Bugün 09 Şubat 2026 Pazartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    7019.27
    %1.1
  • Dolar
    43.5942
    %-0.02
  • Euro
    51.7677
    %0.35
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
100. YIL BULVARI’NDA ASFALT ÇALIŞMASININ İKİNCİ ETABI DA TAMAMLANDI
09 Şubat 2026 Pazartesi 12:03

100. YIL BULVARI’NDA ASFALT ÇALIŞMASININ İKİNCİ ETABI DA TAMAMLANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiğinde büyük öneme sahip 100. Yıl Bulvarı üzerinde iyileştirme çalışmasında sona geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiğinde büyük öneme sahip 100. Yıl Bulvarı üzerinde iyileştirme çalışmasında sona geldi. Alt yapı kurumlarının çalışmaları sonucu deforme olan 100. Yıl Bulvarı üzerindeki çalışmanın ikinci etabında 100. Yıl Bulvarı'nın (Konyaaltı istikametinden şehir merkezi gidiş yönü) Falez Kavşağı (Tarık Akıltopu Caddesi) ile Hızır Reis Caddesi arasında kalan bölüm asfaltlandı. Pazar günü 07.00'de trafiğe kapatılan yol, bu sabah trafiğe açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının ardından bozulan ve zamanla deforme olan 100. Yıl Bulvarı'nda yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Uzun yıllardır asfaltı yenilenmeyen bulvarda etaplar halinde yürütülen çalışmaların sonuna yaklaşılırken, ikinci etap kapsamında Konyaaltı istikametinden şehir merkezi yönüne uzanan kesimde sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından pazar günü saat 07.00'de trafiğe kapatılan güzergâhta, eski ve yıpranmış asfalt söküldü. Yoğun bir çalışma temposuyla yürütülen çalışmalarda yaklaşık bin 500 ton sıcak asfalt serimi yapılarak yol daha konforlu ve güvenli hale getirildi.

100. Yıl Bulvarına bin 500 ton sıcak asfalt

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serdar Oruç Gün, Antalya'nın en önemli ulaşım akslarından biri olan 100. Yıl Bulvarı'ndaki yenileme çalışmalarının ikinci etabının büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Birinci ve ikinci etap arasındaki çalışmalara olumsuz hava şartları nedeniyle öngörülenden daha uzun süre ara vermek zorunda kaldıklarını belirten Fen İşleri Daire Başkanı Gün, "Çalışmalarımızı vatandaşlarımızın konforunu en az etkileyecek şekilde pazar günleri gerçekleştiriyoruz. Sahada eski asfaltın sökümü ve yeni asfaltın serimi için 90 personel ve 50 iş makinesiyle çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. Yaklaşık 1500 ton asfalt ile kaplandı" dedi.

100. Yıl Bulvarı'nın çalışmalar nedeniyle kapatılan bölümü asfalt seriminin ardından bu sabah yeniden trafiğe açıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 70 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim