Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.149
    %-0.42
  • Dolar
    32.3702
    %-0.61
  • Euro
    34.6846
    %-0.82
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kırıt’ın katiline indirim yapılmasın!”
28 Mayıs 2018 Pazartesi 00:19

“Kırıt’ın katiline indirim yapılmasın!”

Kadın ve Demokrasi Derneği Antalya Şubesi, bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Sezgi Kırıt davası ile ilgili Antalya Adliyesi’nde basın açıklamasında bulundu.

ACILI AİLENİN ATEŞİNİ ADALET SÖNDÜRÜR

Kırıt’ın katiline verilen müebbet hapis cezasının temyiz duruşmasından sonra,  KADEM adına açıklama yapan Gaye Şentürk, acılı ailelerin içindeki ateşin ancak adaletin söndürebileceğini söyledi. 


CEZADA İNDİRİM YAPILMASIN

“KADEM bir yıl önce, sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı biri tarafından kaçırılarak, uyuşturucu verilen, tecavüze uğrayan, dövülen ve öldürülen 16 yaşındaki Sezgi Kırıt’ın cinayet davasının müdahili olarak ailesinin yanında yer almış ve adalet arayışında yanında olmuştu. Davada iki katile müebbet hapis cezası verildi ancak sanıkların itirazı ile dosyada istinaf temyiz süreci başladı. İstinaf Mahkemesi’de dosyada yargılamaya devam etti.  Yüreklerine ve gözlerine acı oturmuş ailelerin yangınını hiçbir şey söndüremez. Ancak adalet, bu yangına su serper! Bu nedenle bizler Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) olarak, katillerin hak ettikleri en ağır cezayı almasını istiyoruz” diyen KADEM Üyesi Gaye Şentürk,  Sezgi Kırıt’ın katiline hiçbir indirim yapılamamasını istedi. 

“SÖZ VERİYORUZ”

KADEM olarak kadın cinayetlerinin son bulması ve suçluların cezalandırılması için çalışacaklarının altını çizen Şentürk, basın açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Kamuoyunun beklentisinin de hiçbir zanlıya indirim uygulanmadan, suçlulara ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesi olduğunu biliyoruz. KADEM olarak kurulduğumuz günden bu yana olduğu gibi; kadın cinayetlerinin artık son bulması, başka canların yanmaması için suçluları caydıracak daha da ağır yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması için çalışacağımızı ve kanun koyuculara bunlarla ilgili öneriler sunmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Sezgi’ye ve şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlara bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ailelerinin ve yakınlarının haklı mücadelelerinde yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz” (Haber: Eyüp KOÇAK)
 

 

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim