Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.149
    %-0.42
  • Dolar
    32.3702
    %-0.61
  • Euro
    34.6846
    %-0.82
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kepez Katlı Kavşağı yılbaşına açılacak”
20 Ekim 2017 Cuma 08:00

“Kepez Katlı Kavşağı yılbaşına açılacak”

Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine yapılan bilgilendirmeyi aktaran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılması sabırsızlıkla beklenen belediye hizmet binası önündeki Kepez Katlı Kavşağı’nın yılbaşına açılacağının söylendiğini bildirdi.

Antalya İş Kadınları Derneği’nin (ANTİKAD) 2017 faaliyet yılı 6’ncı olağan toplantısı Akra Otel’de dün sabah gerçekleştirildi. Antalya’daki iş kadınlarının konuşmacı konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. ‘Kepez Belediyesi sosyal projeleri, şehircilik, şehrin sorunları ve çözümleri’ konulu bir sunum gerçekleştiren Tütüncü, başkanlığa seçildiği 2009 yılından bugüne kadar yaptıklarını anlattı. Sohbet havasında gerçekleştirilen toplantıda, doğum günleri geçen dernek üyeleri ve Tütüncü için pasta kesildi. Tütüncü, iş kadınlarına 8 yılda yaptıkları çalışmaları içeren albüm şeklinde bir kitap hediye etti.

sam_8247.jpg

“SORUNLARIN YOĞUNLUĞU BAKIMINDAN EN BÜYÜK İLÇEYİZ”

Antalya’nın 5 merkez ilçesi içerisinde nüfus, dinamizm, potansiyel, gelecekte edinilecek rol olarak ve sorunların yoğunluğu bakımından en büyük ilçe olduklarını kaydeden Tütüncü, resmi olarak 520 binin üzerinde bir nüfusa sahip olsalar da nüfus kayıtları diğer ilçelerde olanlar ve 25 bin civarındaki Suriyeli’yle birlikte ilçedeki nüfusun 600 bin seviyesinde olduğunu bildirdi.    

“HER KALABALIK KENT DEMEK DEĞİLDİR”

Nüfus bakımından büyük bir ilçe olmanın önemli olsa da nüfus çeşitliliğinin taleplerini yerine getirebilecek şehircilik politikalarını geliştirmenin de çok önemli olduğunu vurgulayan Tütüncü, şunları söyledi:

“Biz bunu yapabilirsek mutlu insanlardan örülü, eğer yapamazsak mutsuz insanlardan örülü bir şehir meydana getiririz. O bakımdan her konuda insanımızın beklentilerine cevap verecek birçok çalışmayı bugüne kadar sürdürdük. Şehirde yaşayan insanların kendisini mutlu hissetmeleri çok önemlidir. Gönül huzuru, iç tatmini çok önemli. Bu psikolojik olarak şehre ait olmayı beraberinde getirir. İnsanlar psikolojik olarak kendilerini şehre ait hissediyorlarsa orada şehir kültürünün gelişmeye başladığını görürüz. Bunu yapamazsak birbirlerinin gönül dünyalarını anlamak istemeyen, birbirleriyle iletişim yada ilişki kurmak istemeyen insanlarla dolu kalabalıklar meydana getirmiş oluruz. Her kalabalık kent demek değildir.”

“2009 KEPEZ’İ İLE BUGÜNKÜ KEPEZ ARASINDA MUKAYESE EDİLEMEYECEK FARK VAR”

Kentte yaşayanlarla kent arasında kuvvetli bir bağ kurabilmek için gayret ettiklerini belirterek 2009 yılında başkanlığa seçildiğini hatırlatan Tütüncü, 2009 yılındaki Kepez ile bugünkü Kepez arasında mukayese edilemeyecek kadar ciddi bir fark olduğunu söyledi.

“7 BİN 500 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR”

Kepez nüfusunun 100 bine yakınının genç olduğuna dikkat çeken Tütüncü, yaptıkları çalışmalarla ilçeyi gençlik merkezi haline getirdiklerini söyledi. Amatör sporlarda 7 bin 500 lisanslı sporcu bulunduğunu bildiren Tütüncü, bunun gençlerin dikkatinin spora yoğunlaşması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN İLK AKILLI HASTANESİ KEPEZ’DE”

Türkiye’nin ilk akıllı hastanesinin ilçede bulunduğuna işaret eden Tütüncü, ağız ve diş sağlığı merkezinin yapıldığını hatırlattı. 1500 yataklı şehir hastanesinin de ilçeye yapılacağını belirten Tütüncü, ilçede özel sektörün de sağlık alanında yaptığı çalışmaların olduğunu açıkladı.

“8 YILDA 80’DEN FAZLA OKUL YAPILDI”

İlçede 8 yılda 80’den fazla okul yapıldığını kaydeden Tütüncü, 25 civarında da inşaatı devam eden okul olduğunu bildirdi. Bunun inanılmaz bir rakam olduğunu dile getiren Tütüncü, devletin yaptığı okullarda mülkiyet sorunlarını çözmek için belediye olarak çok çaba sarf ettiklerine dikkat çekti.

“50’DEN FAZLA KÜLTÜR SANAT SALONUMUZ VAR”

Kültür sanatın çok önemli olduğunu ifade eden Tütüncü, “Kepez’de muazzam bir kültürel gelişme oldu. Göreve geldiğimde 1 tane bile kültür salonu yoktu. Bugün Kepez’de aynı anda toplantı yapılabilecek büyüklü küçüklü 50’den fazla salon var. Aynı anda 46 bin kişinin kültürel ve sanatsal etkinliğe katılabileceği ortam bulunuyor. Bunlara meydanları da eklediğimizde 100 binden fazla insanın aynı anda kültür sanat etkinliği gerçekleştirebileceği bir kapasiteye ulaştık. Aylık 120 civarında kültür sanat etkinliği oluyor. Bizden hariç 4 merkez ilçenin toplamından daha fazla kültür sanat etkinliği yapılmaktadır. Yıllık ortalamada bunların 80 civarındakini belediye olarak biz yapmaktayız. Geri kalanını da sivil toplumla birlikte sürdürüyoruz. Sivil toplumun hepsine bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“2009’A ORANLA BÜYÜME 3 KAT”

Belediyenin mali durumunu çok güçlendirdiklerini vurgulayan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye meclisimiz tarafından onaylanan 2018 bütçemiz 237 milyon lira olarak öngörüldü. Bunun yüzde 41’i yatırımlara ayrıldı. 2017 bütçemizden 30 milyon lira fazlayla yeni yıla giriyoruz. Hedeflerini gerçekleştirmiş bir belediye olarak yeni yıla kasada 30 milyon lira parayla giriyoruz. Ben göreve geldiğimde 28 milyon lira borcumuz vardı. Belediye borcunu ödeyemiyordu. O kadar itibarsız durumdaydık. 2009 yılına oranla bütçemizin büyüme oranı reelde yüzde 152’dir. Bu göreve geldiğimiz güne mukayeseyle 3 kat büyüme demektir. 2016 yılı bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 107’dir. İnşallah bu rakam biraz daha artacak.”

“DİĞER BELEDİYELERDEN 1 LİRA FAZLA PARA GELMİYOR”

İktidar partisinin belediyesi olarak diğer muhalefet partisi belediyelerinden fazla para almadıklarını kaydederek kaynakları doğru ve akıllı kullandıklarını vurgulayan Tütüncü, “İktidar partisinin bir belediyesi olarak diğer herhangi bir muhalefet partisi belediyesinden 1 lira fazla para bize gelmiyor” diye konuştu.

sam_8259.jpg

“DOKUMA’NIN HALKTAN KAÇIRILMASI SÖZ KONUSUYDU”

Dokuma konusuna da değinen Tütüncü, şunları dile getirdi:

“Dokuma, Antalya’nın kanayan bir yarasıydı. Milyonlarla ifade edilemeyecek maddi değerdeki bir arazinin bizden önceki idare tarafından halktan kaçırılması, koparılması ve farklı şaibelerin dillendirilmesi söz konusuydu. Orayı hukuki mücadelenin neticesinde halka kazandırdık. Ön tarafındaki 238 bin metrekarelik park alanını açtık. Arka tarafta 250 bin metrekarelik bir ticari alan var. İmar haklarıyla hesap ettiğimiz zaman yaklaşık 400 bin metrekarelik bir ticari alan çıkıyor. Özdilek gibi yaklaşık 4 tane alışveriş merkezinin yapılabileceği değerli bir yer. Oraya tabii ki kocaman bir beton yığını yapmayacağız. Ne yapacağımıza Antalyalılarla birlikte karar vereceğiz. Benim kalbimden geçen, beton yoğunluğunun olmadığı, turistlerin gelebileceği, eğlenceye yönelik gibi bir park yapmak.”

“DOKUMA’YI HER TARAFINDAN BAĞLADIK”

Dokuma alanını koruma altına aldıklarını kaydeden Tütüncü, “Dokuma’yı günün birinde farklı bir anlayış ezip, bozmasın diye her tarafından bağladık. Oradaki binaların hiçbirisi tescilli binalar değildi. O binaların tamamını tescilledik. Koruma imar planları yaptık. Koruma imar planları ‘Siz burada yeşil alan dışında hiçbir şey yapamazsınız, var olanları yıkamazsınız, olmayanları yapamazsınız’ demektir. Böyle bir durumda farklı düşünen bir idareci gelse hukuken hiçbir şey yapamaz” dedi.

OYUNCAK MÜZESİ DAVETİ

Dokuma Park’taki oyuncak müzesine dikkat çeken Tütüncü, “Oyuncak müzesini 15 günde 90 bin ziyaretçi gezdi. En yeni oyuncağımız 25, en eski oyuncağımız 180 yaşında. 7 bin 500 yıl evvel bir çocuğa verilen oyuncak araba da müzemizde” diyerek iş kadınlarını müzeyi gezmeye davet etti.

“YILBAŞINA AÇILACAK”

Belediye hizmet binası önündeki yolun ne zaman açılacağının sorulması üzerine Kepez Katlı Kavşak çalışmasının Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olduğunu hatırlatan Tütüncü, “Bir süre aksama oldu. Büyükşehir Belediyesi’nden verilen son tarih yılbaşına açılacağı yönünde. Bizde dört gözle açılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Söz konusu çalışma kapsamında geçtiğimiz günlerde Sakarya Kavşağı ulaşıma açılmış, Sakarya Bulvarı ve Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üst yollarında araçla ulaşım başlamıştı. Şuanda Otogar - Hal istikameti çift taraflı olarak kullanılabiliyor. Çalışmalar ise, Yeşilırmak ve Kızılırmak Caddelerinin birleştiği Gazi Bulvarı üzerindeki köprü civarında sürdürülüyor.

TUNA, DERNEK FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Tütüncü’ye katılımları için teşekkür eden ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Leman Sedef Tuna ise, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 9504 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim