Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım: “Acınız acım, sevinciniz sevincim”
27 Mart 2024 Çarşamba 16:57

Yıldırım: “Acınız acım, sevinciniz sevincim”

Her zaman köylünün sıkıntısını kendi sıkıntısı gibi bildiğini söyleyerek belediye başkanlığı döneminde katıldığı 2B eylemlerini hatırlatan CHP Aksu Belediye Başkan adayı İsa Yıldırım, mahalle buluşmasında vatandaşlara “Köylümüz üzüntülüyse bizde üzüntülü

Her zaman köylünün sıkıntısını kendi sıkıntısı gibi bildiğini söyleyerek belediye başkanlığı döneminde katıldığı 2B eylemlerini hatırlatan CHP Aksu Belediye Başkan adayı İsa Yıldırım, mahalle buluşmasında vatandaşlara “Köylümüz üzüntülüyse bizde üzüntülü olduk, onlar sevinçliyse bizde sevindik. Acınız acım, sevinciniz sevincim oldu” dedi. Son dönemde “İsa Yıldırım gelirse ev yıkacak” şeklinde bir söylenti yayıldığına dikkat çeken Yıldırım, vatandaşlara “Bugüne kadar olduğu gibi yine sizlerin, evinin yurdunun, domatesinin bekçisi olmaya devam edeceğim. Evlerinizi koruyacağım” diyerek söz verdi.

434203440-2624843567684418-313763659825389609-n.jpg

Geçtiğimiz günlerde annesinin vefatı nedeniyle seçim çalışmalarına bir süre ara veren Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Aksu Belediye Başkan adayı İsa Yıldırım, annesinin “İyi çalış, gayret et” vasiyetini yerine getirircesine halk buluşmalarına mahalle mahalle kaldığı yerden devam ediyor. Son olarak Kumköy ve Topallı Mahallelerinde vatandaşlarla buluşan Yıldırım, adeta gövde gösterisi yaptı. Mahalle buluşmalarında CHP’nin Antalya eski milletvekili Devrim Kök, eski il başkanı Ahmet Kumbul, İlçe Başkanı Hamza Erdem ve meclis üyesi adaylarının eşlik ettiği Yıldırım, tek tek vatandaşları dinlemeyi de ihmal etmiyor. 2009-2014 yılları arasındaki Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatan Yıldırım, hizmetleri artırarak çalışacaklarını, gençlere yeni iş sahaları açacaklarını kaydetti.

 

MUHTAR ADAYLARI TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Topallı Mahallesi’ndeki buluşmada mahalle muhtar adayları, pazar yerinin eksiklerinin giderilmesi, dükkanlar, parklar, çocuk oyun parkı, voleybol sahası, halı saha, lise yapılması, Kurşunlu Şelalesi’nin su kaynağı olan Gelin Düşen’in piknik alanına dönüştürülmesi, toplu ulaşım ve elektrik problemlerinin çözülmesi, köstebek yuvasına dönen yolların asfaltlanması ve mesire alanı isteklerini dile getirdi. Sorunları, halkın seçtiği muhtarlarla birlikte ortak istişareler yaparak çözeceklerini bildiren Yıldırım ise, muhtarlara çok değer verdiğinin altını çizdi. Aksu’nun güzel günlere doğru gitmesi, vatandaşına güler yüzle hizmet eden bir belediye için halk buluşmaları gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yıldırım, “Bu gaye için yollara düştük” dedi.

img-0867.jpg

“TOPALLI’YA GÖNÜL BAĞIM VAR”

Ata dostlarının bulunduğu Topallı Mahallesi’nin gönlünde ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyen Yıldırım, küçük yaşlardan beri mahalleye sık sık geldiğini belirtti. Bazı anılarını paylaşan Yıldırım, “Topallı her zaman benim için farklıdır. Baba yurdumdur. Baba dostlarımın olduğu köydür” diye konuştu. 2009-2014 yılları arasındaki Aksu Belediye Başkanlığı döneminde, Aksu sınırlarında olmamasına rağmen Topallı’dan gelen hiçbir talebe hayır demediğini hatırlatan Yıldırım, yaptığı 10 kilometrelik asfalt çalışmasının seçimi kaybetmesiyle yarım kaldığını söyledi. Seçimi kaybetmesine rağmen köydeki dostlarından gelen talepleri yine elinden geldiğince karşılamaya çalıştığını belirten Yıldırım, dünürcülüğe bile gittiğini ifade etti. Yıldırım, “Topallı’daki benim sevgi bağım, gönül bağım olduğu için belediye başkanlığıyla bağlanan bir bağ değildir. Çocukluğumda muhabbetle bağlandığım bağ, beni Topallı’dan hiç koparmadı” ifadelerini kullandı.

434222789-2624843694351072-5955790143939800271-n.jpg

“KÖYLÜMÜZÜN ÜZÜNTÜSÜYLE ÜZÜLDÜK, SEVİNCİYLE SEVİNDİK”

Her zaman köylünün sıkıntısını kendi sıkıntısı gibi bildiğini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Köylümüz üzüntülüyse bizde üzüntülü olduk, onlar sevinçliyse bizde sevindik. 2B eylemleri oldu. 2B arazim olmamasına rağmen köylülerimizin topraklarını başkaları almasın diye asfaltta köylülerimizle oturduk. Türkiye’de tek eylem yapan belediye başkanı olduğumu söyleyerek beni uyaranlar oldu. Bende onlara, ‘Benim köylümün toprakları gittikten sonra o makam koltuğunda oturmak bana haramdır’ dedim. Acınız acım, sevinciniz sevincim oldu. Çünkü ben, sizin yediğiniz yufka ile büyüdüm, oynadığınız çamur oyuncaklarla oynadım. Pamuk tarlalarında tırnaklarıma kozalak bata bata pamuk topladım, hallerde domates sırası bekledim. Kaderimiz aynı, yediğimiz ekmek, çökelek aynı. Farkımız yok birbirimizden.”

 

“AKSU’NUN CANINA CAN GELECEK”

Belediye Başkanlığı döneminde kilometrelerce asfalt döktüklerini, camiler, okullar, belediye binası, emniyet müdürlüğü binası yaptıklarını, Aksu’lu gençlere iş sahası açtıklarını hatırlatan Yıldırım, “Ben geldiğimde o belediye yine çalışacak. Halkımızın yüzü gülecek, dertler bitecek. İsa Yıldırım ile Aksu’nun canına can gelecek. Buradan bunun sözünü veriyorum” diye konuştu.

434344357-2624844444350997-5128030166469623589-n.jpg

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Mahalle buluşmalarında diğer siyasi partilerden isimlerin de aralarında bulunduğuna dikkat çeken Yıldırım, “İsa Yıldırım hareketi, bir Kuvayi Milli’ye hareketidir. Halka hizmet hareketidir. Bizim hareketimizin içerisinde vatansever AK Partililer, MHP’liler, İYİ Partililer var. Bizim hareketimiz vatanseverler hareketinin ordusudur. Bu ruh vatana, millete hizmet eden, çocukların geleceği için çalışan vatanseverlerin hareketidir. Vatan sevgisinden başka büyük bir sevgiyi yüreklerinde taşımayan, koca yürekli vatanseverlerin yoludur bu yol. Zenginlerin değil, köylülerin hizmetkarı olacağız. Çocuklarımız için çalışacağız” şeklinde konuştu.  

 

“ÇOCUKLARIMIZA İŞ SAHALARI AÇACAĞIZ”

Belediye Başkanı seçilmesi halinde önceliğinin sosyal belediyecilik olacağını bildiren Yıldırım, “İliklerimize kadar hissettiğimiz zamların zulmü altında ezilen vatandaşlarımıza yardım elini uzatan bir belediye olacağız. Çocuklarımıza iş sahaları açacağız. 25-30 yaşına gelen ama hala ailesinden harçlık beklemek zorunda kalan gençlerimizin boynu artık yere eğik olmayacak. Kendi parasını kazanacak ve başı dik gezecek” diyerek hayata geçirmek istedikleri bir çok proje olduğunu vurguladı.

434349283-2624844014351040-3226167730526351370-n.jpg

“O ESERLERİN ŞAHİTLİĞİNDE NİCELERİNİ YAPACAĞIZ”

“Ameller niyete bağlıdır” diyerek niyetlerinin halk için çalışmak olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Belediye başkanlığım döneminde yaptığımız eserler bizim çalışkanlığımızın ve dürüstlüğümüzün şahididir. O eserlerin şahitliğinde daha nice eserlerle sizlere hizmet eden onurlu bir belediye başkanı olmaktır amacımız” diyerek hayata geçirmek istedikleri bazı projelerden örnekler verdi.

 

“MALİYETİNE DÜĞÜN SALONU”

Belediyeye ait kapalı ve açık düğün salonları yapacaklarını bildiren Yıldırım, düğün salonu hizmetinin vatandaşa maliyetine sunulacağını ve buralarda Aksulu gençlerin çalışacağını söyledi.

 

“KREŞLER, YAŞLI BAKIM EVLERİ YAPACAĞIZ, HALKIMIZ DENİZE ÜCRETSİZ GİRECEK”

Sahildeki belediye plajlarını biran önce düzenleyeceklerini açıklayan Yıldırım, modern bir hale getirilerek halkın denize ücretsiz girişinin sağlanacağını söyledi. Kreşler, yaşlı bakım evleri açacaklarını, soğuk hava depoları, halk marketler yapacaklarını da bildiren Yıldırım, hem hizmet edeceklerini hem de buralarda Aksulu gençlerin çalışacağını belirtti.

 

TARIMDA İŞÇİ SORUNUNA ÇÖZÜM, ATIKLAR GÜBRE OLACAK

Tarımdaki işçi bulma sorununa da çözüm getireceklerini kaydeden Yıldırım, işçi ihtiyacı olan köylülerin bunu belediyeden isteyebileceklerini söyledi. Yıldırım, “Köylümüz belediyeye gelip, ihtiyacı kadar işçiyi alıp işçi sıkıntısını giderebilecek” şeklinde konuştu. Sera atıklarının da gübre haline getirilerek değerlendirileceğini bildiren Yıldırım, hem atıkların etrafta yayılmasını engelleyeceklerini hem de üreticiye ucuz gübre sağlayacaklarını söyledi.

img-0870.jpg

“TÜKETİCİYE, HAL FİYATINA SEBZE”

Belediyeye ait sera kurarak her türlü sebzeyi yetiştirip tüketiciye ucuz ürün sunmak istediklerini de dile getiren Yıldırım, kuracakları halk market ile kaliteli ürünleri vatandaşa ucuz olarak, hal fiyatına verme düşüncesinde olduklarını bildirdi.

 

“BAŞARMAK ZOR DEĞİL, DÜRÜST OL YETER”

Başarısının sırrının “Başarmak zor değil, dürüst ol yeter” sloganında yattığını belirten Yıldırım, “Başaracağız, çünkü dürüstüz” dedi. Yıldırım, “İyi niyet olursa herkes kazanır. 2009-2014 yılları arasında kısa zamanda çok işler başardık. 2024-2029 yılları arasında yine çok büyük başarılara imza atacağız. Az zamanda büyük hizmetlerin altında imzamız olacak” ifadelerini kullandı.

img-0887.jpg

“BUNLARA İTİBAR ETMEYİN”

Konuşmasının sonunda, son dönemde “İsa Yıldırım gelirse ev yıkacak” şeklinde bir söylenti yayıldığına dikkat çeken Yıldırım, şunları söyledi:

“Maalesef bunlara cevap vermek zorunda kalıyorum. Sosyal medya ve gazeteciler üzerinden böyle bir yaygara yapmamış, çamur siyaseti başlatmamış olsalardı, bu zamana kadar başarı dileyerek seçim çalışması yapmaktaydık. Kimsenin özeliyle, ayıbıyla uğraşmadık. Kimsenin ayıbını açalım da bir yerlere gelelim derdinde değiliz, olmayacağız. Birilerinin ayıbını açarak makama gelmektense, gider çiftçilik yaparım. Ya onurlu siyaset yapar onurlu başkan olurum veyahut gider onurlu çiftçiliğimi yaparım. Maalesef sizleri korkutarak ‘Gelirse ev yıkacak, şunu yapacak’ deyip oylarınızı kendinden tarafa geçirerek seçim kazanma metodu uygulamaya çalışıyorlar. Buna çamur siyaseti denir. Çamur siyaseti tercih etmelerinden dolayı bu cevabı vermek zorunda kalıyorum. Nasıl 2B döneminde sizlerle beraber bu toprakların mücadelesini yaptıysam, domates 50 kuruşa düştüğünde gecenin bir yarısı sizlerle beraber eylem yapıp, gıyabi cenaze namazı kıldırdıysam, yine sizlerin, evinin yurdunun, domatesinin bekçisi olmaya devam edeceğim. Dedim ya, ben sizden birisiyim. Benim ruhum, yaşantım, karakterim sizden. Ben öbürlerinden değilim. Ben zengin olmak, köşeyi dönmek için gelmedim. Sizin dualarınızı almak, gönüllerinizde yer edinmek için bu yollara çıktım. Bu söylentileri çıkaranlara itibar etmeyin.”

img-0891.jpg

“EVLERİNİZİ KORUYACAĞIM”

Şimdiye kadar Aksu’da vatandaşların evi üzerinden bir siyaset yapılmadığının altını çizen Yıldırım, “Şimdiye kadar birçok adayla seçimler yaptık. Bir gün birisi çıkıp ‘Sen yıkacaksın, ben yıkmayacağım’ kavgası yaşadılar mı? Hiçbir aday bir gün olsun milletin evini gündeme getirdi mi? Getirmedi. Ne hikmetse bu zengin çocuk, illaki belediye başkanı olacak ya, milletin evini dahi gündeme getirmekten, milletin rızkını ve evini tehlikeye atmaktan çekinmiyor. O zengin çocuk, milletin evi üzerinden siyaset yapmaya çalışsa da bu köylü çocuğu ne olursa olsun, canı pahasına da olsa sizin evlerinizi koruyacaktır. Buradan bunun sözünü veriyorum” şeklinde konuştu.     

 

“YILDIRIM, GÜZEL BİR ÖRNEK”

Pazar günü akşam Türkiye’nin bahar bahçesine döneceğine inandığını belirten CHP Antalya eski milletvekili Devrim Kök ise, “Aksu özel bir bölge. Bir tarafta alın teriyle üreten insanlar, diğer tarafta sahil bölgesinde turizm alanı var. Burada seracılığı bilen, çiftçinin alın terinde yanında olacak olan, bunun yanında da planlı, düzenli bir şekilde turizmi geliştirecek, altyapı hazırlığı yapacak kabiliyetli bir İsa Yıldırım var. Yıldırım, 2009’da belediye başkanı olmadan önce çiftçiydi ve seradan çıkarak belediye başkanlığı yaptı. Sonra yine serasına geri döndü. Bu çok güzel bir örnek. Böyle bir örneği Türkiye’de başka bulamazsınız. Belediye başkanlığı yapan birisi tekrar seraya giriyorsa, elleri nasırlanıyorsa bu çok namuslu olduğunu gösterir. Biz bu namuslu adamı Pazar günü el birliğiyle belediye koltuğuna hep birlikte oturtacağız” dedi.

 

KUMBUL DESTEK İSTEDİ

 Kalabalığı gördükçe kendilerinin de coştuğunu söyleyen CHP Antalya eski İl Başkanı Ahmet Kumbul ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kırsal alanlarda yaptığı yatırım ve destekleri hatırlatarak, Böcek ve Aksu’nun mimarı dediği Yıldırım’a destek istedi.

 

“HEM AKSU’DA HEM DE BÜYÜKŞEHİR’DE ZAFERE ULAŞACAĞIZ”

Seçime az bir süre kaldığına işaret ederek kalabalığın sel gibi olduğunu söyleyen CHP Aksu İlçe Başkanı Hamza Erdem ise, hem Aksu’da hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde zafere ulaşacaklarını dile getirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim