

ÇİLEK BAHÇESİ SELLE BİRLİKTE SU ALTINDA KALDI
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde etkili olan yağışla birlikte yollar göle dönerken çilek bahçelerinin sular altında kaldığı anlar kameraya yansıdı. Sel suların çekilmesinin ardından dere kenarına yakın çilek bahçeleri zarar gördü.
Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Yayladağı ilçesinde geçtiğimiz hafta sonunda yağışla birlikte sel etkili olurken yollar adeta göle döndü. Şiddetli yağışla birlikte yolların göle döndüğü, evleri ve bahçeleri su bastığı anlar ile vatandaşların selden kaçma anları kameraya yansıdı. Giderlerin açılmasıyla kent merkezindeki sular çekildi ve geriye selden zarar gören alanlar kaldı. Suların çekilmesinin ardından dere kenarlarına yakın çilek bahçeleri büyük oranda zarar gördü. İlkbaharla birlikte hasada hazırlanan çiftçiler, maddi kayba uğradıklarını söylediler.
"Yağmur dindikten sonra sular çekildiğinden asıl manzarayla karşılaştık"
Hasat yapma planı yaptığı 7 dönümlük çilek bahçesinin selle birlikte zarar gördüğünü ifade eden çiftçi Malik Kahya, "Burası bizim Yayladağı'ndaki 7 dönümlük tarlamız. Kış aylarında ekmeye başladık ve Nisan ayında verim alıp hasat yapacaktık ama fırtına ve selle birlikte mahvetti. İleride çöplük alanı var. Selle birlikte çöpler de dereye aktı. Tarlanın bir dönümlük yerinde ciddi bir hasar var. Hasar olarak yaklaşık 100 ila 200 bin TL zarar var. Buraya emek verdik. Meyvede olan zarar önemli değil telafi ederiz ama deredeki çöpler sorun teşkil ediyor. Çöpler doğaya büyük zarar vermiş. Ektiğimiz tarla 7 dönümün 1,5 dönümünde ciddi hasar mevcut. Oradan meyve toplayıp toplayamayacağımız belli değil. Biz evdeydik ve yağmur yağmaya başladı. Yağmurdan dolayı dışarıya çıkacak durumumuz yoktu. Yağmur dindikten sonra gelip baktığımızda dışarıda sanki kıyamet kopuyordu. Sular çekildiğinden sonra asıl manzarayla karşılaştık" dedi.
"Önceden görülmemiş bir sele kapıldık ve çileklerimiz selde mahsur kaldı"
Dere kenarlarındaki çilek tarlalarının zarar gördüğünü ifade eden çiftçi Hüseyin Yücedağ, "Bu yaşıma kadar ilk defa böyle bir felaketle karşılaştım. Yayladağı için asrın felaketi diyebiliriz. Önceden görülmemiş bir sele kapıldık. Çileklerimiz selde mahsur kaldı. Bayağı bir malzemelerimiz gitti. Dere kenarındaki çilek tarlalarının 3'te 1'i kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 1 ay bazı bakımları yaptıktan sonra hasada başlayacaktık böyle bir sel felaketi olunca zarar gördü. Sel zamanında ben evdeydim. Yağmur da kuvvetlenince gidip baktığımda 10 ila 15 dakika içinde sel felaketini yaşadık" ifadelerini kullandı.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- HATAY’DA SU DOLU TEMELİN İÇİNDEKİ TOPLARINI ALMAK İSTERKEN DÜŞEN 2 KARDEŞ ÇOCUK ÖLDÜ
- ASİ NEHRİ’NE DÜŞEREK KAYBOLAN GENCİN 9 GÜN SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU
- YANGINA UYKUDA YAKALANAN YAŞLI KADIN HASTANEYE KALDIRILDI
- AOSB BAŞKANI SÜTCÜ,"SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK, SANAYİCİLERİMİZ VE ADANA’MIZ KAZANDI"
- EHLİYETSİZ MOTOSİKLETLİNİN SOSYAL MEDYA ŞOVU 77 BİN TL’YE PATLADI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































