Bugün 04 Nisan 2026 Cumartesi
  • Antalya12 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6495.18
    %2.16
  • Dolar
    44.3489
    %0
  • Euro
    51.3612
    %-0.34
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAÇMALARIN HEDEFİ OLAN LEYLEĞE KUŞ GÖZLEMCİSİNDEN İLK YARDIM
04 Nisan 2026 Cumartesi 09:18

SAÇMALARIN HEDEFİ OLAN LEYLEĞE KUŞ GÖZLEMCİSİNDEN İLK YARDIM

Hatay'da av tüfeğiyle vurulması sonucu yaralanan leylek, kuş gözlemcisi tarafından kurtarıldı.

Hatay'da av tüfeğiyle vurulması sonucu yaralanan leylek, kuş gözlemcisi tarafından kurtarıldı. Kuş gözlemcisi Erol Yüksek, yaşamak için binlerce kilometre yol kateden leyleğe ateş edenlere tepki göstererek, "Afrika'dan binlerce kilometre mesafeden üreme ve yaşamak için göç eden kuşa nasıl bu kirli eller uzanır aklım almıyor" dedi.

Afrika'dan Asya'ya gitmek için göç yolunda olan leylek, uzun yolculukta mola vermek için Hatay'ın Samandağ kıyılarını seçti. Samandağ ilçesi Mağaracık Mahallesi mevkiinde av tüfeğiyle vurulan leylek, saçmaların isabet etmesiyle bacak ve göğüs kısmından yaralandı. Av tüfeğiyle yaralanan leyleği gören vatandaşların bilgi paylaşımıyla kuş gözlemcisi Erol Yüksek tarafından yaralı leylek kurtarıldı. İlk müdahalesi yapılan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

"Bu güzelliğin suçu ne" diyerek avcılara tepki gösteren Yüksek, "Biz bu manzarayı görmekten bıktık ama bu canlarımızı korumaktan bıkmayacağız. En kötü olumsuzluklarda bile mücadelemize devam edeceğiz. Yöre halkı da bu insanları ihbar etmekten çekinmiyor ama birtakım insanlar var ve eline aldığı tüfekle neye ateş ettiğini bilmiyor. Leyleğin ayağı paramparça olmuş, bu ayak bitmiş. Neye ateş ettiğini fark edemeyecek kadar zavallı insanlar var. Bunların bedelini masum kuşlar ödüyor. Afrika'dan binlerce kilometre mesafeden üreme ve yaşamak için göç eden kuşa nasıl bu kirli eller uzanır aklım almıyor. Kaçıncı oldu ben de bilmiyorum, tedavi merkezinde 30 kadar leylek var. Bu güzelliğin suçu ne. Ayağıyla ilgili sabitleme ve temizleme yaptık ama göğüsten de saçma değmiş" dedi.

SAÇMALARIN HEDEFİ OLAN LEYLEĞE KUŞ GÖZLEMCİSİNDEN İLK YARDIM

SAÇMALARIN HEDEFİ OLAN LEYLEĞE KUŞ GÖZLEMCİSİNDEN İLK YARDIM

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 89 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim