla birlikte eğitim öğretimde yaşanan süreci özetleyen Öztürk, “Bilindiği gibi öğretmenlerimiz salgın nedeniyle okulların kapandığı 16 Mart tarihinden beri uzaktan eğitim vermekte. 21 Eylül tarihinden itibaren okullar seyreltilmiş ve kademeli olarak açılsa da, ara tatilin ardından 23 Kasım tarihinde yeniden eğitimin tüm kademelerinde uzaktan eğitime geçildi” hatırlatmasında bulundu.

 

“UZAKTAN EĞİTİM YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN ÇOK DAHA MEŞAKKATLİ”
Uzaktan eğitim vermeyi öğretmenlerin tercih etmediğine dikkat çeken Öztürk, “Uzaktan eğitim yüz yüze eğitimden çok daha meşakkatli, sıkıntılı bir yöntem. Üstelik öğretmenlerimiz eğitim fakültelerinde ne bunun eğitimini aldı ne de bugüne kadar uzaktan eğitim tecrübeleri oldu. Buna rağmen öğretmenlerimiz tamamen kendi kişisel imkân ve gayretleriyle çocuklarımızın öğrenme kayıplarını en az düzeye indirmek için büyük bir özveriyle görevlerini sürdürdüler. Öğretmenler teknolojik olarak yeterli donanıma sahip olmamalarına rağmen kendi bütçelerinden eksiklerini gidererek derslerini eksiksiz olarak yapmışlardır. Tüm bunlara rağmen maalesef bazı arazlı zihinler öğretmenler ile ilgili sağduyudan uzak açıklamalar yapmıştır. Oysa ki eğitim camiası olarak bu zihniyetin biraz da empati kurmasını ve saatlerce uzaktan eğitim de ders vermenin nasıl zor bir iş olduğunu görmelerini isterdik” diye konuştu.
 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN İŞ YÜKÜ ARTTI”

Öğretmenlerin asli görevlerinin yanı sıra, filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinde de görevlendirildiğine dikkat çeken Öztürk, “Bu durum öğretmenlerimizin zaten ağır olan iş yükünü artırmıştır. Hem saatlerce öğrencilere uzaktan ders verip hem de bu ekiplerde görev yapmak ciddi bir sorumluluktur. Türk Eğitim-Sen olarak bu görevlerin gönüllük esasına göre verilmesini talep etmiş ve öğretmenlerimizin derslerine olumsuz etki yapılabilecek uygulamalardan kaçınılmasını ısrarla talep etmiştik. Umuyoruz ki ikinci yarıyılda bu sorun çözülür ve öğretmenlerimiz asli görevleri olan eğitim - öğretim faaliyetlerine yoğunlaşır” açıklamasında bulundu.
 

UZAKTAN EĞİTİMİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ; “YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖNEMLİ”
Uzaktan eğitimde yaşanan sorunlara işaret ederek yüz yüze eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları ifade etti:

“Mevcut koşullarda en iyi metot tüm dünyada da uygulandığı gibi uzaktan eğitim. Uzaktan eğitimin en büyük sıkıntısı hiç şüphesiz önemli sayıda öğrencimizin uzaktan eğitime erişim sorunu yaşamasıdır. Şöyle ki; interneti çekmeyen, uzaktan eğitim araçlarına sahip olamayan, uzaktan eğitime katılamayan çocuklarımızın öğrenme kayıpları bu süreçte diğer öğrencilere kıyasla daha da artmıştır. Bu çocukların düzenli olarak canlı derslere girmesi, ödevlerini yapması, uzaktan eğitim sürecine aktif katılımı söz konusu olamamaktadır. Bu şartlarda hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin en büyük beklentisi ikinci yarı yılda eğitimin uzaktan değil, yüz yüze yapılmasıdır. Bu eğitimin geleceği açısından çok önemli. Aksi takdirde eşitsizliklerin derinleşmesi, yüz yüze eğitimin getirdiği dokunuşların olmaması, çocukların arkadaşları ile bir arada sosyalleşerek eğitim alamaması çok ciddi pedagojik sonuçlara neden olacaktır.”
 

“YARIYIL TATİLİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ, EĞİTİM ÇALIŞANLARININ TAMAMI AŞILANMALI”
“Türk Eğitim-Sen olarak açıklamalarımızda eğitim çalışanlarının aşılamada öncelikli meslek grupları arasına alınmasını talep etmiştik. Bu çağrılarımız üzerine Sağlık Bakanlığı öğretmenlerin aşılamada 2’nci aşamada 7’nci sırada öncelikli meslek mensupları arasında yer alınacağını bildirdi. Ancak zaman hem eğitimcilerimizin hem de öğrencilerin aleyhine işlemektedir” diyen Öztürk, “Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; eğer 15 Şubat sonrasında yüz yüze eğitime başlayabileceksek yarıyıl tatilinin iyi değerlendirilerek, mutlaka bu süreçte eğitim çalışanlarımızın tamamının aşılanmasıdır. Bu sürecin fazla uzamaması, öğretmenlerimizin öğrencilerimizle yüz yüze eğitime geçmelerinin sağlanması devletimizin öncelikli görevi olmalıdır. Okullarımızın açılması durumunda da hijyen, maske, mesafe kurallarına sıkı sıkıya riayet etme konusunda MEB’in titiz davranması, okulların eksikliklerini tamamlaması hayati öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.


İYİ TATİLLER DİLEDİ
Son olarak Türk Eğitim-Sen’in mağdurların, hakkı yenmiş çalışanların umut kapısı olduğunu kaydeden Öztürk, “Sendikacılığımızın kucaklayıcı ve samimi tavrı, ahlaki önceliği, vicdan ve adalet anlayışı, kuruluş felsefemizden bizlere mirastır. Tarihimizin tertemiz sayfalarına bakınız; doğruluk, cesaret, samimiyet, vefa, millilik, adalet ve devlete sadakat görürsünüz. Biz eğitim çalışanlarının ülkemiz için tartışılmaz değeri olduğunu biliyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz” dedi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim