Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MomTalks bu kez Antalyalı ebeveyn ve eğitimcilerle buluştu
13 Mart 2024 Çarşamba 12:52

MomTalks bu kez Antalyalı ebeveyn ve eğitimcilerle buluştu

Tüm gün süren ve alanının sevilen isimlerini bir araya getiren etkinliğe yediden yetmişe, çocuklarla ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyenler katıldı.

 8 yıldır yerli yabancı sayısız uzmanı, binlerce ebeveyn ve eğitimci ile buluşturan, Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu olan “MomTalks”, 9 Mart Cumartesi günü Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Antalyalılarla buluştu. 

Sağlıklı, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmenin ebeveyn eğitiminden geçtiğine inanan ve “Gelecek Aileden Başlar” diyen Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu MomTalks, bu yıl da dopdolu bir içerikle ilk kez Antalya’ya geldi. Ebeveynleri ve eğitimcileri bilinçlendirmeye ve güçlendirmeye odaklanan etkinlik, 9 Mart Cumartesi günü Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 
 
Ebeveynler, ebeveyn adayları ve eğitimciler buluştu
 
Eğitimci Dr. Bahar Eriş ve Aile Çocuk Yazarı Zeynep İşman ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte hemen her yaş grubundan çocuğu olan ebeveynler, ebeveyn adayları ve eğitimciler için zengin içerikler sunuldu. Çocuk Kitapları Yazarı Defne Ongun Müminoğlu ve Eğitimci/Yazar Banu Tozluyurt, ilk oturumda, Türkiye’nin her yerini köşe bucak dolaştıkları “Birlikte Geleceğiz” projesini anlattı. Salonu dolduran yüzlerce Antalyalı’nın gözlerini dolduran ve ilham veren projeye katkı sunmak isteyenler, konuşmacılarla buluştu. 
 
Günümüzün en kritik konularından Dijital Çağda Ebeveyn Olmak başlıklı konuşmasıyla Doç. Dr. Yavuz Samur, ebeveynlerin çaresiz kaldığı teknoloji kullanımı ve sınırlar konularında, esprili anlatımı ile çözüm önerileri sundu. Eğitim girişimcisi ve matematikçi Burcu Haboğlu Baba ise Matematiksel Düşünme Becerileri başlıklı konuşmasında, matematiğin yaşam becerileriyle ilişkisine dair çarpıcı bilgiler paylaştı. 
 
Öğle arasından sonra gerçekleşen üçüncü oturumda Geleceğe Dokunan Anneler ev sahipliğinde Prof. Dr. İsmihan Çetin Artan, toplumda çok yaygın olan ancak fark edilmeyen çocuklukta duygusal ihmal konusunu anlattı. Artan aynı zamanda toplumsal cinsiyet rollerini erken yaşta kazandırmanın ve aile kültürünün önemine dikkat çeken Evde Eşitlik Var projesinden bahsetti. Uzman Klinik Psikolog Selen Sarıoğlu Aktürk ise Çocuklukta Cinsel Gelişim ve Mahremiyet Eğitimi başlıklı sunumuyla anne babaların konuşmakta en çok zorlandığı cinsellik konusunda ve zorlayıcı sorulara nasıl cevaplar verilmesiyle ilgili ebeveynlerin zihnini açtı. 
 
Günün son oturumunda Eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat, “Yetenek Nasıl Gelişir” başlıklı konuşmasıyla yetenek ve başarı konusunda son gelişmeleri ele aldı. 
 
Tüm oturumların sonunda soru cevap bölümleri yapıldı. Antalyalıların yoğun ilgisinin olduğu etkinlikte katılan yazarlarla, kitap imzaları yapıldı. Nefes Terapisti Elif Şandan Doygun, oturum aralarında nefes egzersizleri ve kahkaha yogası ile katılımcıları hem rahatlattı hem güldürdü.
 
“MomTalks bilgi küratörlüğü hizmetiyle ayrışıyor”
 
MomTalks’un fikir annesi Dr. Bahar Eriş, “Bilgiye erişimin çok kolay hale geldiği bu çağda, bilgi kirliliği de ciddi bir sorun. Ebeveynlerin kafası çok karışık. Özellikle çocuk yetiştirme gibi hassas bir alanda, doğru kişilerden kaliteli bilgiye ulaşabilmek büyük önem taşıyor. MomTalks 8 yıldır alanın en değerli uzmanlarını ebeveynler ve eğitimcilerle buluşturarak kaliteli içerik küratörlüğü hizmeti sunuyor. Geleceğin aileden başladığını düşünürsek, anne baba eğitiminin bir memleket meselesi olduğunu görebiliriz. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz ve etkinliğimizi her yıl daha çok sayıda aileye ve eğitimciye ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
“Mutlu çocuklar mutlu aile ortamında yeşerir”
 
MomTalks’un ortağı, Aile ve Çocuk Yazarı Zeynep İşman ise aile eğitiminin her geçen zaman daha da kritik hale geldiğini söyleyerek, “Mutlu, ahlaklı, değerleri olan bireyler yetiştirmek, sağlıklı bir toplum için olmazsa olmaz. Aile bir çocuğun ilkokuludur ve pek çok değer ailede yeşerir. Bu inançla, Momtalks bugüne kadar binlerce ebeveyn ve eğitimciye dokundu. Etkinliklerimizi hibrit yaparak yurt içi ve yurt dışından aileler ile de buluştuk. İstanbul ve Ankara’nın ardından Antalyalı aileler ile buluşacağımız için de çok mutlu ve heyecanlıyız. Momtalks artık bir aile ve ülkemizin her yanına bu güzel platformu taşıyacağız.” dedi.
 
Gün boyu Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin fuaye alanında markaların standları katılımcılarla buluştu. Ürün tanıtımları ve çeşitli atölyeler gerçekleştirildi.
 
Detaylı bilgi için www.momtalks.com.tr 
 
Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim