Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.553
    %-0.23
  • Dolar
    32.3413
    %-0.04
  • Euro
    34.8304
    %0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İletişim ve tasarım festivalinde yöresel lezzetler tanıtıldı
23 Nisan 2024 Salı 12:45

İletişim ve tasarım festivalinde yöresel lezzetler tanıtıldı

Alanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İletişim ve Tasarım Festivali’nde öğrenciler Alanya mutfağında özel bir yeri olan S pasta yapımı ile ilgili bir çalışmaya katıldı.

Alanya Kaleiçi bölgesinde bulunan Alanya Belediyesi’ne ait Alanya Mutfak Mirası Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler bölgenin tarihi ve mutfak kültürü ile ilgili bilgiler aldı. Prof. Dr. Y.Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Evrim Nacar, Öğretim Görevlisi Miray Ürkmezer ve Alanya Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinden oluşan bir gruba, yöresel lezzet S pasta yapımı öğretildi. S pastanın hikayesi ve yapım aşamaları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. S pasta, uzaklarda olan yöre insanına Alanya'yı hatırlatan bir lezzet olarak biliniyor.  Yöresel kurabiye,  dalgalı denizlerin kıvrımını yansıtan şekliyle Akdeniz’i sembolize ediyor.  

 

ALANYA’NIN MUTFAK KÜLTÜRÜ TANITILDI

 

Alanya mutfağını ve yemeklerini tanıtmak için gerçekleştirilen gastronomi etkinliği hakkında, Öğretim Görevlisi Miray Ürkmezer bilgiler verdi. Alanya Belediyesi’ne sundukları katkıdan dolayı teşekkür eden Ürkmezer; “Bu çalışma ile öğrencilerimizi tarihi bir Alanya evinde ağırlayan mutfak kültürü hakkında bilgi veren Alanya Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu çalışmada amacımız sadece somut olan hatırılar ve hatıralıklar değil öğrencilerimizin anılarına bu lezzet, bu koku ve bu güzel günle yer etmek istedik. Öğrencilerimiz ürünün tanıtımı için bilgi aldılar, çekimler yaptılar akademik olarak derslerde öğrendikleri tanıtım, tasarım, haber yazma, görsel ve yazılı veri toplama, röportaj yapma gibi alanlardaki bilgilerini Alanya ile özleşmiş olan bu ürün özelinde gösterme şansına sahip oldular. Deneyimlerinin onlarda ve çevrelerinde bıraktıkları etkilerin kültürümüzün tanıtımına etki edeceğini umuyor, daha sonraki çalışmalarda değerlerimizi öğrencilerimizle paylaşmayı sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ALANYA’NIN ZENGİN YEMEK KÜLTÜRÜ VAR

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Belediyesi olarak kültürel değerlerin yaşatılması ve aktarılması hususunu çok önemsediklerini, yemeğin de kültürün vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Alanya’nın yemek kültürü hakkında görüşlerini dile getiren Çapa, bu kültürün öğrencilere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Alanya Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, ikramlarla son buldu.

 

 

 

Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim