Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.816
    %0.11
  • Dolar
    32.3324
    %0.08
  • Euro
    35.1911
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
58’inci Bulvar Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor
19 Ağustos 2017 Cumartesi 10:23

58’inci Bulvar Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle başlatılan 58'inci Bulvar Caddesi'nin bakım onarım çalışmaları hızla...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle başlatılan 58'inci Bulvar Caddesi'nin bakım onarım çalışmaları hızla devam ediyor.

Zeytinburnu ilçesinin kalbi olarak bilinen 58'inci Bulvar Caddesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle başlatılan bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında İSTON çalışanlarının görev aldığı kapalı caddede otopark alanları, yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan ferah bir hale getirilecek. 58. Bulvar'daki trafiği rahatlatmayı amaçlayan projede yol 2 şeritli ve tek yönlü trafiğe açılacak. Aynı zamanda modern kaldırımlarla düzenlenen cadde, 112 araçlık cep otopark yapılacak. Caddenin Ekim ayının sonunda yeni görünümüne kavuşmuş olması bekleniyor.

'Uzunluğu bin metre olan Cadde'nin 300 metresi trafiğe kapalı olacak'

58'inci Bulvar Caddesi'nin öneminden bahseden Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Semih Demirci, "Zeytinburnu Bulvar Caddesi, Zeytinburnu ilçemizin en önemli caddesi. Bu cadde 2005 yılında yenilenmişti fakat ekonomik ömrünü tamamladı. Biz de bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTON'la beraber Zeytinburnu Belediyesi olarak caddemizin yenileme çalışmasına başladık. Çalışmamız 15 Temmuzda başladı, yaklaşık olarak Ekim ayı sonunda tamamlanmış olacak. Caddemizin uzunluğu yaklaşık olarak bin metre. Bunun 700 metrelik bölümü trafiğe açık, diğer 300 metresi de trafiğe kapalı olan bölüm. Bu yenileme çalışması kapsamında kaldırımlarımız ortalama 4 buçuk metre genişliğinde olacak. 112 araçlık bir otoparkımız ve iki şerit tek yön çalışan bir trafik akışımız olacak. Bulvar Caddemizin dönüşten sonraki trafiğe kapalı olan kısım kesinlikle trafiğe açılmayacak. Sadece gece 00.00'dan sabah 06.00'ya kadar esnafın mal taşımasına izin verilecek. Şu an 15 personelimiz çalışıyor, aslında ekibi arttırma imkanımız mevcut ama hayatı da tamamen durduramıyoruz. Çünkü 58'inci Bulvar Caddesi insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu cadde. Öncelikli hedefimiz bayrama kadar ilk bölümü bitirmek. Bayramdan sonra da bir ekip trafiğe açık alandan diğer ekipte trafiğe kapalı olan alandan başlayacak. Ekim ayı sonu itibariyle de bitirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'15 Temmuz Meydanı da yenileniyor'

"Vatandaşlarımızdan caddeyi korumalarını istiyorum" diyen Demirci, "Kaldırımlara özellikle araç çıkartılmamasını istiyoruz. Korunması yönünde vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Otoparka İSPARK ile devam edeceğiz. Eğer burada kontrollü parklanma olmadığı taktirde araçlar gelecek sabahtan akşama kadar kalacak, haliyle de bu durum esnafa olumsuz yönde etki edecek. Bu sayede işi olan gelecek işi olmayan aracını bırakamayacak. Zeytinburnu Belediyesi olarak 15 Temmuz Meydanımızın da yenileme anlaşmamızı yaptık. Meydanımızda komple bu caddeye uygun olarak yeniliyoruz. Artık meydanımızda bir sahne olacak, portatif sahne kurmak durumda kalmayacağız. Kısmen de yeşillendireceğimiz yeni bir meydan bizi bekliyor" diye konuştu.

Yıllardır 58'inci Bulvar Caddesi'nde esnaflık yapan Mehmet Develi ise "Güzel bir çalışma Zeytinburnumuz için hayırlı uğurlu olsun. Burası Zeytinburnu'nun en önemli caddelerinden biri. Yapılan bu çalışmanın bu caddeye daha güzel değerler ve katkılar getireceğini düşünüyoruz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

58’inci Bulvar Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim