Bugün 27 Ocak 2026 Salı
  • Antalya7 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    7052.52
    %0.28
  • Dolar
    43.3982
    %0.12
  • Euro
    51.967
    %0.77
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAYA: "DERELER ISLAH EDİLMELİ, KREDİ BORÇLARI ERTELENMELİDİR"
27 Ocak 2026 Salı 16:46

KAYA: "DERELER ISLAH EDİLMELİ, KREDİ BORÇLARI ERTELENMELİDİR"

İYİ Parti İl Başkanı Ali Adnan Kaya ve beraberindeki heyet sel ve hortumdan zarar gören Kumluca’da incelemelerde bulundu

‘’Tarımın başkenti Antalya’ya devlet destek sağlamazsa üretim bitme noktasına gelmiştir’’

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, İl Başkan Yardımcıları Maruf Sakin, Yusuf Esen, Mehmet İlya ve Kumluca İlçe Başkanı Hüseyin Oktay’dan oluşan İYİ Parti heyeti sel ve hortum felaketinden büyük zarar gören Kumluca’da incelemelerde bulundu.

Son günlerde aşırı yağışlar ve şiddetli fırtınayla oluşan hortumdan ciddi anlamda etkilenen Kumluca’da derelerin taşması sonucu birçok sera kullanılamaz hale geldi. Üreticilerin yaşadığı felaketi yerinde görmek ve sorunlarını dinlemek üzere ilçeye giden İYİ Parti İl Başkanı Ali Adnan Kaya ve beraberindekiler Kum Mahallesi başta olmak üzere sera bölgelerinde incelemelerde bulunarak sorunları dinlediler.

whatsapp-image-2026-01-27-at-16-45-44.jpeg

Kum Mahalle Muhtarı Recep Peynirci ve Kumluca Üreticiler Birliği Kurucu Heyet Temsilcisi Hasan Yalçın’la görüşen İYİ Parti İl Başkanı Ali Adnan Kaya, meydana gelen zararın çok büyük olduğunu çiftçilerimizin kendi imkânlarıyla bu felaketin altından kalkamayacağını belirterek devletin çok acil önlemler alması gerektiğini söyledi.

Ali Adnan Kaya yaşanan sel ve hortum felaketi sonrasında tarımın başkenti olarak nitelendirilen Antalya’da tarımsal üretimin bitme noktasına geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

‘’Öncelikle Sayın Valimize şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Günlerdir, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm ilçelerimizdeki felaketi yerinde incelemişlerdir. Tabi ki Valimizin bu çalışması devletin vatandaşının yanında olduğunu göstermesi, acısını paylaşması açısından takdire şayandır ancak devletin tüm kurumlarının, ilgili bakanlıkların gerekli tedbirleri alma ve mağdur olan çiftçilerimize acil destek sağlamaları büyük önem arz etmektedir. Şayet, devlet yeterli desteği sağlamazsa Antalya çiftçisi bu büyük felaketin altından kendi çabasıyla çıkamayacaktır. Bu durumda, tarımın başkenti olarak nitelendirilen Antalya’da tarımsal üretim ciddi anlamda kayıplar yaşayacaktır.’’

DERELER ISLAH EDİLMELİ, KREDİ BORÇLARI ERTELENMELİDİR

İYİ Parti heyeti olarak yaşanan felaketle ilgili hazırlayacakları raporu İYİ Parti Genel Merkezi’ne ileteceklerini ve Antalya çiftçisinin sorunlarının çözümü noktasında takipçisi olacaklarını ifade eden İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya devlet tarafından alınması gereken acil tedbirleri de şu başlıklarda oluşturduklarını sözlerine ekledi.

 

  • Kumluca, Demre, Kaş başta olmak üzere Antalya'da yaşanan sel felaketinden etkilenen çiftçilerimize, TARSİM tarafından sigortalı olsun olmasın, devlet desteği sağlanmalıdır.
  • Sel felaketinden etkilenen bölgelerde, çiftçilerimizin tarımsal kredi borçları en az 1 yıl faizsiz olarak ertelenmelidir. 
  • SGK borcu olan çiftçilerimize Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından sağlanan sübvansiyonlu kredi desteklerinin kesilmesi hakkındaki kararın iptal edilmesi gerekmektedir. Sağlık sigortasını bile yatıramayan çiftçilerimizden, tarımsal üretime devam etmesini bekleyemezsiniz.
  • Bölgemizde neredeyse her sene yaşanan felaketlerin ana sebebi altyapı sorunlarıdır. Derelerimiz başta olmak üzere ıslah çalışmaları acilen hızlandırılmalıdır. Bu konuda DSİ tarafından ıslah çalışmalarına ilişkin plan acilen uygulanmaya alınmalıdır
  • Elektrik enerjisi başta olmak üzere tarımsal üretim için önem arz eden enerji kaynakları alt yapısının modernize edilmesi ve özellikle don yaşanan günlerde hayati önem taşıyan elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerekli tedbirlerin alınması elzemdir.
  • Girdi maliyetlerinin altında inim inim inleyen Antalyalı üreticilerimize, devlet gerekli desteği sağlamaz ve sorunların çözümü için projeler geliştirmezse tarımsal üretim Antalya’da bitme noktasına gelecektir.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu haber toplam 183 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim