Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aleviler Antalya’da kampa girdi!
18 Aralık 2018 Salı 01:41

Aleviler Antalya’da kampa girdi!

Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi yöneticileri, Antalya’da gerçekleştirilen eğitim kampında bir araya geldi.

 40 ŞUBENİN BAŞKANI KATILDI

HBVAKV Genel Saymanı ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe, Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğa, Vakfın eski Saymanı Zeynel Can’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitim toplantısının açılış törenine; Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, Genel Sekreter Hüseyin Gülseven, Genel Başkan Yardımcıları Gülümser Yılmaz ve Rıza Akdeniz, 40 şubenin başkanı ve yönetim kurulu ile Alevi dedeleri, şubelerin kadın ve gençlik kolu başkanları katıldı.

icradan-satilik.jpg

“EN BÜYÜK ALEVİ ÖRGÜTÜYÜZ”

Toplantının açılış konuşmasını HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez yaptı. Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı’nın Türkiye’nin en büyük Alevi örgütlenmesi olduğunu söyleyen Geçmez; “HBVAKV, vakıf olarak Türkiye’nin en büyük Alevi örgütlenmesidir. Bu büyüklüğü sadece üye sayımıza bakarak söylemiyorum. Yaptığımız işlerin, ürettiğimiz değerlerin büyüklüğünden bahsediyorum. Bunu ileriye taşımak için daha büyük bir gayret sarf etmemiz gerekiyor Türkiye’nin geldiği nokta iyi bir nokta değildir. Ötekileştirmenin önüne geçmek için dayanışma içinde olmamız lazım. Birlikte çalışmanın, birlikte üretmenin değerini anlamamız lazım. Bunun için de örgütlü mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

3-egitim-kampi.jpg

“GEÇMEZ’DEN VAKFA ÖZELEŞTİRİ”

Konuşmasında vakfa ilişkin özeleştirilerde de bulunan Başkan Geçmez,  vakfın son zamanlarda toplumsal birçok konuya duyarsız kaldığını, bu durumun böyle devam etmemesi gerektiğini söyledi.  HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez; “Ne yazık ki son zamanlarda toplumun üzerinde olduğu gibi vakfımızın üzerine de ölü toprağı serpilmiş durumda.  Birçok konuda duyarsız kalıyoruz, konuşmuyoruz, harekete geçmiyoruz. “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” zihniyetiyle hareket ediyoruz. Ama o yılan bir gün herkese dokunacak, o yılan bir gün hepimizi zehirleyecek” diye konuştu.

“ANA TEMA ALEVİ KÜLTÜR İNANCI”

Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, vakıf olarak eğitimleri çok önemsediklerini; eğitimlerle bireysel ve örgütsel becerileri en yüksek seviyeye taşımak istediklerini aktardı. “Bu eğitimlerle bireysel becerileri örgütsel bir beceriye çevirerek örgütümüzü geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Alevi önderlerimizin bize gösterdiği yol: Mazlumun gözyaşına duyarsız kalmamak ve haksızlığa uğramışın yanında olmaktır. Hz Ali, Hz Hüseyin, Pir Sultan, Hacı Bektaşi ve daha nice ulularımızın bize gösterdiği yol mazluma sahip çıkmaktır. Bunun gereklerini yerine getirmekle mükellef olduğumuzu bilmemiz gerekir. Biz mazlumların örgütlemesiyiz” ifadelerini kullanan Geçmez, şöyle devam etti: “Bir Pir Sultan’ın dara giderken söylediği sözlerin arkasındayız. Biz “72 millete aynı nazardan bakmıyorsanız kapıma gelmeyin” diyen hünkâr Hacı Bektaşi Veli’nin,  Hüseyin’in Kerbela'da söylediği sözlerin örgütlenmesiyiz. Bu örgütün ana teması Alevi kültür ve inancıdır. Bu inancın farkındalığı ve bilinci içindeyiz. Eğitim çalışmamızın amacı da budur. Önümüzdeki günlerde gençlik kurultayı, kadın kurultayı ve dedeler kurultayı da yapacağız”

6-muhittin-bocek.jpg

“ANTALYAMIZI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Toplantıya katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de kısa bir konuşma yaptı. Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı üyelerine,  ‘Türkiye’nin aydınlık yüzü sizlersiniz’ diyerek konuşmasına başlayan Böcek; “Ben 5 yıl parti başkanlığı, 20 yıldır belediye başkanlığı olmak üzere toplam 25 yıldır başkanlık yapıyorum. Sizin gibi güzel insanların destekleriyle bugünlere geldim. Bugünlere kimseye ötekileştirmeden geldik. 4 dönem belediye başkanlığı yapmak kolay değildir. İnşallah Bundan sonra daha da güzel yerlerde sizlerin de sayesinde olacağız. Siz canlarımızla buluşacağız ve Antalya’mızı yine hep birlikte yöneteceğiz“ ifadelerini kullandı.

KAMP 3 GÜN SÜRDÜ

Porto Bello Otel’de gerçekleştirilen kamp 3 gün sürdü.  Kamp süresince Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya, Bese Arslan, Mustafa Dede, Sibel Yalçın, Cüneyt Akça, Berivan Canpolat, Halil Karaçalı ve Mali Müşavir İsmail Sönmez tarafından çeşitli konularda eğitimler verilecek. Kampta; dedelik, rehberlik, zakirlik, ikrar, cem, cem evi, nefesler, deyişler, dernekler ve dedeler ilişkisi, laiklik, cinsiyetçilik ve gelenekçilik gibi konular hakkında bilgiler verildi.  

EĞİTİMLER 7 BÖLGEDEN DEVAM EDECEK

HBVAKV Genel Saymanı ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe,  Antalya’da gerçekleştirilen kampın önemine değindi.  Antalya’da alınan kararların önümüzdeki süreç içerisinde uygulamaya geçirileceğini söyleyen Efe,  “Alevi camiasının gelişmesi, eğitim seviyesinin artırılması, örgütlenmenin doğru ve etkili olabilmesi için eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu eğitimler her bölgeden olabiliyor.  Bu eğitim toplantılarımıza yedi bölgede devam edeceğiz. Alevi kültür dernekleri,  HBVKV, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Merkezi ve Alevi Bileşenleri Federasyonu’nun katıldığı eğitimler aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Bu yönde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu. (Haber: Eyüp Koçak)

 

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim